O ușă secretă spre conștiența nenăscută

0

Este posibil să ne trezim? Este foarte posibil. Însă până când nu ne trezim, dormim în continuare.

Haideți să privim cu atenție cum își cresc nivelurile profunde ale Viglenței prezența în voi și cum puteți trece de la acea stare a conștiinței în care ”Eu sunt aceasta și aceasta” la starea ”Eu sunt”, cum puteți înlocui meditația actvă cu adevărata meditație?

Să începem să observăm că în fiecare moment în care suntem treji (în stare de veghe) experimentăm faptul că existăm, că suntem. Experiența este, totuși, atât de comună și familiară încât nu stăm prea mult în ea. În schimb, suntem preocupați de ”cine suntem” și ”ce suntem”.

În acest fel se naște întreaga poveste: ”Ceea ce am fost, ceea ce voi fi, ceea ce vreau să devin”. Mintea dominată de ego se învârte în jurul acestor întrebări, creând categoria psihologică a timpului, trecutul și viitorul.

Simplul fapt că exiști înseamnă că ești vigilent. Faptul că ești conștient și vigilent este rezultatul Conștiinței pure din tine! Prin urmare ne dorim să experimentăm această Conștiință pură, vrem să îi permitem Conștiinței să se trezească la propria ei existență în interiorul nostru și prin noi.

Odată ce îți poți menține atenția pe obiectul meditației, acum încearcă să îți muți atenția către spațiul în care obiectul atenției apare.Atunci, o nouă dimensiune a Vigilenței se deschide către noi. Spațiul în consecință se deschide și Prezența care apare în el pentru a o observa, poate deveni obiectul atenției tale. Experiența este că tu ești Conștiință, simțind mișcarea minții.

Acum mutați atenția către contemplarea Conștiinței, către ”Eu exist”, către Prezența pură. Încercați să găsiți miezul Conștiinței, ideea de ”Eu sunt” și cine este cu adevărat persoana care medita mai devreme.

Scufundat în Tăcutul ”Eu sunt”

Scufundă-te complet în senzația ”Eu sunt”, permite-i să rămână în ea însăși, nu o lăsa să se conecteze la gânduri și idei, la mișcarea minții. Încearcă să găsești liniștea, liniștea lui ”Eu sunt” și stai cu aceasta.

Între timp, încearcă să localizezi Conștiința. Nu observa doar la ceea ce te observi ci și unde și cu ce intensitate observi. În ce calitate privești? CIne ești tu în procesul observării?

Fii în starea din care se naște recunoașterea, fii în sursa recunoașterii, unde poți observa recunoașterea însăși. Fii în însăși Observarea.

Nu îți face griji în legătură cu operațiunile minții, doar stai în senzația ”Eu sunt”. Nu eticheta, nu interpreta! Stai în senzația ”Eu sunt”.

Oricând îți fuge atenția, încercând să intre în contact cu gândurile, încercând să se manifeste într-o poveste, adu înapoi starea lui ”Eu sunt” și stai acolo.

~Fragment din cartea:

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Perspectiva asupra vieții

Totul este legat de perspectiva pe care o avem asupra vieții, de modul în care privim Sursa experiențelor și larghețea...

Închide