Moldavitul – o piatră a transformării

0

Moldavitul nu este un cristal, este o tectită și în același timp singura tectită considerată de calitatea unui cristal.

Sunt multe legate de această piatră. Se spune că este rezultatul impactului unui meteorit cu Pământul, iar acolo unde cele două au fuzionat s-a născut moldavitul. Se pare că există discrepanțe în legătură cu data exactă, acum 14,5 sau 15 milioane de ani în urmă, dar ceea ce este fascinant este că tot moldavitul s-a creat într-un singur impact.

Moldavitul se găsește doar în râul Moldau din Cehia. Se găsește sub multe forme și dimensiuni, unele mai bune decât altele, precum cele care s-au descoperit în câmpiile Besednice. Acestea sunt piesele cele mai căutate și cele mai scumpe în același timp, laolaltă cu piesele care cântăresc peste 30 de grame.

Sunt multe povești despre moldavit, însă eu am să îmi spun doar povestea mea personală. Se spune că moldavitul este o piatră a transformării și asta pot să confirm și eu. Am fost întotdeuna atras într-un fel sau altul de roci și cristale, însă nu am mai ”simțit” unul până acum.

Am auzit și eu de persoane care își ”simt” pietrele și se conectează cu ele, dar nu m-am gândit niciodată prea mult la acest lucru, în afara momentelor în care am refuzat să cred în asmenea ciudățenii. Nu am pus nicodată egal între a fi atras de o piatră cu a îi simți energiile.

Așadar, mă aflam într-un magazin de cristale din Ocean Beach, San Diego, numit The Philosopher’s Stone. Nu știam ce căutam… de obicei ra vorba despre ceva simplu, precum ametistul. Însă, pentru un motiv necunoscut, m-am trezit holbându-mă la aceste pietre verzi fascinante. Am cerut informații despre ele, iar Wendy mi-a explicat ce sunt și care le este originea, însă nimic mai mult. Am fost surprins de prețul lor și am cumpărat o piesă extrem de mică. Am luat-o cu mine acasă și am așeazat-o pe raft împreună cu celelalte piese de acasă și nu am băgat-o în seamă aproximativ două săptămâni. Apoi, într-o zi, am trecut pe acolo și am luat-o cu mine. În timp ce o priveam, degetele mele au început să simtă furnicături, ca în momentul în care adormi. În timp ce mă gândeam la acest lucru, am verificat să nu cumva să am circulați sangvină întreruptă și nu înțelegeam de ce mă simt astfel. Apoi ceva mi-a spus că e vorba despre piatră. În acea clipă am dat drumul pietrei, ca și cum era un cartof fierbinte în mâna mea. Realizarea m-a sperit puțin.Am privit roca pentru o vreme înainte de o ridica de jos și apoi am apropiat-o și mai mult pentru a o studia mai în detaliu. În acel moment am simțit un val de energie pornind de la ceafă, peste întreaga față și jos înspre piept. Trebuie să spun că momentul a fost destul de plin de încărcătură emoțională. Mi-a luat câteva minute bune pentru a mă reîntoarce la o stare de calm.

Nu am fost niciodată o persoană religioasă și nici astăzi nu sunt, însă atunci mi s-a părut ca și cum am înțeles totul. Complet copleșitor este puțin spus! De atunci, calea mea în viață s-a schimbat… m-am transformat, ca să zic astfel (trezit).

După această experiență am început să studiez moldavitul și am realizat că ceea ce am simțit nu era o experiență nemaiauzită. Îi pot atribui astăzi alinierea chakrelor și deschiderea chakrei inimii, ori activarea acesteia. Din acel moment am avut mereu o bucată de moldavit în buzunar.

Nu garantez că oricine atinge un moldavit va avea această experiență, pot doar să împărtășesc ceea ce mi s-a întâmplat mie.

sursa: 

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
NASA confirmă o a doua mini-Lună în jurul Pământului

Oamenii de știință de la NASA estimează că noul companion al Pământului, cunoscut sub numele de ”asteroidul 2016 HO3”, se...

Închide