Cele 12 secrete majore pe care umanitatea le-a uitat

0

Cu cat ma gandesc mai mult la viata, cu atat sunt mai sigur de realizarea urmatoare: Cel mai mare necaz al omului moden este uitarea. La fel ca in cazul unei stagnari profunde, uitarea s-a strecurat in toate actiunile si fiintarile omului. In mod individual, colectiv, istoric sau cultural, suntem vrajiti sa uitam. Nu numai ca ne-am uitat trecutul dar si locul nostru in prezent sau responsabilitatea legata de viitor. La nivel personal, starea noastra de constiinta legata de ego are misunea de a ne pastra in starea de uitare – de a rupe legatura cu propria fiinta ca intreg si cu interconectarile matricei vietii si a constiintei universale. La nivel colectiv, aceasta uitare este perpetuata si intarita prin metode sociale si culturale – in principal prin inducerea unei transe in legatura cu realitatea consumerismului inconstient, a stilului de viata non-autentic si a unei minti indreptate catre matrialism.

Partea cea mai buna din aceasta chestiune este faptul ca avem cu totii sansa de a ne reaminti si de a ne reconecta la univers, la scara mare. Puterea amintirii este in centrul caii spirituale de re-descoperire si realizare.

Iata o lista cu ceea ce cred ca am uitat, sau mult mai important, o lista de lucruri pe care sa ni le reamintim:

1) Ne-am uitat locul din lumea naturala

In ultimele sute de ani ne-am indepartat de natura. Am exploatat, am devastat, am consumat si am incercat sa controlam natura in asa fel incat aceasta sa ne satisfaca lacomia ce se naste din nebunia ego-centrismului. Am incercat sa ne indepartam de ciclurile naturale ale vietii. Am uitat cum sa ascultam si sa intelegm ritmurile naturale si ciclurile pamantului – semnele sale si limbajele. Am uitat sa urmam calea naturii si sa traim in armonie cu ea.

2) Ne-am uitat conexiunea cu viata si cosmosul

Detasadu-ne de natura, am uitat ca suntem profund conectati la ea si la ciclurile universale. Unele triburi de la periferia „civilizatiei”, care inca urmeaza caile ancestrale, au pastrat aceasta conexiune cu repect si onoare. Noi, pe de alta parte, am instalat un simt al separarii care ne-a condus la dezechilibre si boli. Am uitat ca toata constiinta este inter-conectata si intre-tesuta intr-un dans minunat si delicat.

3) Ne-am uitat intelepciunea straveche

Ne-am uitat intelepciunea straveche. In cursa noastra de a obtine cunostere stiintifica prin realizarea mintii noastre, am uitat intelepciunea ce curge din deschiderea inimii. Am uitat povestile ancestrale si toata intelpciunea populara care a fost oferita omenirii de catre vizionari si intelepti din antichitate care au trait in armonie cu universul.

4) Ne-am uitat calea si visele

Indeparatandu-ne de propria cale interioara, am uitat sa visam visul vietii. Si mai important decat atat, am uitat cum sa ne trezim din vis si sa ne vedem adevarata natura ca si co-creatori ai vietii – ca visatori. Am uitat ca avem puterea de a ne tese visele si de a ne folosi puterea intentiei pentru a directiona aceste vise in manifestare.

5) Ne-am uitat scopul

Din cauza sporovaielilor, a zgomotului si a distragerilor din aceasta realitate densa, uitam ce am venit sa facem aici. Ne uitam scopul. Suntem prinsi in transa indusa in masa a realitatii artificiale  pe care o creem cu totii. Ne-am pierdut viziunea autenticitatii, acea scanteie interioara ce ne conduce catre fericire si realizarea sinelui. Am uitat ca suntem aici ca sa ne realizam ca fiinte spirituale incarnate in forma fizica si incluse intr-un univers care este acelasi lucru cu noi.

6) Am uitat ca totul este Iubire

Acesta este poate cel mai profund mister pe care doar unii cautatori ajung sa il inteleaga ca adevar care imbratiseaza totul. Acest adevar, totusi este ascuns undeva, profund, in interiorul nostru. Il cunosteam cu totii la un moment dat, insa l-am pierdut. Am uitat faptul ca in cele din urma ca totul este enerie si constiinta si ca iubirea este tesatura fundamentala a existentei ce curge prin toate energiile si prin constiinta.

7) Am uitat sa iertam

Crezand ca suntem separati si deconectati de la ceilalti si de la tot ceea ce este in jurul nostru, am uitat sa iertam. In sensul cel mai profund, iertarea este actul reamintirii faptului ca suntem una cu toti si cu toate si ca nu exista nicio victima sau calau. Suntem cu totii impreuna miscandu-ne intr-o tesatura dinamica pe care o numim viata.

8) Am uitat sa fim Liberi

Aminteste-ti de asta in fiecare zi: Ai fost creat ca sa fii liber! Ne-am nascut si am fost crescuti intr-o „realitate” in care libertatea este doar un concept. Suntem legati de „catusele nevazute” ale fricii, ale prejudecatilor, ale ideologiilor false, a recompenselor materiale si a unor reguli sau legi care sunt facute doar pentru interesul unora. Am uitat ca suntem agenti liberi ai schimbarii. Suntem liberi sa fim cine suntem fara frica sau vinovatie.

9) Am uitat adevarata noastra putere

Traind in frica, am uitat cat de puternici suntem. Am uitat puterea masiva a intentiei noastre pentru a ne schimba realitatea. Am fost hipnotizati sa umblam in somn si sa urmam semnale contrafacute in mod automat.

10) Am uitat lectiile istoriei

Daca este ceva ce ne-a invatat istoria, este faptul ca uitam atat de repede lectiile noastre. Mereu repetam aceleasi greseli, prinsi in aceleasi modele de lacomie si auto-distrugere. Nu putem fi invinuiti in mod individual pentru greselile facute de catre umanitate in trecut, insa suntem responsabili ca indivizi sa ne amintim despre greselile trecutului si sa le oferim constiintei colective.

11) Am uitat sa fim simpli

Viata oamenilor devine tot mai complexa si mai complicata. Suntem sedusi de atractia lui mai mult si nu de catre puterea lui mai putin. Am uitat sa fim simpli si care este insemnatatea simplitatii. Viata este cu adevarat simpla. Simplitatea insemana sa dai la o parte toate lucrurile neesentiale si ideile care ne ascund scopul vietii si celelalte adevaruri pe care le-am uitat.

12) Am uitat sa avem incredere, sa credem si sa ne minunam

Ne-am pierdut fascinatia in legatura cu lumea, cu viata. Am uitat sa ne minunam de miracolul vietii. Nu mai stam complet uimiti de maiestuozitatea intregului. Scepticismul nostru si perspectiva cinica asupra lumii ne-a facut sa ne pierdem increderea in noi insine si in magia universului. Am uitat sa credem. Aceasta este poate cea mai mare tragedie dintre toate. Ne-a slabit spiritul si ne-a impovarat sufletul.

Din fericire ne putem aminti cum sa imbratisam unitatea si sa ne reconectam la inteleciunea simpla a culturilor stravechi, pentru ca lumea noastra are nevoie de mai asta mai mult decat oricand. Haideti sa ne aducem aminte ca am stiut secretul vietii tot timpul.

sursa: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/the-12-biggest-life-secrets-forgotten-by-mankind/#sthash.T8vVowPm.dpuf

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum poate fi schimbarea undelor cerebrale secretul pentru transformarea personala

Esentialul este ca toate transformarile interioare se intampla la un nivel mai profund al constiintei. Nu conteaza cat de inteligente...

Închide