Terapia prin muzica reduce depresia la copii si adolescenti

0

Cercetatori de la Queen’s University, Belfast au descoperit ca terapia prin muzica reduce depresia la copii si adolescenti cu probleme comportamentale si emotionale. In cadrul celui mai mare studiu de acest fel de pana acum, cercetatorii, in parteneriat cu the Northern Ireland Music Therapy Trust, au descoperit faptul ca toti copiii care au facut terapie prin muzica si-au imbuntatit in mod semnificativ stima de sine si si-au redus vizibil depresia, comparativ cu grupul care nu a facut aceasta terapie.

Studiul, fondat de catre Big Lottery fund, a descoperit ca cei care au facut terapie si-au imbunatatit abilitatile de comunicare si interactiune cu ceilalti, fata de cei care au fost ingrijiti intr-un mod clasic.

251 de copii si tineri au fost implicati in studiul care a avut loc intre martie 2011 si mai 2014. Ei au fost impartiti in doua grupuri – 128 dintre ei au fost ingrijiti intr-un mod clasic, in timp ce 123 au intrat intr-un program de terapie prin muzica, pe langa ingrijirile obisnuite. Toti au fost tratati pentru probleme emotionale, de dezvoltare si comportamentale. Descoperile facute la inceputul studiului sugereaza ca beneficiile se mentin pe termen lung.

Profesor Sam Porter de la the School of Nursing and Midwifery de la Queen’s University, persoana care a condus studiul, spune: „Acest studiu este extrem de semnificativ pentru a determina tratamente eficiente pentru copii si pentru tineri cu probleme comportamentale si mentale”.

Dr Valerie Holmes, Centre for Public Health, School of Medicine, Dentistry and Biomedical Sciences, membru al echipei de cercetari, adauga: „Acesta este cel mai mare studiu facut vreodata, in care se studiaza posibilitatile terapiei prin muzica de a adresa problemele acestui grup vulnerabil, fiind o dovada in plus pentru modul in care Queen’s University de a dezvolta cunoasterea si de a schimba vieti”.

Ciara Reilly, Director al the Northern Ireland Music Therapy Trust, spune: „Terapia prin muzica a fost folosita deseori in cazul copiilor si al tinerilor cu probleme mentale speciale, insa este pentru prima data cand eficienta acestui tratament a fost demonstrata in mod irefutabil in cadrul unui grup aleatoriu de studiu, in conditii controlate. Descoperile sunt dramatice si subliniaza faptul ca este nevoie ca terapia prin muzica sa fie disponibila ca optiune  de tratament pentru oricine. De mult ne-am bazat pe dovezi anecdotice si cercetari la scara mica in legatura cu eficienta acestei terapii. Acum avem dovezi clinice extrem de robuste pentru a demonstra beneficiile efectelor terapiei prin muzica”.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
De ce nu ne schimbam si cum ne putem schimba

Ca invatator spiritual am intalnit multi oameni aflati pe cale. Una dintre cele mai mari temeri pe care cautatorii spirituali...

Închide