Exercitiu scurt de energizare

0

Pentru că săptămâna aceasta inspiraţia ne-a condus pe calea Kriya Yoga, studiind subiectul am dat peste un exerciţiu foarte scurt şi foarte puternic pentru energizare pentru că tocmai am trecut printr-o zi mai grea din acest punct de vedere şi iată-mă acum plin de energie şi vitalitate.

Mai întâi trebuie să vă familiarizaţi cu respiraţia dublă în care se inspira mai întâi scurt şi apoi prelung şi se expiră mai întâi scurt şi apoi prelung. Poziţia în care se efectuează exerciţiul este în picioare cu tălpile apropiate.  Porniţi cu braţele depărtate de corp în dreptul umerilor, în lateral. Faceţi o expiraţie dublă în timp ce aduceţi palemele împreună în faţă în dreptul inimii, cu braţele întinse şi în acelaşi timp flexaţi uşor genunchii, depărtându-i. Pe inspiraţia dublă încordaţi întreg corpul de jos în sus ca într-un val în timp ce vă îndreptaţi picioarele şi vă depărtaţi braţele simţind o forţă care vă ţine braţele pe loc. Pe expiraţia dublă relaxaţi întreg corpul, aducând iar braţele împreună şi flexând genunchii.

Important e să simţiţi cum curge energia prin voi, iar dacă nu o puteţi simţi atunci concentraţi-vă pe zona pe care o încordaţi, simţind tensiunea care se acumulează acolo. Prin poarta pe unde curge energia cosmică în corp, şi anume medula oblongata, curge această energie nelimitată. Nu uitaţi că e doar o metodă, o tehnică şi că nu trebuie să vă ataşaţi de ea, dar că exerciţiu vă va permite în acelaşi timp o energizare rapidă (timpul alocat va diferi de la un om la altul pentru că veţi simţi când este de ajuns, având un sentiment de bine, de bucurie, de relaxare, în niciun caz de tensiune sau de focus foarte puternic într-o direcţie sau alta, o stare de plutire dacă vreţi) dar şi conştientizarea energiei care curge prin corp. O ultimă notă: în timp ce faceţi exerciţiul, pentru a vă conecta mai bine la energia cosmică priviţi în sus, către cel de-al treile ochi, fără să vă concentraţi acolo, pentru că în momentul în care vă concentraţi acolo, acolo va merge energia şi scopul exerciţiului e să o lăsaţi să curgă prin voi.

Energie plăcută!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Castigator concurs septembrie

Dragilor, dupa cum poate stiti, toti abonatii nostri la newsletter au participat in luna septembrie la un concurs organizat impreuna...

Închide