Șapte tradiții ciudate de Anul nou

0
1.Arsul speriotorii – Ecuador

Ca să alunge ghinionul sau lucrurile rele care s-au întâmplat de-a lungul anului, ecuadorienii dau foc la sperietori de ciori umplute cu hârtie, la miezul nopții de Anul Nou. Ei ard și fotografii sau lucruri care reprezintă anul trecut, ce ne face să credem că Anul Nou este doar o mică scuză ascunsă ca piromanii ecuadorieni să dea foc la tot felul de lucruri.

2.Lucruri rotunde – Filipine

În Filipine, Anul Nou este legat de un singur lucru și numai unul… bani. ei speră să atingă prosperitatea și  bogăția în anul nou. Filipinezii încearcă să folosească cât mai multe lucruri rotunde, care să reprezinte monede și bogăție. Haine rotunde, mâncare rotundă, orice rotund; dacă e rotund, îl vor.

3. Farfurii sparte – Danemarca

Dacă ai fost vreodată în Danemarca și te trezești că găsești un morman de cioburi în fața ușii, probabil că este ajunul Anului Nou. Farfuriile nefolosite sunt păstrate întregul an, până în data de 31 decembrie, când sunt sparte în fața ușii de la intrare a familiei și a prietenilor, ca semn de iubire.

4. Mâncatul a 12 struguri – Spania

Pe măsură ce ceasul se apropie de ora 12, iar oameni de pe întregul glob se pregătesc să se uite la artificii și să se sărute îmbibați de aburii alcoolului, spaniolii se uită lung și fix la ciorchini de struguri. Încercarea implică să îți bagi în gură 12 struguri, câte unul pentru fiecare dangăt al ceasului, Dacă reușești ai noroc întregul an care vine.

5. Festivalul Takanakuy – Peru

Acest festival anul peruvian care se ține la sfârșitul lui decembrie, are legătură cu bătutul celuilalt până dispare lumina. Competitorii se înfruntă într-un ring pentru o rundă de trântă cu brațele goale, care este supervizată de un polițist local. Takanakuy înseamnă practic ”atunci când sângele fierbe”, însă se pare că toate luptele sunt pașnice și doar reprezintă un început de an nou proaspăt.

6. 108 bătăi de clopot – Japonia

Crezi că numărătoarea până la 12 durează mult? Încearcă 108 atunci. În Japonia, clopotele sună de 108 ori într-o tradiție buddhistă prin care se crede că aceasta alungă toate păcatele oamenilor. Este de asemenea bine să zâmbești sau să râzi exact când vine anul nou, dar cine știe cum te poți păstra într-o dispoziție bună după atâta dăngănit.

7.Lenjerie de corp colorată – America de Sud

În țări sud americane precum Mexic, Bolivia sau Brazilia, norocul pentru anul nou este decis de lenjeria de corp. Cei care vor să își găsească iubirea poartă lenjerie roșie de anul nou, în timp ce cei care urmăresc îmbogățirea poartă galben, care aduce bogăție și noroc. Dacă îți dorești pace de Anul Nou, atunci niște chiloți albi sunt perfecți.

sursa: https://www.realbuzz.com/articles-interests/festive-health-fitness/article/7-strangest-new-year-traditions-around-the-world/ deAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Serenitate

Pentru orice imperfecțiune există perfecțiune. Perfecțiunea înseamnă, a vedea că Realitatea este un proces, care se mișcă cu direcție și...

Închide