O grădină de permacultură produce 3 tone de alimente organice în 400 mp.

0
Familia are o recoltă de 3 tone de produse organice într-un an, oferind 90% din ceea ce ei consumă… Ei cheltuiesc mai puțin de 2$ pe zi pe materie primă pe care o folosesc în bucătărie și câștigă peste 20.000 $ pe an din vânzarea produselor în exces.

LA 15 minute de LOs Angeles, la doar 30 metri de o autostradă majoră, un mic lot dintr-un orășel s-a transformat într-un mini-paradis.

Pe un lot de 20.000 mp., minus casa, garajul, drumul de acces, familia a convertit cei 400 mp. într-o mică pădure ce produce 3 tone de mâncare pe an, fără niciun îngrășământ sintetic.

Care este secretul abundenței lor? Metode de permacultură ce mimează Mama natură pentru a crea un sol plin de nutrienți și bacterii.

Metodele convenționale de agricultură distrug nutrienții din sol până când acesta devin sterp și dezertificat.

Permacultura nu numai că nu distruge solul, ci îl și regenerează, spune guru în permacultură Toby Hemenway.

Când Jules Dervaes s-a mutat din casa din Pasadena în 1985, nu exista nicio palmă de sol fertil.

El și familia sa au petrecut ani buni pentru a învia pământul cu praf de rocă, găinaț de pasăre și balegă de capră, compost fermentat și microorganisme..

Familia Dervae nu a mai folosit fertilizatori NPK din 2007 și nu au folosit niciodată NPK sintetici.

Ei folosesc spațiul mic pe care îl au la dispoziție prin intermediul unei versiuni modificate a metodelor de grădinărit pe picior pătrat pe care ei o denumesc ”grădinărit pe un picior pătrat”.

Într-o asemenea suprafață sunt plantate extrem de apropiate cât mai multe plante pentru a preveni evaporarea din sol și pentru economia de apă.

Familia Darvaes crede că solul nu ar trebui niciodată să fie deescoperit și expus elementelor naturii. Ei ignoră recomandările de spațiere a semințelor și le așează cât de apropiate se poate pentru a crea aranjamente simbiotice.

“Legumele mai mari precum brocolli sau castraveți sunt plantate cu un covor de alte legume verzi – salată, rucola etc. … covorul verde acționează ca un covor de resturi vegetale ce împiedică dezvoltarea buruienilor și mențin solul umed”, declară aceștia pe site-ul lor web UrbanHomestead.org.

Această metodă nu ajută doar la folosirea cât mai eficientă a sațiului, dar are nevoie și de mai puțină mentenanță. După cum scriu soții Darvaes ”fără rânduri, fără griji”. Totul este făcut cu mâna, mai puțin atunci când folosesc unealta lor favorită, un marker de sol (planatator de semințe). În acest fel ei așează noile semințe în blocuri, în sol, gata să înlocuiască recolta anuală, atunci când anotimpul este potrivit.

Jules Dervaes spune că știa că vrea să fie o persoană care dă înapoi pământului, încă de la războiul din VIetnam. Nu a avut nicio idee că revoluția sa va începe în Pasadena, California. Nu a intenționat să trăiască în casa de oaspeți pe care a cumpărat-o acolo, însă o secetă severî din 1990 l-a foțat să înceapă grădinăritul, fapt care l-a ținut acolo.

Gazonul îl costa mult prea multă apă, prea mulți bani și prea mult timp. Așa că s-a decis să fertilizeze solul din fața casei și să planteze ceva ”util”.

Darvaes spune că ”s-a cam jucat” până a aflat că au intra GMO-uri în lanțul alimentar în 2001. După acest eveniment, ”a înnebunit” puțin și s-a decis să vadă cât de multă recoltă poate face. Și-a dorit să aibă niște hectare de pământ, dar nu a mai putut aștepta și s-a decis să înceapă cu ceea ce are.

“Tata a început să planteze pe fiecare metru pătrat din curte, orizontal, vertical, în fața casei, în spate și pe drumul de acces”, declară fetele lui Anais și Jordana.

”Nu am avut niciun model pe care să îl urmăm”, a declarat fiul acestuia, Justin Dervaes.

“Cred că agricultura este una dintre cele mai periculoase ocupații de pe Pământ, pentru ești în pericol de a deveni liber”, a declarat Jules..

Familia își produce propriu bio-diesel, iar casa lor este aproape în întregime alimentată solar.

sursa: https://returntonow.net/2017/12/23/urban-garden-produces-7000-pounds-food-per-year-tenth-acre-without-synthetic-fertilizer/?fbclid=IwAR1v8mBKyZ5FdDNphH_XHvm3btqQ2-YF_cWvxXWl_dmt5VO36fkUKIm2mfgAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Statuile Dazu ce arată clarvedere și clarauzul

Două statui de 1,82 metri înălțime au fost descoperite în grota din zona Shimenshan în cadrul Sculpturilor în rocă Dazu...

Închide