Sucul de soc poate elimina complet simptomele de răceală și gripă în 48 de ore

0

Potrivit oamenilor de știință, siropul de soc negru este ceva ce ar trebui să avem cu toții în casă în timpul iernii, pentru că este un remediu natural extrem de puternic împotriva răcelii și a gripei.

Potrivit declarațiilor Very Well Health:

“Socul negru este fructul arbustului de soc (Sambucus nigra). Acesta este o sursă bogată de antioxidanți precum antocianine, find cultivat pentru consum și pentru uz medical, folosit pentru jeleuri, gemuri și ceai dar și sirop medicinal, bomboane gumate, pastile sau capsule.

Socul negru (Sambucus nigra) este specia de arbust cea mai folosită pentru suplimente, însă și alte specii ce produc ”mure” negre conțin antocianine. Florile socului european, cunoscute sub numele de flori de soc, sunt folosite pentru a face din ele băuturi tonice sau lichior.

Socul a fost folosit mult timp ca remediu pentru răceală, gripă și infecții ale sinusurilor. Studiile preliminare arată că extractul de soc poate avea efecte împotriva virusurilor, stimulează sistemul imunitar și are și efecte anti-inflamatorii.

El întărește sistemul imunitar și tratează simptome răcelii și ale gripei în doar 48 de ore.

Un studiu din 2004 publicat în the Journal of International Medical Research, a descoperit că, în cazul în care extractul de soc este administrat în primele 48 de ore de la influența virusului gripal A sau B, acesta micșorează durata simptomelor cu aproximativ patru zile.

Într-un alt studiu publicat în 2009 în the Online Journal of Pharmacology, pacienților cu gripă aviară și cu virusul H1N1 li s-au dat 4 doze de extract de soc de câte 175 miligrame zilnic, ceea ce a condus la ”niște îmbunătățiri semnificative ale stării acestora în 24 de ore”.

Mai exact, în 24 de ore, durerile musculare, durerile de cap, febra și congestiunile nazale ale pacienților au fost reduse drastic. Potrivit cercetătorilor:

“La 48 de ore de la începutul tratamentului, aproximativ 90% dintre pacienții tratați cu sxtract de soc au scăpat complet de simptome ori au rămas doar cu simptome extrem de slabe”.

Revista Nutrients a publicat un studiu din 2016 care a descoperit că socul poate reduce durata simptomelor unei răceli ale unor călători. Mai exact, călătorii pe calea aerului l-au au folosit extractul de soc începând cu 10 zile înaintea călătoriei și patru, cinci zile după sosirea la destinație, în acest fel micșorând durata simptomelor răcelii cu două zile.

Sursa articolului: www.getholistichealth.com

sursa: https://www.healthyfoodhouse.com/elderberry-can-totally-eliminate-cold-and-flu-symptoms-within-48-hours/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Albinele pot face calcule de aritmetică simplă

Oamenii de știință au descoperit că albinele pot face calcule de aritmetică simplă, într-o descoperire ce extinde înțelegerea noastră asupra...

Închide