Această aplicație poate recunoaște plantele pe care le fotografiezi

0

Te-ai întrebat vreodată la ce specie de floare sălbatică te uiți atunci când admiri natura (sau grădina unui străin)?  Pl@ntNet – o aplicație dezvoltată de câțiva cercetători francezi și o rețea de botaniști numită Tela Botanica – folosește o tehnologie similară cu recunoașterea facială pentru a identifica speciile de plante pe care fotografii le încarcă. Este un fel de ”Shazam” pentru plante, după cum a poreclit-o Modern Farmer.

Pentru că aplicația a fost gândită pentru utilizatori francezi, ea a fost țintită inițial către flora nativă a Europei de vest.

Poate identifica mai mult de 6.000 de plante europene, însă persoane care sunt pasionate de plante pot ajuta aplicația să identifice specii diferite ce nu sunt în baza de date.

De la lansarea sa, utilizatorii au introdus aproximativ 900 de specii de plante din America de Sud dar și mai bine de 1.000 de plante native zonei Oceanului Indian.

Iată cum funcționează

Încarci o poză a misterioasei flori sălbatice

Apoi, indici dacă este o floare mai degrabă decât o frunză sau o tulpină.

La fel ca sistemul inversat de căutare de imagini al lui Google, aplicația trece prin imagini similare din arhiva sa pentru a te ajuta să identifici specia respectivă.

Tehnologia de imagistică vizuală nu este extrem de sofisticată la ora actuală și este posibil să nu îți ofere exact planta pe care o cauți – mai ales când vine vorba despre plante din America de Nord.

În timp, pe măsură ce tot mai mulți oameni identifică imagini, rețeaua ăromite să devină tot mai capabilă.

Există varinate pentru iOS sau Android.

sursa: https://www.bodymindsoulspirit.com/plants-photograph-app/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Buddha – documentar

Astăzi pășim pe o cale veche, luminoasă, plină de înțelepciune. O viață extraordinară care ne impactează și astăzi, la mai...

Închide