Șase uleiuri esențiale ca înlocuitori de medicamente

0

 

Realitatea este că oamenii au început să caute alternatve la produsele farmaceutice și caută tratamente în zona produselor naturale. Aici intervin uleiurile esențiale. Derivate din diverse plante, flori, ierburi, fructe și alte  substanțe naturale, uleiurile esențiale sunt folosite pentru o varietate de motive, inclusiv la îmbunătățirea bunăstării și a sănătății.

Există mai bine de 90 de sortimente de uleiuri esențiale astăzi pe piață, iată șase dintre ele pe care le putem folosi zilnic:

Lavandă

Acesta este unul dintre uleiurile favorite. Lavanda poate fi aplicată aproape pe toată suprafața corpului și are un gust extraordinar atunci când este combinată cu apa cu lămâie. Beneficiile pentru sănătate ale acestor uleiuri esențiale includ reducerea nivelurilor de anxietate, vindecarea mai rapidă a rănilor, un somn mai bun, efecte pozitive asupra pielii, proprietăți anti-îmbătrânire, eliberarea durerilor articulare și lupta împotriva simptomelor diabetului.

Lămâie

Lămâia, după cum poate știți, este plină de proprietăți benefice pentru sănătate. Poate fi folosit pentru soluții de curățare, paste de dinți sau ca soluție de împrospătat respirația. Uleiul de lămâie are beneficii pentru sănătate precum igiena orală, îmbunătățește funcțiile digestive, ajută în cazul gâtului inflamat, a durerilor de stomac, la eliberarea senzației de greață și acționează chiar și în cazul pierdrilor în greutate.

Mentă

Considerat unul dintre cele mai versatile uleiuri esențiale, menta poate fi folosită pentru o sumedenie de lucruri. Nu numai că este perfect pentru durerile musculare și migrene, dar ajută și la tratarea infecțiilor sinusurilor, la arsurile solare, a erupțiilor de pe piele, la febră, ADHD și poate îmbunătăți și sănătatea părului. S-a descoperit și că este eficient în tratarea cancerului, într-o anumită măsură.

Tămâie

Acestui ulei esențial i se spune ”regele uleiurilor” și pentru motive întemeiate. El este extrardinar pentru persoanele ce caută să își reducă nivelurile de strfes, să atingă niveluri mai profunde în meditație, să își îmbunătățească sănătatea pielii sau să reducă vizibilitatea urmelor sau cicatricelor de pe piele. De asemenea, are beneficii pentru sănătate precum întărirea sistemului imunitar, fiind de ajutor în caz de boală.

Santal

Acest ulei esențial este perfect pentru oricine dorește să adauge puțină claritate propriei vieți. El promovează în mod natural funcțiile memoriei, claritatea minții, relaxarea și calmul. Și, ca bonus, el este un afrodisiac natural, așa că îl puteți folosi pentru ”condimentarea” lucrurilor în dormitor!

Copacul de ceai

Uneiul de copac de ceai este o soluție extraordinară pentru problemele legate de piele și de sistemul respirator. Nu numai că este foarte potrivit pentru tratarea părului crescut sub piele dar ajută și la tratarea acneei, a pojarului, a herpesului, a infecțiilor respiratorii, a durerilor de ureche, a infecțiilor cu ciuperci, a păduchilor, a psoriazisului și a halitozei.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Niciun comentariu

  1. Uleiurile esentiale sunt excelente ,ajuta foarte mult la vindecarea corpului ,la relaxare.Daca sunt naturale ca cele pe care le distribui eu,se pot ingera,aplica pe talpi,pe piept si rezultatele vor uimitoare!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Bucuria clipei

Viața ta este o colecție de momente, imprimate toate în substanța nevăzută, de neatins, a conștienței. Ele pot fi pulsuri...

Închide