Zece motive pentru care să consumi chimen negru

0

Există multe plante care pot fi folosite pentru o sănătate și bunăstare generală. Una dintre plantele ce poatefi inclusă în categoria medicamentelor naturale este chimenul negru, cunoscut și sub numele de Nigella Sativa. De fapt beneficiile pentru sănătate ale seminței negre sunt atât de uriașe încât s-a spus că sunt ”remediu pentru orice mai puțin pentru moarte”.

Iată 10 motive pentru care Nigella sativa îți poate înviora corpul și te poate vindeca:

1. Cel mai șocant lucru legat de semințele negre este faptul demonstrat de a reduce celulele pulmonare canceroase cu 89%. Jurnalul Tropical Medicine a numit Nigella sativa o plantă miraculoasă pentru acest motiv.
2. Semințele negre au fost folosite de mii de ani în medicina chinezească, în medicina Ayrvedică, Unani și în medicina arabă. Are efecte secundare (dacă are vreunul) aducând în dieta nutrienți importanți. Dacă este folosit sub formă de ulei esențial sau consumând semințele direct, devine un antioxidant puternic. Chimenul negru a fost folosit de Regina Nefertiti în Egipt, iar Regele Tut avea o sticlă de ulei în mormânt, pentru viața de apoi.
3. Acest remediu natural este încercat și funcționează. Există mai bine de 458 de studii publicate legate de chimenul negru – confirmând ceea ce Orientul Mijlociu și Africa de Nord a cunoscut de mii de ani despre puterile sale miraculoase.
4. Nu mai există nicio altă plantă asemenea. Compoziția chimică a semințelor de Nigella sativa este extrem de bogată și diversă, conținând aminoacizi, proteine, carbohidrați, uleiuri fixe și volatile, alcaloizi, saponoizi și mușți alți compuși ce ajută la vindecarea și restaurarea corpului din toate punctele de vedere. Primele patru uleiuri din sămânță au calități antioxidante extraordinare. Aceștia sunt timochinina, carvacrol, tanetol și 4-terpineol. Mai mult de 100 de substanțe din această sămânță încă nu sunt înțelese.
5. Pentru a mai adăuga un bilă albă pe lista de beneficii maxime ale chimenului negru, compușii din uleiul de Nigella sativa pot micșora tumorile canceroase cu 50% și să amplifice creșterea de măduvă sănătoasă cu 205%.
6. Fitosterolii din chimenul negru ajută la producția umană de hormoni importanți, provitamina D și acid de bilă – ajutând la prevenirea dereglărilor endocrine, a deficiențelor imunitare și a ”ucigașului” numărul unu din SUA – bolile catdiovasculare.
7. Dr. Gary Null spune că ”de fiecare dată când consumi chimen negru, îți întărești sistemul imunitar și încurajezi producția de celule albe”. Limfocitele (celulele albe) sunt celule ucigașe naturale ce caută și distrug celulele canceroase sau alte tipuri de celulele ce au suferit mutații și pot agresa corpul.
8. Unul dintre cele mai distrugătoare tipuri de cancer este cancerul pancreatic, care este de asemenea și cel mai greu de tratat – însă nu pentru chimenul negru. Această sămânță l-a vindecat complet potrivit mai multor declarații. Mai mult decât atât, un studiu condus la Centrul pentru cancer Kimmel din Philadelphia a descoperit că acesta reduce tumodile pancreatice cu 80%.
9. Acizii bogați nesaturați Omega 6 și 9 și fitosterolii prezenți în chimenul negru măresc elasticitatea vaselor de sânge, scad fragilitatea și permeabilitatea capilarelor, previn formarea trombozelor și micșorează presiunea arterială. Cu late cuvinte, Nigella sativa este o adiție uimitoare pentru inimă.
10. O revistă din Pakistan a dclarat că Nigella sativa este minunată pentru protecție împotriva organismelor super rezistente la antibiotice. Universitatea din Dhaka, în Bangladeș a declarat că s-a descoperit că chimenul negru luptă împotriva acestor boli atât de eficient încât este mult mai bun decât multe medicamente.
sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O urmă de picior uman veche de 290 de milioane de ani…

Este posibil să fi înțeles greșit întreaga noastră istorie? Să fi înțeles greșit datele pe care istoria convențională ni le...

Închide