Vibrația și starea de sănătate

0

Orice in natura are o vibratie proprie, la fel si celulele noastre. Oamenii de stiinta descopera ca anumite frecvente de vibratie pot preveni bolile, iar altele chiar le pot distruge. Aceasta este intr-adevar legatura directa dintre frecventa noastra de vibratie si starea de sanatate.

Mai mult decat atat, cerecetari recente au demonstrat ca diferite parti ale organismului au o semnatura „sonica” diferita. Cu alte cuvinte, vibratia celulelor dintr-o inima sanatoasa este complet diferita de vibratia celulelor dintr-o inima bolnava. Atunci cand parti ale corpului se imbolnavesc, ele nu mai vibreaza la acea frecventa originara, adica nu mai produc undele sonice corecte. Daca putem corecta semnatura sonica a organismului, adica sa ne schimbam vibratia, atunci putem sa restauram sanatatea corporala. Stresul, sub diversele forme de manifestare, emotional, fizic sau legat de mediu, contribuie la o stare de sanatate precara, la un sistem energetic dezechilibrat, sau la un sistem imunitar slabit, ca si consecinta a nivelurilor de vibratie proprii.

Pentru a contracara efectele stresului si a readuce in corp un nivel de vibratie originar in celule, in organe si in corp ca si intreg, trebuie sa aplicam legile mecanicii sunetului. Prima lege spune ca o vibratie de frecventa joasa are tendinta de a reveni la o frecventa mai inalta. De exemplu, atunci cand starea noastra vibratorie este influentata de stres si toxine, frecventa noastra de vibratie incepe sa scada, insemnand automat o pierdere de energie, datorita capacitatii noastre scazute a absorbi energie vitala, sau prana. Pe masura ce energia noastra devine stagnanta, sanatatea noastra se deterioreaza. Starile de vibratie joasa prelungite conduc la mutatii ale celulelor sau la degenerari ale organelor, in final rezultand boala. Aplicand o vibratie de frecventa inalta unei vibratii de frecventa joasa, vibratia de joasa frecventa incearca in mod natural sa vibreze la o frecventa mai inalta, acest fenomen conducand in mod natural la rstabilirea fluxului natural de energie, la eliberarea stresului si la imbunatatirea starii de sanatate.

A doua lege spune ca structura si modelul energie se schimba odata cu frecventa de vibratie. Daca luam un vas cu apa de exemplu, il asezam pe o plita incinsa, structura moleculelor de apa se va modifica de la apa spre abur si in cele din urma catre umiditate, pe masura ce temperatura acesteia creste. Un alt exemplu al manifestarii acestei legi o gasim evidentiata in experimentele Dr. Masaru Emoto, in cartea „Miracolul apei”, in care vedem experimente prin care cuvintele rostite sau scrise pe etichete aplicate unor pahare cu apa au efecte asupra moleculelor de apa care sunt pe cale sa inghete. Atunci cand sunt folosite cuvinte pozitive, moleculele de apa care ingheata formeaza structuri frumoase, armonioase, simetrice, hexagonale; iar atunci cand sunt folosite cuvinte negative, moleculele de apa formeaza structuri asimetrice, incongruente, ce nu pot fi recunoscute ca forme geometrice, cateodata luand forme asemenatoare unor baloane desumflate. Acelasi fenomen este valabil si in cazul corpului nostru, care este compus in proportie de 70 – 75% din apa. Structura celulara este direct afectata – pozitiv sau negativ – de schimbarile starilor vibratorii.

Ca fiinte energetice constiente, emotiile noastre sunt imprimate si ele in procesul de formare al celulelor prin intermediul impulsurilor bioelectrice pe care le experimentam in fiecare clipa a vietii noastre. Celulele noastre raspund emotiilor noastre prin generarea unei calitati a energiei ce reflecta aceste emotii. Daca emotiile sunt pozitive, atunci energia stocata va fi luminoasa, usoara, eterica. In mod similar, daca emotiile sunt negative, energia creata va fi grea, impiedicata, constrangatoare. De aceea sanatatea noastra emotionala este vitala pentru sanatatea noastra fizica. Acest lucru ne aduce la cea de-a treia lege a vibratiei.

Esenta celei de-a treia legi a vibratiei este ca Schimbarile in atitudinea mentala si in gandire pot afecta frecventa de vibratie proprie, a celorlalte persoane cu care interactionati si a experientelor pe care le aveti. De exemplu, daca atitudinea mea mentala este negativa, deznadajduita sau deprimata si vad lumea dintr-o zona de lipsa sau din perspectiva faptului ca sunt o victima a circumstantelor, atunci intrega mea fiinta va vibra la o frecventa perfecta pentru a primi vibratii grele, intunecate si deprimate de la mine si de la ceilalti. Totusi, daca atitudinea mea mentala este pozitiva, alerta si optimista, atunci intreaga mea fiinta va vibra intr-o stare perfecta pentru a primi vibratii usoare, inaltatoare. Un camp energetic ce vibreaza la o frecventa foarte inalta atrage experiente pe care le consideram pozitive, sanatoase si fericite, in timp ce o energie de frecventa joasa atrage experiente pe care le consideram negative sau nesanatoase. Aici gasim corelatia directa dintre ridicarea frecventei de vibratie personala, imbunatatirea starii de sanatate, vitalitatea crescuta si experiementarea pacii interioare.

Iar cand frecventa de vibratie proprie este rezultatul unei alegeri constiente, atat a starii vibratorii interioare cat si a starii de vibratie caracteristica mediului in care ne aflam la un moment dat, putem sa recunoastem ca aceasta vibratie pe care noi o numim proprie si personala este de fapt doar o fluctuatie intr-un camp infinit de energie, care este legea fundamentala din spatele visului pe care il numim viata in corp fizic. Propria prezenta energetica, subtila, este poarta catre infintul interior, catre Constiinta Individuala sau catre Absolut, oricare este alegerea celui care doreste sa experimenteze natura reala a Universului si a Vietii. Si atunci cand frecventa de vibratie este inalta, aceasta poarta este deschisa atat pentru Absolut cat si pentru Manifestarea acestuia in interiorul Visului (fie ca este vorba despre starea de veghe cat si cea de vis). Cand vibratia proprie este scazuta, exista ori reactia naturala a corpului de a lupta, putand conduce la o deschidere catre Absolut, prin suferinta, sau de a abandona, tot cu rezultate pozitive in ceea ce priveste atat starea vibratorie dar si nivelul de Constienta. Si atunci cand devii constient de propria natura, starea naturala de vibratie a structurilor tale ajunge sa „cante” acel cantec unic pe care doar sufletul tau il cunoaste, vibrand undeva dincolo de spectrul normal „audibil” al simturilor primare, in Inima tuturor.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Nasul poate deveni un instrument de acordare a creierului

Stiati ca:  „Nasul poate deveni un instrument de acordare a creierului”, spune omul de stiinta Dalhouise. Contrar aparentelor, nu respiram...

Închide