Yumeiho – atingerea vindecatoare

4

Istoria Yumeiho

Procedurile si tehnicile speciale de masaj si alte aplicatii terapeutice din Yumeiho sunt derivate din medicina traditionala chinezeasca si japoneza, din practici precum Zheng Fa Ti (tehnici manuale terapeutice, folosite in interiorul faimosului Templu Shaolin).

Unele dintre aceste metode terapeutice au fost aduse in Japonia in anul 1948 de catre maestrul japonez SHUICHI OHNO HIDEGATSU.

Dr. Masayuki SAIONJI, discipol al maestrului OHNO, a studiat mai bine de 20 de ani, diverse terapii traditionale din extremul orient.

Ca o consecinta a  standardizarii si a imbunatatirilor aduse, el a inventat TERAPIA  YUMEIHO (numele complet fiind KOTSUBAN YUMEIHO TAISO sau YUMEIHO-DO).
Maestrul Dr. Saionji Masayuki este considerat fondator al terapiei Yumeiho.

Terapia Yumeiho este raspandita pe intreg mapamondul prin INTERNATIONAL INSTITUTE OF PRACTICAL PREVENTIVE MEDICINE din TOKYO – JAPONIA, fiind practicta in peste 30 de tari, in diverse cetre medicale, clinici private, centre de recuperare sau institutii medicale de cercetare. Experienta clinica si investigatiile stiintifice au demonstrat complexitatea si multiplele beneficii ale acestei terapii.

Principii teoretice

 • Exista o legatura directa intre sanatatea coloanei vertebrale si cea a intregului corp uman.
 • Pozitia dominanta a centrului de gravitatie a corpului poate afecta sanatatea direct prin probleme la articulatii sau prin probleme musculare, etc… si indirect prin probleme induse sirei spinarii – scolioza, lordoza, discopatie sau artroza vertebrala, etc…
 • Starea articulatiilor pelviene (sacroiliaca si coxofemurala) afecteaza sira spinarii si pozitia dominanta a centrului de gravitatie al corpului. In acest mod, pe langa suferintele din zona pelviana, se vor induce dereglaje functionale in intreg corpul. Aceste dereglari, genereaza in timp, suferinte cronice ale aparatului locomotor dar si boli grave ale organelor interne sau ale sistemelor nervos si circulator
 • Asimetrii ale oaselor coxale si pozitii anormale ale centrului de gravitatie pot induce schimbari vizibile in intregul corp: asimetrii ale fetei, ale membrelor superioare si inferioare, torax, suferinte in special pe una din partile corpului, etc…
 • Activitatea sistemului nervos vegetativ este influentata atat de sanatatea coloanei vertebrale cat si de pozitia dominanta a centrului de gravitatie; dereglarile functionale pot avea loc fara identificarea cauzelor prin investigatii clinice.
 • In cele mai multe cazuri, terapia Yumeiho se aplica doar sub supraveghere medicala, astfel incat este necesara colaborarea cu medicul personal al pacientului.

Terapia Yumeiho

Yumeiho este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale asupra intregului corp uman pentru mentinerea sau imbunatatirea sanatatii, incluzand aproximativ 100 de manevre ce se fac asupra corpului pacientului.

Este cunoascuta si ca „metoda de corectie a oaselor soldului, masaj si presopunctura” sau  “Saionji Oriental Special Massage”, insa numele original este terapia Yumeiho.
Aceasta consta in aplicarea metodica a unui set complex de proceduri manuale si exercitii pentru restabilirea echilibrului functional al corpului. In acest fel, o serie de disfunctii ce pot cauza suferinte acute si cronice, sunt eliminate sau ameliorate. Cu toate ca Yumeiho este o metoda ce se plica in mod normal preventiv este denumita „terapie” pentru ca scopul sau principal este tratarea sau reducerea cauzelor dereglarilor functionale care, in timp, pot cauza suferinte cronice.

La fel, terapia Yumeiho poate fi aplicata pentru prevenirea sau incetinirea progresului unei suferinte deja prezente.

Procedurile terapeutice manuale aplicate in scopuri profilactice sau corective constau in: tehnici de manipulari osteo-articulare si gimnastica pasiva myo-articulara; proceduri puncto-terapeutice (similare celor folosite in presopunctura si reflexo-terapie); tehnici si proceduri speciale de masaj; elemente de intindere si elongatie; metode pentru corectie si echilibrare a posturii, a mersului si a sezutului; exercitii de optimizare a bio-mecanicii aparatului locomotor, etc.

Exercitiile fizice practicate in cadrul terapiei Yumeiho sunt incluse intr-o gimnastica universala denumita Yumeiho TAISO ce este acompaniata de tehnici de relaxare si de respiratie.

 

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

4 comentarii

 1. Foarte bun articol !genul asta de ”masaj” este masajul complet de care poate beneficia cineva…european…cuprinde si tehnici de masaj (cele mai importante) dar si cele mai importante tehnici de kiropractica…..cine cauta kiropractica pt sistemul osos, acest gen de masaj este tot ce are nevoie !

 2. Draga Dana
  Multumesc pentru completare. Eu am aflat de acest tip de masaj de la un foarte bun prieten, masaj de care a beneficiat si tatal meu cu efecte vizibile, de aceea l-am si inclus in seria tehnicilor de vindecare recomandate.

  As mai putea completa ca aceasta practica are efecte imediate si asupra corpului eteric (dublul vital) prin eliminarea blocajelor energetice caracteristice incheieturilor sau spatiilor inter-vertebrale.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Apa – un documentar extraordinar

De la cerectarile Dr. Massaru Emoto pana la legende si conceptii despre viata din Medicina Traditionala Chinezeasca, APA este unul...

Închide