Terapia cu cristale pe chakre

0

Cristalele au fost folosite ca bijuterii ornamentale de mii de ani. Inafara de a fi utilizate in scop cosmetic, se crede ca ele pot fi de ajutor in ghidarea si concentrarea energiilor pentru a ii ajuta pe cei ce le poarta sa fie mai echilibrati si mai in legatura cu mediul inconjurator.

Terapii concentrate pe o singura chakra:

Prin definitie, terapia concentrata pe o singura chakra, are loc atunci cand in sesiunea terapeutica lucrul se concentreaza pe o singura chakra. Cristalul potrivit este asezat pe acea chakra si este mentinut acolo de la 5 pana la 30 de minute. Intr-o anumita masura, alegerea cristalului este cumva o loterie si un proces in care se pot strecura erori. In principiu, se plaseaza cristalui pe chakra pe care se doreste sa se lucreze si daca persoana se simte confortabil si apare si o senzatie de bunastare, atunci cristalul poate fi lasat acolo. Daca in schimb, persoana simte ca ceva nu este in regula, cristalul ar trebui inlaturat si inlocuit cu un altul.

Terapie pe toate chakrele:

Ce mai intalnita metoda de tratament penatru toate chakrele este folosirea a sapte cristale de cuart sferice transparente si plasarea lor pe cele 7 chakre. Plasarea trebuie inceputa de la chakra de baza, de unde se merge apoi pe un traseu ascendent. La fel ca in cazul terapiei pe o singura chakra, cristalele ar trebui lasate acolo intre 5 si 30 de minute.

Diverse afectiuni pot fi tratate cu ajutorul unuia dintre urmatoarele cristale de baza:

Ametist

Acesta este un cuart considerat a fi legate de minte. Poate imbunatati productia de hormoni, circulatia, sistemul imunitar, metabolismul, poate imbunatati functionarea organelor sanatoase si poate ajuta la detoxifierea organelor. Se stie ca are capacitatea de a calma sistemul nervos si de a stabiliza semnalele neuronale.

Hematit

Acest cristal este verde inchis cu pete rosii ce seamana cu picaturile de sange. Hematitul are un efect pozitiv asupra sistemului circulator purificand sangele, detoxifiind rinichii, ficatul si splina.

Alama

Acest metal este compus din cupru si zinc si se recomanda in cazul persoanelor care au niveluri mari de metale in sange, datorita abilitatii sale de a detoxifia si de a curata sangele.

Calcit

Calcitul are multe nuante si culori. Este folosit la curatarea organelor, incheieturilor si oaselor. Se stie ca ajuta la intarirea unei gandiri sanatoase. Se pune, de asemenea, ca imbunatateste memoria.

Carneol

Carneolul este o forma de cuart si este disponibil intr-o sumedenie de culori dar si translucid. Se crede ca acesta influenteaza organele reproductive si este in acelasi timp un bun purificator al ficatului si al sangelui.

Cuart transparent

Cuartul transparent este un puternic vindecator. Lumina trece prin el foarte usor, lasand culorile spectrului luminos nealterate. Cuartul transparent are abilitatea de a prinde frecventa fiecarui individ ce il foloseste. Se crede ca functioneaza pe niveluri vibratorii ajutand corpul sa se intoarca la o stare de vibratie nealterata si fara boli. De asemenea, se spune ca are capacitatea de a elibera blocajele energetice din corp. Datorita acestor caracteristici, cuartul transparent este renumit pentru echilibrarea si stabilizarea persoanelor ca acestea sa devina mai centrate.

Rubinul

Culoarea tipica a unui rubin este rosul stralucitor. Rubilul trebuie ales cu foarte multa grija atunci cand este folosit pentru vindecare. Ele sunt cunoscute pentru efectul de a aduce furia si negativitatea rapid la suprafata. De asemenea, sunt capabile sa amplifice energia pozitiva, fapt care conduce la maximizarea caracteristicilor individuale pozitive.

Safirul

Safirul este o piatra albastra cu nuante de gri, galben si verde. Safirele sunt cunoscute ca pietre pentru linistire, eliberand tensiunea si ajutand oamenii ce sufera de confuzie si depresie,

Argintul

Argintul este un metal excelent de folosit in cazul vindecarilor deoarece se acordeaza la energiile corpului. Argintul este cunoscut pentru imbunatatirea circulatiei si in acelasi timp pentru detoxifierea organismului. El stabilizeaza productia de hormoni sia re un efect benefic asupra plamanilor si gatului. Argintul este deseori recomandat celor care sufera de boli degenerative. El are tendinta de a echilibra emisferele creierului si, in acelasi timp, de ajuta la disfunctiile sexuale si la impotenta.

Cupru

Cuprul este cunoscut pentru efectele sale benefice in bolile inflamatorii. Cuprul este o componenta de baza a moleculei de hemoglobine aducand astfel beneficii sangelui. Trebuie sa avem grija sa nu purtam cupru pentru perioade lungi de timp deoarece pot exista urme de arsenic inglobate in el.

Diamantul

Diamantul este considerat cel mai pur cristal. Datorita claritatii sale si a abilitatii de a lasa lumina sa treaca si in acelasi timp sa refracteze intregul spectru luminos, este considerat ca avand o influenta puternica si efect amplificator asupra sinelui fiecaruia.

Smarald

Smaraldul este o piatra foarte importanta in lumea vindecarii naturale. El confera inspiratie si echilibru in timp ce amplifica procesul vindecator. Are un efect de centrare si de stabilizare.

Granat

Acest cristal stimuleaza creativitatea, pasiunea si sistemul circulator.

Aur

Aurul are tendinta de a ajuta sistemul nervos prin imbunatatirea abilitatii nervilor de a transmite informatia. De asemenea, are efecte benefice in procesul digestiv si asupra sistemului circulator.

Jadul

Acest cristal este cunoscut ca o piatra a pacii. Se gaseste intr-o varietate larga de culori avand p plaja larga de folosinta. Este extrem de benefic pentru  inima si are puteri curative asupra rinichilor si in cazul problemelor de tipul pietre la vezica.

Calcitul

Calcitul are o serie de culori diferite si este cunoscut pentru efectele detoxifiante asupra corpului si asupra creierului. Este cunoscut si pentru inlaturarea blocajelor.

Onix

Acest cristal este o piatra ce da putere si este recomandata atletilor si indivizilor ce trebuie sa suporte stresuri mentale si emotionale.

Perlele

Perlele, daca sunt folosite corect, pot reduce stresul si maladiile legate de acesta: hipertensiunea, durerile de cap si epuizarea.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
PRIN VIZORUL SUFLETULUI – scopul vietii

 Odata cu trecerea timpului, cu schimbarea trecenei si ridicarea vibratiei generale se intampla un fenomen global de reasezare si de...

Închide