Mușchii și gura

0

Fie că zâmbești, te strâmbi, ești furios, îți arăți colții sau strâmbi din nas, mușchii gurii tale lucrează din greu să transmită miliarde de mesaje fără a folosi niciun cuvânt. Numai în cazul în care nu îți poți folosi mușchii gurii, îi folosești tot timpul. Dacă luăm în considerare faptul că buzele seamănă cu un ficat care nu a fost gătit bine, ele fac destul de dificlă comunicarea. Dacă nu ai o voce profundă, de bas pentru a vibra vocalele și consoanele, pentru a proiecta pasiune și durere și să îți articulezi gândurile, emoțiile și intențiile, ascultătorii tăi se străduiesc să înțeleagă ce încerci să exprimi. Atunci când cuvintele nu te mai ajută sau nu te mai sinchisești să le folosești, lasă-ți buzele să transmită mesajul.

Mușchiul principal care controlează mișcările gurii este orbicularis oris. El pleacă de pe oasele maxilarului și a mandibulei, fiind un mușchi mare, plin de straturi de mușchi subțiri și înconjoară gura, înfigându-se direct în buze. Cercetările au arătat faptul că orbicularis oris, văzut inițial ca un sfincter, sau mușchi circular, este făcut din patru cvadrante independente, creând o aparență circulară. Pentru că acest mușchi mișcă buzele, este cunoscut și sub numele de mușchiul sărutului.

Pentru că sărutul este o parte importantă a unei relații sănătoase și se simte extraordinar, fă-ți un exercițiu din a-ți mișca mușchii gurii în fiecare zi. Pe lângă faptul că vei săruta mai bine, exercițiile acestea îți vor îmbunătăți imaginea prin tonifierea buzelor și a obrajilor, dar și întărirea liniei bărbiei și a fălcilor. Expresiile faciale ajută și ele la reducerea ridurilor din jurul buzei de sus și la îmbunătățirea aspectului feței. Acestea micșorează adâncimea liniilor care coboară de la nas către colțurile gurii. Mai puține linii și riduri , plus un ten și niște buze ferme te fac să arăți și să te simți în formă și bucuros.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Parenting mindful

Meseria de părinte poate fi una dintre cele mai recompensante experiențe. Observându-ți copiii cum cresc și făcând tot ceea ce...

Închide