Aikidoul conflictelor

0

Ai fost vreodată într-un conflict cu un prieten, părinte sau partener și nu ai știut cum să ieș din el?

Cum să ieși dintr-un conflict când amândoi aveți ”coarne” și orice ai spune, nu faci decât să te afunzi mai adânc în conflict? Dacă încerci să îți muți atenția de la cuvintele ”de foc” care zboară înainte și înapoi, către energia care se mișcă între voi, ai putea să ai o mare surpriză – și să simți o mare eliberare.

Atunci când faci un pas înapoi și vezi că orice s-ar întâmpla între tinși celaltă persoană este doar un joc al energiei, accesezi un spațiu al conștiinței ce îți permite să ieși din cercul vicios al acțiunii și reacțiunii. Punctul central în orice conflict sau discuție în contradictoriu nu este problema în cauză ci o ciocnire de vibrații sau frecvențe dintre tine și celaltă persoană. Ceva există ”dedesubtul” suprafeței conflictului, atât în tine cât și în celălalt – când privești cu adevărat către ceea ce se întâmplă, fără judecată sau vină, nodurile încep să se desfacă de la sine. Blocajul se transformă într-o conexiune, iar modelele energetice blocate se topesc de ambele părți. Cum se întâmplă această magie?

aikido-conflict_business

Cum să rupi cercul vicios al acțiunii și reacțiunii?

Potrivit declarațiilor lui James O’Dea, decan al the Shift Network’s Peace Ambassador Training,

Munca de împăcare poate fi comparată cu Aikidoul. Pentru a fi eficient, trebuie să treci dincolo de cuvintele rostite. Ambasadorii păcii trebuie să poată să devină extrem de pricepuți în perceperea schimbărilor energetice și a semnalelor din ei înșiși și don ceilalți.

“Ceea ce vedem în marile învățături ale maeștrilor de-a lungul vremurilor este faptul că energia din jurul nostru este modulată de conștiință. Conștiința este cea care expandează și contractă energia. Iată cum aici regăsim harta primară – toate calitățile noastre – ce expandează sau contractă conștiința și, desigur, ceea ce facem în special în cazul unor conflicte.

Fizica din ultimii 50 de ani ne spune că totul este energie. Materia este energie și, în consecință, este atât de important acest fapt, pentru că această descoperire ne spune că energia este non-locală. Deci fie că vrei sau nu, suntem cu toții conectați. Asta ne spune fizica contemporană. Energia este totul și totul este conectat, fiind conectat non-local în întregul Univers.

Oadată ce începem să vorbim despre energie ajungem la o conversație despre câmpuri. În cartea sa nouă, Ervin Laszlo vorbește despre auto-actualizarea câmpului Akashic al Universului, pe care el îl numește un câmp dincolo de toate celalalte câmpuri. Noi îl numim câmpul Mamă. Putem, pornind de la câmpul Akashic prin intermediul tuturor câmpurilor intermediare până la câmpul din jurul corpului nostru. Ceea ce se întâmplă în acest câmp este vital pentru înțelegerea fenomenelor din situațiile conflictuale.

Am învățat atât de multe despre acest subiect atunci când am stat cu populația Kogis. Kogis este un grup etnic din Columbia, al cărui stil de viața este o continuare directă a erei Pre-Columbiene. Kogis sunt maeștrii ai energiei. Atunci când intri într-un sat Kogis, nu intri pur și simplu acolo. Ei te întâmpină și îți scanează câmpul energetic. Ei de fapt caută elemente din câmpul tău energetic, care sunt neintegrate. Ceea ce aduci cu tine în satul lor este de natură energetică și este esențial.

Apoi există un proces în cazul în care nu ai prea multe ”bagaje”. Ei spun că lipsa de judecată curăță câmpurile și de aceea oriunde ai merge sau orice ai întâlni în viață, ai nevoie de puțină curățare de câmpuri.

Fie că rămâi blocat într-o perspectivă asupra ta însuți sau față de cineva cu care ești în conflict – de exemplu, dacă ești nervos în legătură cu întâlnirea cu acea persoană și simți automat că este o situație volatilă ce va fi dificilă – întreabă-te: Ce nu las să curgă? Cum să eliberez acest lucru? Primul lucru pe care l-ar sugera Kogis ar fi să fii fără judecată la adresa ta sau a celorlaltor persoane. Privește această energie, privește relația și elibereaz-o.

Ei au o ceremonie minunată în care îți pun niște sfere de bumbac în degetul arătător și mare. Pe măsură ce simți schimbările energetice din câmpurile tale, eliberezi energia în sfera de bumbac. În acest fel eliberezi energia. Am văzut un cuplu care era uimitor. Au făcut terapie de cuplu, eliberând energia din ei înșiși dar și din obiectele din casă. Au ridicat mai multe jucării și obiecte din casă și am observat după modul în care le țin în mână, cum eliberau energia din ele – apoi copiii au venit imediat și le-au ridicat, începând să se joace cu ele!

În acest fel au înțeles că energia nu înseamnă doar oameni. Ea este și în lucruri. Este în tot. Acesta este un exemplu perfect a primului principiu despre care tocmai am discutat. Conștiința modulează energia, iar cel din grup care face curățarea este fără judecată.

aikido-conflict_chi

“Shakti, Prana, Qi — toate aceste cuvinte înseamnă energia subtilă vitală”

Există cercetări care demonstrează faptul că și atunci când aplici o energie subtilă celulelor dintr-un vas Petri, poți să le influențezi în mod pozitiv starea de sănătate. Principiul de aici este că energia subtilă organizează energia mai densă. Vorbim aici despre Shakti, Prana, Qi – toate acestea înseamnă energie subtilă vitală.”

Deci, data viitoare când ai problemă de cuplu care te pune la încercare – oprește-te, eliberează judecata, simte energia și elibereaz-o – apoi observă cum se întâmplă magia!

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Calea Zen

Thich Nhat Hanh descrie acest lucru cu numele de ”inter-ființare”. Einstein, Lao Tsu, Alan Watts și Walt Whitman au vorbit...

Închide