Cum se ajuta plantele intre ele sa creasca prin comunicari telepatice

0
 • S-a demonstrat in cadrul unor experimente stiintifice ca plantele pot atrage surse de energie alternativa de la alte plante din jur. Plantele se influenteaza unele pe altele in multe feluri si comunica prin vibratii “oscilatorii nanomecanice” la cel mai mic nivel atomic sau molecular, sau cat se poate de aproape de nivelul comunicarii telepatice.

  Memberii ai echipei de cercetari biologice a profesorului Dr. Olaf Kruse au demonstrat ca algele verzi nu doar fac fotosinteza, insa au si surse alternative de energie: de la alte plante. Rezultatele cercetarilor acestuia au fost publicate in revista Nature Communications.

   publicate anul trecut au demonstrat ca radacinile porumbului tanar fac niste zgomote asemanatoare unor clicuri, iar atunci cand sunt suspendate in apa ele se apleaca spre sunete care sunt in aceiasi zona de frecventa (in jur de 220 Hz). Asadar se pare ca plantele emit sunete si reactioneaza la sunet, iar cercetatorii au dorit sa intre mai profund in aceasta ipoteza.

  In cadrul ultimului studiu ei au lucrat cu chilli, mai exact specia Capsicum annuum, plantand mai intai numai chilli, apoi si busuioc si chimen dulce (secarea), inregistrand apoi ratele de germinare si de crestere. Chimenul dulce este considerata o planta agresiva ce influenteaza rata de germinare a plantelor din jur, in timp ce busuiocul este vazuta ca fiind la polul opus, deci un companion ideal pentru chilli. Procentul de germinare a fost destul de mic atunci cand semintele au crescut singure si mai mici in prezenta chimenului (dupa cum era de asteptat). Procentul a crescut atunci cand au fost prezente si alte seminte de chilli, dar si mai mari in prezenta busuiocului

  Deoarece se stie deja ca plantele “vorbesc” intre ele prin semnale chimice si reactioneaza la lumina, cercetatorii au separat semintele nou plantate prin bucati de plastic negru, pentru a bloca orice fel de “semnal”, altul decat sunetul. Atunci cand de partea cealalta a plasticului au fost seminte de chimen, s-a blocat in acest fel semnalul chimic si efectul prezentei acestuia, care ar fi putut sa inhibe germinarea semintelor de chilli. Semintele de chilli au crescut mult mai repede decat in mod normal totusi, probabil din cauza ca ele “stiau” ca acele seminte de chimen inca erau acolo si erau “constiente” ca acestea aveau potential un efect negativ asupra germinari lor, asa ca au trecut rapid peste stadiul in care ar fi putut fi vulnerabile.

  Daca pana si bacteriile pot semnala intre ele prin vibratii, de ce nu si plantele, spune Monica Gagliano, un psihilog specializat in plante de la University of Western Australia din Crawley.

  Gagliano isi imagineaza ca alertele de tip radacina-catre-radacina ar putea transforma o padure intr-un tablou de comanda organic. “Daca privim la faptul ca paduri intregi sunt interconectate de retele de fungus, poate ca plantele folosesc acest fungus in modul in care noi folosim internetul si isi transmit semnale acustice prin acest web. De aici, cine stie care este realitatea?“, declara ea.

  Ca in cazul tuturor sistemelor vii, daca plantele pot transmite mesaje cu sunet, aceasta nu este decat una dintre multele unelte de comunicare. Sunt necesare multe studii pentru a afirma declaratiile lui Gagliano, insa exista multe feluri in care aceasta ascultare a plantelor a dat deja roade.

  Iata rezultatele acestui studiu: “Asta a demonstrat ca plantele au fost capabile sa isi simta vecinii chiar daca au fost blocate toate canalele cunoscute de comunicare (adica lumina, chimica si atingere) si ce este cel mai important, sa recunoasca potentialul unei prezente care poate interfera, cum este cazul unui “vecin rau” si sa isi modifice cresterea in concordanta cu aceste date”.

  Apoi, pentru a testa daca exista efecte similare atunci cand se foloseste un “vecin bun“, au facut acelasi experiment cu alte seminte de cilli si apoi cu alte seminte de busuioc. Atunci cand au fost prezente plante crescute de chilli in prezenta lor, blocate de catre bucatile de plastic, semintele au prezentat unele imbunatatiri ale procentelor de germinare (“raspuns partial“). Atunci cand a fost bucuioc de partea cealalta a plasticului, s-a descoperit ca semintele au crescut la de repede ca si cand bucata de plastic nu ar fi existat.

  “Descoperirile noastre arata ca plantele sunt capabile sa influenteze in mod pozitiv cresterea semintelor printr-un mecanism deocamdata necunoscut”, spune Dr. Monica Gagliano, biologist evolutionist la UWA si co-autor al studiului. “Vecini rai, precum chimenul, impiedica germinarea semintelor de chilli in acelasi fel. Credem ca raspunsul poate sta in niste semnale acustice generate de oscilatii nanomecanice din interiorul celulelor, permitand o comunicare rapida intre plantele alaturate“.

  CE POT INVATA OAMENII DIN ACEASTA LECTIE?

  Florile au nevoie de lumina si apa ca sa creasca, iar oamenii nu sunt diferiti din acest punct de vedere. Corpurile noastre fizice sunt ca niste bureti, imbibandu-se de mediul inconjurator. “Din aceasta cauza exista unii oameni care se simt inconfortabil in unele grupuri, unde exista un mixaj de energie si emotii“, spune psihologul si bioenergeticianul Dr. Olivia Bader-Lee.

  “Atunci cand studiul energiei va deveni mai avansat in anii urmatori, vom vedea in cele din urma ca aceste fenomene se intampla si in cazul oamenilor”, spune Bader-Lee. “Organismul uman este foarte asemenator cu cel al unei plante, atrage energie pentru a hrani starile emotionale, iar acest fenomen in mod esential energizeaza celulele sau poate produce cresteri ale nivelului de cortizol si sa catabolizeze celule, in functie de declansatorul emotional“.

  Bader-Lee sugereaza ca stiinta evolueza si ca studiile asupra plantelor si animalelor vor da rezultate, demonstrand in acest fel ca ceea ce metafizicienii energiei au stiut din totdeauna – faptul ca oamenii se pot vindeca unii pe altii prin transfer energetic la fel cum o fac si plantele. “Oamenii pot absorbi si se pot vindeca prin intermediul altor oameni, animale, sau alte parti din natura. De aceea statul in natura este de cele mai multe ori linistitor si energizant pentru atat de multi oameni“, concluzioneaza ea.

   este consilier spiritual si speaker motivational pentryu corporatii din Japonia, Canada si SUA.

  Sursa articolului: 

  sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Zece plante de interior care purifica aerul

Suntem cu totii atrasi in natura pentru perioadele de contemplatie si/sau atunci cand vrem sa ne relaxam. Insa deseori vremea...

Închide