Studiile confirmă beneficiile uleiului de cocos

0

O singură lingură de ulei de cocos poate ajuta la pierderea în greutate și îmbunătăți sănătatea cardio-vasculară, fapt demonstrat de un nou studiu clinic.

Un nou studiu intitulat ”” aduce speranță persoanelor care suferă din cauza obezității, a greutății excedentare și a celor care au risc mărit de boli cardiovasculare, probleme pentru care nu există în ziua de azi medicamente eficiente.

Grăsimea saturată era considerată până de curând ”o grăsime rea” pentru că ea conține acizi grași pe care nutriționiștii convenționali nu îi diferențiază de cei sintetici, precum cei din margarină. Acum știm mult mia bine că sursele naturale de grăsimi saturate nu mai sunt văzute ca negative, ci chiar benefice, în special pentru creier. Noul studiu a evaluat efectele asupra sănătății în cazul unui tratament nutriționist ce conține ulei extra virgin de cocos, în special concentrându-se pe modul în care acesta modifică nivelurile de colesterol HDL și o plajă largă de măsurîtori antropomorfice (greutatea corporală, circumferința, dimensiunile):

Vârsta medie a persoanelor care au participat la studiu a fost de 62,4 ± 7.7 ani, dintre care 63,2 % bărbsți. Cu toții erau hipertensivi, iar 94,5% suferinde de dislipidemie, fiind în tratament cu medicamente pentru micșorarea nivelurilor de colesterol.

În prima fază, pe perioada a trei luni, 116 dintre aceștia au avut o dietă standardizată. Începând cu luna a treia, cei 116 care au trecut prin prima fază au fost împărțiți în două grupe: 22 au rămas la dietă, iar 92 au continuat dieta, la care s-au adăugat 13 ml de ulei extravirgin de cocos zilnic, echivalent a aproximativ 14 grame, sau o lingură. Rezultatele celor trei luni de intervenții cu ulei de cocos au demonstrat că relativ la grupul rămas strict pe dietă, grupul unde s-a intrdus uleiul de cocos a prezentat scăderi la toți cei șase parametri măsurați, incluzând:

  • Greutate: -.6 kilograme

  • Masă indice corporal: – .2 kg/m2

  • Circumferință șolduri: -2.1 cm

  • Perimetru gât: -4 cm

  • Presiunea sangvină sistolică: -3.3 puncte

  • Presiunea sangvină diastolică:  -3.5 puncte

În plus, grupul unde s-a introdus uleiul de cocos a avut în medie o creștere a nivelurilor de colestrol HDL de 3.1±7.4 mg/dL.

Cercetătorii au concluzionat:

“INtervențiile non-farmaceutice sunt esențiale pentru menținerea riscurilor sub control în programele de prevenire secundare pentru persoanele care au boli cardiace. Studiul nostru arată faptul că o dietă bogată în ulei extravirgin de cocos pare să favorizeze concentrațiile de colesterol WC și creșterea celor de colesterol HDL-C, în acest fel realizând-se o prevenție secundară pentru pacienții cardiaci”.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Sculpturi umane din fire reciclate

Câteodată, arta ne demonstrează frumusețea extraordinară a lucrurilor ordinare. Acest lucru se poate obține în mai multe feluri, de exemplu,...

Închide