Zece beneficii ale folosirii bățului Miswak pentru dinți

0

Miswak-ul este un băț de curățat dinții din copacul Salvadora persica. Bățul, care este disponibil pe piață, are proprietăți antibacteriene și poate fi folosit în loc de pastă de periuță de dinți. Previne formarea plăcii dentare și este de obicei asociat cu numeroase alte beneficii pentru sănătate. Profetul Muhamed a fost un avocat al folosirii miswak-ului. Organizația Mondială a Sănătații a sugerat de asemenea folosirea miswak-ului în niște rapoarte legate de igiena orală atât în 1986 cât și în 2000.

10 beneficii majore ale Miswak-ului

Acest băț natural este cunoascut atât pentru beneficiile aduse sănătății cât și pentru folosirea sa ca medicament. Unele beneficii importante ale copacului Salvadore persica sunt:

  1. Previne placa și gingivita. Periajul dinților cu acest băț oprește activitatea bacteriilor din gură și îți salvează dinții de la formarea plăcii dentare și oprește cauzele gingivitei. Coaja conține antibiotice care previn creșterea bacteriilor.
  2. Anti-dependențe: Dr. Rami Mohammed Diabi a demonstrat că miswak-ul este benefic pentru descurajarea dependențelor.
  3. Întărirea gingiilor: Nu numai că îți curăță dinții dar ajută și la întărirea gingiilor.
  4. Respirația urât mirosirtare: folosirea regulată a miswak-ului oprește mirosurile urâte și respirația mirositoare
  5. Fatori nutriționali: Miswak-ul conține substanțe nutritive precum fluorină, silicon, vitamina C, salvadorinp și trimetiamină.
  6. Întărește smalțul dinților: Bățul conține potasiu, sodiu, cloride, bicarbonat de sodiu și oxid de calciu. Aceste minerale ajută la întărirea smalțului dinților.
  7. Albirea dinților: Ajută la reducerea formării petelor de ceai, cafea, particule de mâncare, produce de tip tabac etc.
  8. Acțiune împotriva cariilor: Curățarea dinților cu miswak are efecte de protecție împotriva cariilor.
  9. Previne stricarea dinților: Ajută la păstrarea sănătății dinșilor pentru că această periuță de dinți naturală curăță dinții și elimină murdăria și germenii.
  10. Dureri de dinți: Din cauză că distruge germenii și bacteriile îți salvează dinții de carii și gingivită, deci ajutând în acest fel și la eliminarea durerilor de dinți
Denumiri comune – Miswak

Miswak-ul mai este întâlnit și sub denumirea de miswaak, siwak și sewak. Este cunoscut și ca arak în arabă, Koyoji în japoneză, gesam în ivrit, gisa în arameică și mastic în latină. Sinonimele din arabă sunt  miswaak, misswak, miswaki, meswak, mswaki, sewak, siwak și siwaki.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Visul

Visez. Lumea e o plăsmuire a proprie imaginații, dacă mă dau destul de înapoi și văd de AICI, de unde...

Închide