Trei moduri de a opri instantaneu gândirea excesivă

0

Minții îi place să gândească și pare mereu că vrea întreaga ta atenție. De fapt, mintea câteodată seamănă cu un copil de cinci ani – vrea numai ca ea și nu nicodată să stea nemișcată. Câteodată este atât de nesăbuită încât ne face să gândim și chiar să spunem lucruri pe care nu le-am spune sau face dacă am fi într-un spațiu mai relaxat și mai liniștit.

Dacă îi permiți creierului tău să alerge constant un kilometru pe minut fără oprire, nu va face decât să pună și mai multă presiune și vei descoperi în cele din urmă că mintea ta a devenit încet încet o închisoare. Învățând cum să îți liniștești mintea, în loc să o distragi, poate fi unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le poți face pentru tine. Pare atât de simplu, însă viața este atât de schimbătoare.

3 TEHNICI DE A OPRI AGLOMERAȚIA MENTALĂ INSTANTANEU:

1. Mergi în natură și conectează-te cu ea.

Dacă nu trăiești sau muncești în natură, ai și mai multă nevoie de acest lucru. Ia-ți timp ca să ieși în natură. Asta ar putea însemna să mergi în pauza de masă într-un parc din apropiere sau să pleci într-o vacanță. Orice poți face ca să îți întărești legătura cu natura va avea efecte benefice asupra minții tale și va opri aglomerația mentală imediat.

Te poți concentra pe frumusețea copacilor, pe o frunză, pe o cascadă, pe cer, un munte, un lac sau orice altecva îți atrage atenția. În acest fel mintea ta se opri imediat. Atunci când îți permiți să faci acest lucru, vei descoperi că gândești mai clar în timpul zilei.

2. Repetă-ți cuvinte pline de pace și calm.

Adu-ți atenția către gânduri acum… ce fel de gânduri observi? Cel mai probabil, vei observa că majoritatea gândurilor se învârt în jurul a ceea ce ai de făcut astăzi sau ceva ce a spus altcineva și te-a înfuriat sau poate chiar gânduri degradante despre tine însuți. Nu trebuie să te simți prost, totuși, cu atât de multă negativitate în jurul nostru, menținerea unei gândiri pozitive nu este întotdeauna un lucru ușor de făcut. Totuși, poți să contrabalansezi gândurile negative și gândirea compulsivă cu epetiția unor cuvinte pline de pace.

Ori de câte ori observi că gândești prea mult sau simți anxietate, ori grji cum se nasc, oprește aceste gânduri imediat cum le observi, folosind niște cuvinte calme.

Iată câteva exemple: Pace. Iubire. Lumină. Este în regulă. Viața e bună. Sunt ok.

Cu toate că acest lucru nu îți liniștește complet mintea, oprește gândirea excesivă și îi permite minții tale să încetinească și să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat în acest moment. Cuvintele poartă cu ele mult sens și putere, așadar este bine să le folosim în avantajul nostru ori de câte ori ne simțim stresați.

3. Meditează.

Sugerăm meditația cu bună știință. Atunci când meditezi, oprești fluxul gândirii excesive și a gândurilor negative care îți bombardează conștiința în fiecare secundă, ajungând în schimb, în acest fel, într-un spațiu unde nemișcarea este vioara întâi.

Cu toate că nu a fost nevoie să îți îchizi creierul ca să meditezi, multe persoane simt că gândurile lor se încetinesc extrem de mult, iar gândirea excesivă se oprește imediat.

Dacă încerci și descoperi că tot nu poți să te oprești din gândit, încearcă o meditație ghidată sau yoga. Aceste practici aduc conștiența în corp și te ajută să faci față încercărilor zilnice, mult mai ușor.

Dacă vrei să oprești gândirea excesivă și să cultivi mai multă pace în viața ta, aceste trei obiceiuri repetate în mod consistnt, vor aduce aceste lucruri. Există 1.440 minute în fiecare zi; măcar 10 minute pe zi folosește-le pentru una sau toate aceste activități. Vei descoperi că, per total, vei gândi mai puțin excesiv și te vei simți mai relaxat. Înschimb, vei fi tot mai productiv.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Trăim într-un Univers magnetic

Astronomii au putut observa câmpul magnetic al unei galaxii aflate la cinci miliarde de ani lumină distanță. Galaxia aceasta ne...

Închide