Zece beneficii surprinzatoare ale scortisoarei

1

Cine nu iubeste putina scortisoara peste placinta cu mere sau in cafea ori ceai? Este unul dintre acele condimente care are un gust fantastic. Insa gustul nu este singuru motiv pentru care iubim scortisoara. Iata 10 motive pentru sanatate (plus inca unul extra) pentru a consuma acest super-condiment:

1. Multe studii au demonstrat ca scortisoara regleaza glucoza din sange, fiind o alegere perfecta pentru diabetici si cei cu hipoglicemie. In plus este o veste buna si pentru cine doreste un nivel de energie stabil si o stare interioara armonioasa.

1126339.large

2. Reduce nivelul colesterolului LDL. Colesterolul LDL este cunoscut cu numele de colesterolul rau. Reducerea nivelului acestuia din organism poate ajuta la miscorarea riscului de boli cardio-vasculare.

3. Are compusi naturali anti-infectiosi. Conform studiilor, scortisoara s-a dovedit eficienta impotriva bacteriei H. pylori, care cauzeaza ulcer, dar si impotriva altor factori patogeni.

4. Reduce durerea cauzata de artrita. Studiile efectuate de catre Department of Internal Medicine, Kangnam Korean Hospital, asupra scortisoarei, au demonstrat reducerea nivelurilor de citokina, agent responsabil de durerile cauzate de artrita.

5. Cercetari efectuate la University of Texas, publicate in revista Nutrition and Cancer, arata ca scortisoara poate reduce proliferarea celulelor canceroase, fiind vazuta ca un posibil agent de prevenire al cancerului si ca o posibila cura pentru cei bolnavi.

6. Este un conservant natural.

7. Contine fibre, calciu, fier si mangan – in cantitati mici ce-i drept, intr-o doza normala de scortisoara.

8. S-a dovedit eficienta pentru durerile menstruale si pentru…

9. Inferitilitate. Scortisoara contine o substanta chimica naturala numita cinamaldehida, care in urma studiile s-a demonstrat ca produce cresterea de secretie a progesteronului si scade productia de testosteron la femei, ajutand la echilibrul hormonal.

10. Eficienta in cazul afectiunilor: Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla,tunori pe creier si meningite, conform cerectarilor de la Cytokine Research Laboratory, Department of Experimental Therapeutics, The University of Texas. Cercetarile efectuate acolo au aratat ca scortisoara reduce inflamatiile cronice legate de aceste dereglari neurologice.

11. Un alt motiv de a iubi scortisoara, desi nu este legat de sanatate, este versatilitatea sa. Scortisoara se potriveste atat in mancaruri dulci dar si sarate. Doar uitati-va cate mancaruri marocane de exemplu contin scortisoara… nu doar pentru mere.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

  1. namaste
    V-as ruga sa precizati la utilizarea scortisoarei, cantitatea de scortisoara ce se administreaza la fiecare afectiune.
    peste tot se enumera bolile, dar nu se precizeaza cantitatea ce se administreaza.
    va multumesc1

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
CERUL si PAMANTUL

Cerul si Pamantul. Cele doua capete ale Verticalei Vietii. Cele doua polaritati ale dualitatii pe care mintea o creaza atunci...

Închide