Mantra Ham-Sa – pasarea in zbor

2

Azi vom vorbi despre o mantra, varianta a doua a Mantrei naturale, dupa cum se mai cheama aceasta mantra: Ham-SaSo-Ham. Vom atinge prima parte a acestei mantre duale, cea care linisteste, urmand ca despre mantra So-Ham sa vorbim intr-un post ulterior – desigur ca, in virtutea legii dualitatii care guverneaza lumea si a faptului ca cele doua sunt chiar oglindiri, una a celeilalte, cea de-a doua mantra este pentru energizare.

Ce presupune acest exercitiu simplu? Asezati-va intr-o postura care sa va fie comoda (fie ca stati pe un scaun, in pozitie lotus sau in picioare, conditia esentiala este sa va relaxati si sa tineti spatele drept pentru a respira corect). Inchideti ochii. Mantra nu trebuie rostita decat in gand, sau daca aveti undeva un fond sonor il puteti folosi pe acela, insa trebuie sa urmati ritmul impus de acel fond, asa ca cel mai bine ar fi sa rostiti chiar voi in gand. Pe inspiratie rostiti un HAM foarte lung, cat inspiratia. Fara sa faceti pauza intre inspiratie si expiratie (pe cat posibil) rostiti SO pe expiratie. In acelasi timp fiti constienti de faptul ca Hamsa in sanscrita inseamna pasare, asa ca imaginati-va un cer albastru si senin si pe el plutind o pasare in departare. Urmariti cu ochii mintii acea pasare rostind cele doua silabe in ritmul repiratiei.

Este un extraordinar exercitiu de relaxare, fiind foarte folositor si care poate fi efectuat absolut oriunde, pentru ca atunci cand deveniti „obisnuiti” cu aceasta rutina, se poate executa si cu ochii deschisi. Important este ca, dupa un timp, sa nu mai trebuiasca sa faceti un efort logic si mental de a rosti silabele, ele sa se nasca din voi natural. Recomandat:  minim 3 minute, cel putin o data pe zi, sau o puteti folosi inainte de culcare, pentru linistire.

Hammmm – Saaaaaaaaaa Hammmm – Saaaaaaaaaa Hammmm – Saaaaaaaaaa Hammmm – Saaaaaaaaaa Hammmm – Saaaaaaaaaa

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. pe inspiratie nu poti rosti nimic, mai analizati si voi ceea ce scrieti…instructiunile sunt incomplete sau chiar gresite…deh, mama ei de graba 😉

  2. Draga Mihai
    Iti ofer un citat din articol:

    „Mantra nu trebuie rostita decat in gand, sau daca aveti undeva un fond sonor il puteti folosi pe acela, insa trebuie sa urmati ritmul impus de acel fond, asa ca cel mai bine ar fi sa rostiti chiar voi in gand.”

    si as completa: deh, mama ei de graba 😉 :)))))

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Pedagogia Waldorf – Educatie pentru viitor

Azi vreau sa va aduc in atentie un sistem de invatamant ce isi are inceputul la inceputul secolului 20 si...

Închide