Cinci moduri de a-ți extinde conștiința

0

Cu toții am avut momente de claritate, în care am putut vedea cu ușurință prin situații sau prin oamenii din jurul nostru și am putut lua decizii corecte care au afectat în mod direct acele circumstanțe. Acestea conțin o plajă largă, de la posibilitatea de a ajuta pe cineva, a înțelege toxicitatea unei situații, a avea o conversație profundă cuceilalți sau de a oferi niște intuiții profunde în legătură cu ceva ce alții poate nu au văzut.

În timpul acestor momente, suntem în mod profund conștienți de situație și putem cu ușurință să fim în pielea celor din jurul nostru. Asemenea momente de transcendență punctează către abilitatea noastră de ne ridica deasupra condiției noastre prin intermediul conștiinței extinse. Acesta este un aspect extrem de important și un subiect extrem de discutat în cercurile de spiritualitate.

Totuși, nu există o cale simplă și clară pentru a debloca drumul către conștiința înaltă. Fiecare are un trecut unic, un nivel diferit al sinelui reîncarnat și niște circumstanțe unice prezente ce ne și împiedică dar ne și ajută să descoperim ușile către dimensiunile superioare.

Touși, există anumite căi prin care oamenii ce caută să își extindă conștiința le pot urma pentru a sparge barierele dimensiunilor și pentru a descoperi calea către dimensiuni noi și mai înalte. Iată cinci dintre ele:

1. Călătorește și citește mai mult

Lipsa diversității expeiențelor și cunoașterea blochează de multe ori extinderea conștiinței. Conștiința este universală și transcende timpul. Înaintea timpurilor moderne, oamenii au fost deseori limitați în căutarea conștiinței extinse din cauza constrângerilor geografice. Ei nu puteau să își extindă conștiința decât în limitele cunoașterii prezente în respectiva civilizație.

Însă cei care au căutat iluminarea, fie au călătorit, fie au căutat texte din cadrul altor civilizații, atât trecute cât și contemporane, în încercarea de a-și lărgi cunoașterea vieții, a naturii umane, a frumuseții și a altor constructe sociale.

Într-o lume globalizată, chiar dacă nu ne permitem să călătorim prea mult, putem citi texte provenite din alte țări și chiar din cadrul unor culturi dispărute și de aceea putem chestiona percepțiile proprii legate de viață.

2. Fii deschis la a simți

Emoțiile sunt parte integrantă a oricărei experinețe. Ele oferă perspective profunde asupra diferitelor circumstanțe de viață și explică de ce oamenii reacționează în modul în care o fac. Eliminând emoțiile din experiență și raționalizându-le, eliminăm informații cruciale ce ne pot permite să mai empatici și conștienți într-o anumită situație.

Evită să privești fiecare aspect al vieții tale în mod obiectiv. Deseori procedăm în acest fel și, în timpul acestui proces, ne negăm emoțiile și sentimentele, care ar putea să ne îmbogățească experiența. Dacă dorești să îți extinzi conștiința, trebuie să îți șlefuiești abilitatea de a experimenta emoții și sentimente.

Apreciază emoțiile și îmbunătățește-ți capacitatea de a experimenta, de a aprecia și de a înțelege experiențele.

3. Ai încredere în vocea interioară

Cu toții suferim din cauză că ne ignorăm copilul interior: spiritul curios, generos și fără griji ce trăiește în inetriorul fiecăruia dintre noi, care întotdeauna încearcă să ne ghideze pe căi diferite. Deseori o auzim ca pe o voce de fundal, o intuiție, o mișcare extrem de subtilă în conștiința noastră care ne spune că trebuie să facem ceva diferit. Însă, vocea este deseori prea subtilă pentru a o observa. Din această cauză, se întâmplă să o trecem mai mereu cu vederea.

Singurul mod de a cultiva acest lucru este să urmăm ghidarea tot mai des.

4. Fii sincer cu tine însuți

Cultivă o intenție de a genera o atitudine pozitivă tot mai des și sădește semințele compasiunii în tine însuți. Intenția joacă un rol important în definirea energiilor pe care acțiunile noastre le generează. A face fapte bune cu intenția de a fi recunoascut pentru acestea poate ajuta la cultivarea generozității însă nu îți va permite să transcenzi localizarea sinelui și să accesezi abundența fără limite a universului.

Într-un cuvânt, întotdeauna să ai intenții generoase. În acest fel îți întărești adevărul inetrior și te deschizi către conștiința universală.

5. Fii smerit

Deseori evităm să ne confruntăm efemeritatea și fragilitatea de a fi o ființă umană. Deseori îcercăm să găsim mulțumire în ambiție, succes și în împliniri dem oment, urmând modelul celor care au manifestat asmenea trăsături de caracter și au fost în același timp recunoscuți de istorie.

Însă, la finalul zilei, sfinții și misticii din toate civilizațiile ne uimesc prin înțelepciunea cu care au trăit o viață plină de împlinire și fericire. Învățăturile lor au fost întotdeauna directe: fii smerit și acceptă-ți slăbiciunile, fragilitatea și greșelile.

Fii smerit, deschis și sincer cu ceilalți și îți va fi tot mai ușor să găsești umanitatea din toți și din toate, în consecință să găsești iubirea pe care o putem avea pentru celălalt.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Depășirea urii – o stare de conștiință complet concentrată

Definiția urii ar fi următoarea: un sentiment de respingere față de cineva sau față de ceva. Poate fi și o forță...

Închide