Șase motive pentru a consuma cartofi dulci

0

Știai că chipsurile nu sunt foarte sănătoase, însă cartofii copți sunt chiar sănătoși, nu-i așa? Nu foarte des, pentru a-ți menține tensiunea arterială la un nivel sănătos, îi poți consuma, spune un nou studiu. Patru linguri de patru ori pe săptămână crește riscul de hipertensiune cu 11% datorită indicelui glcemic ridicat, ceea ce poate crea, în schimb disfuncții la nivel celular. Fierbe-i, pune-i la grătar sau piure – oricum i-ai consuma, riscul este același.

Deci care este soluția? Alege cartofi dulci în schimb. Iată de ce.

Scad tensiunea arterială

Munca din timpul săptămânii cu termene strânse de predare îți crește tensiunea arterială. Decât să stai să cauți niște stimulente, încearcă în locul cartofilor clasici un meniu puțin mai dulce. Potrivit the National Health și Nutrition Examination Survey, conținutul mare de oitasiu din cartofii dulci este destul de mare pentru micșorarea tensiunii arteriale și eliminarea efectelor stresului.

Aportul corect de fibre

Cei care nu consumă salate își fac griji legate de aportul de fibre. Cercetători de la the Cleveland Clinic au descoperit că acest tip de cartofi sunt una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice, ceea ce înseamnă că vor scade nivelul colesterolului și ajută la pierderea în greutate.

Mănânci pentru a fi tânăr

The National Institute of Health a descoperit faptul că în cartoful dulce este destul de multă vitamina A RDA – ingredientul activ din majoritatea cremelor anti-rid – cât să asigure un aport de 100%. Cumpără destui cartofi dulci și poți să scapi de riduri! Zdrobiți într-o mască de față sunt… doar glumesc. Doar aplică-i liber pe limbă și… înghite.

Scapă de biscuiți

Cartofii dulci pot neutraliza distrugerile create de dulciurile mai puțin sănătoase. Sunt plini de magneziu, care ajută la scăderea în greutate prin metabolizarea carbohidraților și prin promovarea unui apetit stabil, potrivit cercetărilor de la Oregon State University.  Totuși, probabil că o să fie greu să renunți la cura cu Haribo…

Aruncă o bombă peste cancer

Un cartof dulce copt este suficient pentru eradicarea oricăror șanse de cancer. Cercetări făcute la the Harvard School of Public Health a descoperit că o dietă bogată în beta-caroten reduce riscul de cancer la prostată cu peste 40%.

Vise dulci

Moțăitul pe canapea ca un zombie, doar ca să adormi imediat cum te muți în pat, poate fi frustrant. Uită însă de număratul oilor. Potrivit the Journal of Medicinal Food , cholina conținută într-o singură lingură este destul de multă pentru pentru a te ajuta să ai un somn bun. Puțin cod și niște cartofi dulci, plus niște pepene și ai o dietă completă pentru o creștere uriașă a nivelurilor de melatonină, dar și gust din plin.

sursa: http://www.menshealth.co.uk/food-nutrition/superfoods/6-reasons-you-need-to-eat-more-sweet-potatoesAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O pătură uriașă de magmă sub Antarctica este parțial responsabilă pentru topirea accelerată a gheții

Cecetători de la NASA au descoperit că este foarte posibil ca sursa topirii accelerate a calotei glaciare să fie cauzată...

Închide