Dacă vrei să accelerezi dezvoltarea creierului copiilor, învață-i muzică

0

Tratamentele alternative precum cele prin artă, meditație și Yoga au fost propuse pentru a acoperi multe nișe pe care medicina tradițională nu le poate acoperi. Însă muzica, datorită omniprezenței ei în societatea noastră, dar și datorită ușurinței cu care este transmisă, are probabil cel mai mare potențial printre terapiile alternative de a atinge oamenii în moduri profunde. Muzica contează și vindecă.

Învățatul muzicii pare să accelereze dezvoltarea creierului în cazul copiilor mici, mai ales zone ale creierului care sunt responsabile de procesarea sunetului, al dezvoltării limbajului, în percepția vorbirii și în cazul capacităților de lecturare, potrivit rezultatelor inițiale ale unui studiu de cinci ani condus de neuro-cercetători de la UCLA.

Știm că s-a demonstrat prin intermediul unor studii controlate că ascultarea muzicii și cântatul este un tratament puternic pentru problemele mentale. Peste 400 de studii științifice publicate demonstrează că ”muzica este medicină”.

Cercetările demonstrează că adăugarea terapiei prin muzică la tratamente, îmbunătățește simptomele și funcționarea socială în cazul schizofrenicilor. Mai mult decât atât, teraia prin muzică și-a demonstrat eficacitatea ca tratament independent pentru reducerea depresiei, a anxietății și a durerilor cronice.

The Brain and Creativity Institute (BCI) din cadrul USC a început studiul de cinci ani în parteneriat cu the Los Angeles Philharmonic Association and the Heart of Los Angeles (HOLA) pentru a examina impactul pe care muzica îl are asupra dezvoltării sociale, emoționale și cognitive ale copiilor.

Rezultatele inițiale ale studiului, publicat în revista Developmental Cognitive Neuroscience, conțin dovada beneficiilor educației muzicale într-un moment în care multe școli de pe mapamond fie au eliminat, fie au redus drastic programele de muzică și artă. Studiul arată că instruirea muzicală grăbește maturizarea căilor neuronale auditive din creier și șe crește eficiența.

“Suntem interesați într-o măsură foarte mare de impactul pe care muzica îl are asupra antrenamntului cognitiv, socio-emoțional și asupra dezvoltării creierului la copii”, a declarat Assal Habibi, șef al studiului și cercetător senior la BCI din cadrul the USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences. ”Aceste rezultate reflectă faptul că în cazul copiilor ce au antrenament muzical, în comparație cu celelalte două grupuri, procesarea sunetului a fost mult mai acurată”.

Pentru acest studiu longitudinal, neuro-cercetătorii monitorizează dezvoltarea creierului și comportamentul dintr-un grup de 37 de copii din zone puțin privilegiate din Los Angeles.

Treisprezece copii, la 6 sau 7 ani, au început să primească o educație muzicală prin intermediul programului  the Youth Orchestra Los Angeles din cadrul HOLA. Programul comunitar de educație muzicală a fost inspirat de metoda El Sistema, o abordare pe care dirijorul Gustavo Dudamel de la Filarmonica din LA a descoperit-o în timpul copilăriei sale din Venezuela.

sursa: https://themindunleashed.com/2016/10/if-you-want-to-accelerate-brain-development-in-children-teach-them-music.html?fbclid=IwAR1Y_R-mR9706P1PArgGvew3scGTAz5u6fjjaYGq9Wqi3l3qLPJCtyq2gDkAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ecologiștii spun că toți copacii vorbesc între ei într-un limbaj pe care îl putem învăța

O plimbare printre copaci este revigorantă, hrănitoare și vindecătoare, însă, cu toate acestea, pădurea este mult mia mult decât o...

Închide