Microbi anti-depresivi în sol: cum te face noroiul fericit!

0

Este foarte posibil ca Prozac-ul să nu fie singura metodă de a scăpa de depresie. Tocmai s-a descoperit că microbii din sol au efecte similare asupra creierului și nici nu au efecte secundare sau potențialul de a da dependență, pe care substanțele chimice îl au. Învață cum să folosești anti-depresivele naturale din sol și cum să devii fericit și mai sănătos.

Remediile naturale există de secole. Acestea includ cure pentru aproape toate problemele fizice dar și pentru afecțiunile emoționale și mentale. Vindecătorii străvechi poate nu știau de ce funcționa ci pur și simplu că funcționează. Oamenii de știință moderni au descoperit de ce multe dintre plantele medicinale și practici antice funcționează, însă abia recent se descoperă remedii mai puțin cunoscute, sau necunoscute până în acest moment și care sunt parte din ciclul natural. Microbii din sol și sănătatea umană au acum o legătură solidă care a fost studiată și dezvăluită.

Microbii din sol și sănătatea noastră

Știai că există un anti-depresiv natural în sol? Mycobacterium vaccae este substanța asupra căreia s-a făcut studiul și în urma acestuia s-a descoperit că ea are aceleași efecte asupra neuronilor precum Prozacul. Bacteria se găsește în sol și ea poate stimula producția de serotonină, care te relaxează și te face fericit. Studiile au fost conduse pe pacienți cu cancer, care au raporta o mai bună calitate a vieții și mai puțin stres.

Lipsa de serotonină a fost legată de depresie, anxietate, dereglare obsesiv-compulsivă și dereglări bipolare. Bacteria pare să fie un anti-depresiv natural ce se găsește în sol și nu are niciun efect negativ asupra sănătății. Acești microbi anti-depresivi din sol pot fi folosiți pur și simplu printr-o joacă în noroi.

Cei mai pasionați grădinari îți vor spune că terenul lor este ”locul fericirii lor” pentru că actul grădinăritului în sine este un factor de reducere al stresului și o modalitate de îmbunătățire a stării interioare. Faptul că există puțină știință în spatele fenomenului îi adaugă credibilitate atunci când grădinarii pretind un asemenea lucru. Prezența unei bacterii anti-depresive în sol nu este o surpriză pentru cei care au experimentat fenomenul la persoana întâi. Acum, odată cu datele științifice, fenomenul devine fascinant, însă nu șocant, pentru fericiții grădinari.

Microbii anti-depresivi Mycobacterium din sol sunt în acest moment cercetați pentru a a descoperi dacă au și calități de îmbunătățire a funcțiile cognitive sau dacă este eficientă în cazul bolii Crohn sau a artritei reumatice.

Cum te face noroiul fericit

Microbii anti-depresivi din sol cauzează o creștere a nivelurilor de citocină, care rezultă în urma nivelurilor înalte de serotonină. Bacteria a fost testată atât prin injecție cât și prin ingestie la șobolani, iar rezultatele au fost o abilitate cognitivă crescută, mai puțin stres și o concentrare mai bună asupra sarcinilor față de grupul de control.

Grădinarii inhalează bacteria, astfel intrând în contact cu ea, sau ajunge în sânge prin tăieturi sau alte căi pentru infecții. Efectele naturale ale bacteriilor anti-depresive din sol poate fi resimțit chiar și 3 săptămâni după contact, după datele din experimentele cu șobolani. În concluzie, du-te și joacă-te în pământ și astfel îți vei îmbunătăți starea interioară și viața în același timp.

Resurse:
“Identification of an Immune-Responsive Mesolimbocortical Serotonergic System: Potential Role in Regulation of Emotional Behavior,” by Christopher Lowry et al., publicat online la 28 March  2007 in Neuroscience.
http://www.sage.edu/newsevents/news/?story_id=240785

Mind & Brain/Depression and Happiness – Raw Data “Is Dirt the New Prozac?” by Josie Glausiusz, Discover Magazine, Iulie 2007 Articol. http://discovermagazine.com/2007/jul/raw-data-is-dirt-the-new-prozac

sursa: https://www.gardeningknowhow.com/garden-how-to/soil-fertilizers/antidepressant-microbes-soil.htm?fbclid=IwAR10STCzEf96_Qk5YL4Q_3tTgfh84sAeMPR9bIvLoC1ScTmA1NFgqrZf910Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Proiecția astrală

Fie că este vorba despre proiecție astrală directă, printr-una dintre multele metode disponibile deja pe piață, fie că este vorba...

Închide