Șase beneficii uimitoare ale ceaiului de roibos

1

Roi-ce? Roibos este un tufiș originar din Africa de Sud. Frunzele roșii pot fi folosite pentru a prepara un ceai fără cofeină (teină) ce are o culoare roșie profundă și un gust apropiat de cel al nucilor. Roibosul alb a fost consumat în Africa de Sud de secole, însă abia recent versiunea roșie a devenit populară datorită multiplelor beneficii pentru sănătate. Iată șase beneficii uimitoare ale celui mai popular ceai din Africa de Sud:

1. nu conține cofeină și te ajută să dormi mai bine

Atunci când cineva întreabă dacă nu avem ceai negru ”decofeinizat”, pur și simplu nu suntem de acord cu acest proces. Pentru a obține așa ceva se folosesc chimicale puternice ce lasă frunzele de ceai fără cofeina care există în mod natural în ele. Urme ale acestor solvenți pot rămâne pe frunze, ceea ce afectează atât culoarea dar și gustul – poate fi consumat în orice moment al zilei, cu lapte sau fără, ca înlocuitor de English Breakfast pentru cei care au pofte noaptea.

2. trei antioxidanți puternici

Roibosul este bogat în polifenoli, niște antioxidanți microscopici ce au proprietăți antioxdante, ce ajută la combaterea răcelilor și a infecțiilor, dar și întăresc sistemul imunitar. (notă: peiorativ, pentru că se potrivește vremurilor de faară) Pentru că iarna este imediat după colț, roibosul este perfect pentru această ocazie!

Roibosul conține și aspalatină, o substanță ce face miracole pentru nivelurile de zahăr din sânge și ajută la echilibrarea nivelului de glucoză, îmbunătățește rezistența la insulină dar crește și secreția de insulină. Acești factori pot reduce șansa de a contacta diabet de tip II dar îi poate ajuta și pe cei care suferă deja de așa ceva. (Sfatul unui coleg: consumul de roibos de două ori pe zi nu te ajută să mănânci două cutii de gogoși pe zi).

În cele din urmă, roibosul conține quercetin, arma secretă a inimii. Ea are proprietăți antiiflamatorii și poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la prevenirea multor probleme cu inima.

Fiu! Ne-am întors la ora de biologie? Mesajul cheie este acelă că antioxidanții puternici din ceaiul de roibos te pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, ajută la echilibrarea nivelurilor de zahăr din sânge dar și la îmbunătățirea sănătății inimii.

3. valori nutriționale mari

Roibosul este extrem de sănătos! Conține niveluri mari de minerale variate, inclusiv fier, calciu, potasiu, cupru, magneziu, mangan și zinc. Acest cocktail de minerale are miliarde de beneficii pentru sănătate, după cum vei afla mai jos.

4. oase și dinți puternici, păr sănătos și piele tânără

Din cauza faptului că somnul de frumusețe nu prea se mai găsește în zilele noastre, o ceașcă de ceai de roibos pe zi poate compensa toate nopțile petrecute treaz. Roibosul este bogat în calciu, mangan și fluoride, ce ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor și la întărirea dinților. NIvelurile mari de zinc, calciu, cupru și potasiu îți pot menține părul lung și mătăsos întărind firele de păr. Singurul lucru de care trebuie să îți aduci aminte este să te și periezi de 100 de ori înainte de somn.

5. îți face stomacul bucuros

Câteva date științifice: roibosul este bogat în agenți antispasmotici,care la rândul lor activează ionii de potasiu din corp. (Da, nici noi nu am înțeles la început – ionii activați de potasiu sună ca ceva ce îți spune un antrenor personal legat de dieta alimentară). Tot ceea ce trebuie să știi este că potasiul te poate ajuta la ameliorarea crampelor stomacale, să aline durerile abdominale și ajută și la digestie. Uraaa!

6. respiri ușor

Roibosul, în mod natural face ca bronhiile și bronhiolele (tuburile din plămâni tăi) să se dilate. Acest fenomen poate să crească volumul de aer ce intră în plămâni, cea ce ușurează respirația. Roibosul a fost deseori recomandat oamenilor care suferă de alergii, inclusiv la praf.

Având toate aceste beneficii, nu este de mirare că acest umil tufiș roșu începe să cucerească lumea. Recomandăm consumul ca atare sau cu puțin lapte dacă preferi un gust puțin mai fin și cremos. Dacă vrei maim ult de atât, adaugă puțină miere sau poți încerca crema de caramel roibos (notă: nu am găsit-o la noi pe piață.. sic!) ce are și caramel în ea.

sursa: https://www.teapigs.co.uk/articles/6-health-benefits-of-rooibos-tea.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
O nouă particulă cuantică cu proprietățile fulgerelor globulare

A fost creat pentru prima dată un skyrmion tridimensional într-un gaz cuantic de către oameni de știință de la Amherst College...

Închide