Misteriosul număr 137 ar putea dezlega misterele Universului

0

La ce te gândești când cineva menționează numărul 137? Probabil, nu la multe. Este doar un număr, nu-i așa? Oamenilor în general numărul 137 nu li se pare ceva special. însă pentru fizicieni acesta este un număr foarte misterios ce poate conține multe răspunsuri la misterele Universului.

Oameni de știință extrem de faimoși au discutat despre semnificația numărului 137 încă din secolul 17. S-a sugerat și că acesta poate conține cheile pentru Marea Teorie Unificată și pentru dezlegarea unora dintre cele mai mari secrete ale Universului.

Marea Teorie Unificată este o viziune a fizicienilor ce poate să combine trei sau patru forțe fundamentale într-o singură ecuație.

Unul dintre cei mai mari fizicieni din toate timpurile, Richard Feynman (1918-1988) spunea că trebuie să acordăm o atenție deosebită așa ziselor ”numere magice”, enunțând că 137 este ”unul dintre cele mai mari mistere ale fizicii”!

Fizicianul premiant Nobel, Wolfgang Pauli (1900-1958) și-a petrecut majoritatea vieții sale încercând să rezolve misterul numărului 137.

Numărul 137 este numit constanta structurilor fine, fiind o constantă fundamentală, cu o valoare apropiată de 1/137 sau 1/137.03599913, mai exact. Acesta este reprezentat de litera grecească alfa – α.

Atunci când Pauli a ținut discursul în cadrul festivităților de premiere Nobel în Stockholm în data de 13 decembrie 1946, el a declarat că scopul său este să enunțe o teorie ”care va determina valoarea constantei structurilor fine și în acest fel va explica structura atomică a electricității, care este o calitate esențială a tuturor surselor atomice de câmpuri electrice ce există în natură”.

Pauli a lucrat pentru a rezolva misterul și la un moment dat a declarat – ”Atunci când voi muri, prima mea întrebare adresată Diavolului va fi: Care este sensul constantei structurilor fine?”

Din păcate, Pauli a murit fără să își vadă visul împlinit, la the Red Cross Hospital of Zurich în camera 137 – fiind conștient de acestă sincronicitate ironică înainte de a muri.

Potrivit cărții Secrets In Plain Sights, “marele psihoterapeut Carl Jung l-a ajutat pe Pauli în misiunea sa de a găsi o bază matematică pentru constanta structurilor fine interpretând mai bine de 400 dintre visele lui Pauli, publicate în Jung’s Psychology and Alchemy. Jung credea că Pauli înțelegea în mod inconștient ”o ordine cosmică mult mai mare”. Arthur Miller a scris o carte despre colaborarea acestora, numită 137: Jung, Pauli, and the Pursuit of a Scientific Obsession.

Astronomul britanic Sir James Jeans a spus la un moment dat ”Dumnezeu este un matematician pur!” Adevărul este că Universul fizic pare să fie organizat după relații matematice elegante. În articolul Divine Knowledge – Is God A Mathematician? s-a discutat despre modul în care filosofii și matematicienii s-au tot contrazis de secole dacă matematica este un sistem inventat de om sau are o origine cosmică, posibil chiar o cunoaștere divină pe care pur și simplu am descoperit-o.

Numărul 137 ne-ar putea ajuta să contactăm extratereștri extrem de evoluați.

Potrivit ipotezei Universului matematic, toate structurile ce există matematic, există și fizic.

“Dacă ai o credință într-o realitate externă independentă de oameni, atunci trebuie să crezi și în ceea ce eu numesc ipoteza universului matematic: în faptul că realitatea noastră fizică este o structură matematică.

Cu late cuvinte, cu toții trăim într-un obiect matematic gigantic – unul care este mult mai elaborat decât un dodecedru și probabil mult mai complex decât obiectele […] care apar astăzi în cele mai avansate teorii. Totul în lumea noastră este pur matematic – inclusiv tu”, spune Profesorul de fizică Max Tegmark.

Fizicianul și astrobiologul Paul Davies scria în revista Cosmos că ”un număr deasupra tuturor celorlalte a creat o fascinație constantă pentru fizicieni: 137.03599913.” Davies punctează că alfa este cel mai bun exemplu de număr pur, unul care nu are nevoie de unități. Acesta de fapt combină trei constante naturale fundamentale – viteza luminii, sarcina electrică a unui electron și constanta Plank.

“Alfa ridică și niște întrebări teoretice profunde. Dacă este comparat cu o altă forță fundamentală, gravitație, raportul este un număr uriaș – în jur de 1040 – care exprimă slăbiciunea gravitației în comparație cu forțele electrice și magnetice. Fizicienii și cosmologii s-au întrebat de foarte mult timp de unde provin aceste numere, 1/137.03599913 și 1040. Sunt ele arbitrare sau provin ambele dintr-o teorie mai profundă a Universului?” scria Profesorul Davies.

Potrivit Marii gândiri, ”una dintre aplicațiile acestui număr curios este să măsoare interacțiunea dintre particulele încărcate precum electronii cu câmpurile electromagnetice. Alfa determină cât de rapid un atom excitat poate emite un foton. De asemenea, afectează detaliile luminii emisă de către atomi. Oamenii de știință au putut observa un model de schimbări ale luminii care provine de la atomi, numite ”structuri fine” (dând numele constantei). Această ”structură fină” a fost văzută în lumina solară și în lumina provenită de la alte stele.

Fizicianul Laurence Eaves, Profesor la the University of Nottingham crede că putem folosi numărul 137 pentru a contacta civilizații extraterestre. O civilizație extraterestră avansată ar trebui să fie conștientă de importanța științifică a numărului 137. Folosind acest număr ”magic” le putem arăta speciilor extraterestre că și noi cunoaștem mecanica cuantică și că nu suntem o societate primitivă.

Mulți fizicieni din ziua de astăzi se ocupă cu rezolvarea enigmei acestui număr curios. Potrivit ultimelor cercetări, se pare că această constantă a crescut puțin de-a lungul ultimilor 6 miliarde de ani.

Numărul 137 este peste tot în jurul nostru, însă fizicienii nu știu de ce natura insistă asupra acestui număr.

Mulți cercetători au încercat să postuleze o Teorie Unificată ce ar incorpora constanta, însă până în acest moment, nicio explicație nu a putut fi emisă.

Scris de Cynthia McKanzie – Editor MessageToEagle.com 

sursa: http://www.messagetoeagle.com/mysterious-number-137-may-unlock-great-secrets-of-the-universe/

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
O stea călătorește cu 6 milioane de kilometri pe oră părăsind Calea Lactee

O stea care călătorește cu 6 milioane de kilometri pe oră, după ce a fost ejectată de către gaura neagră...

Închide