Șapte beneficii ale tamarindului

0

Tamarindul (Tamarindus indica) este un copac leguminos din familia Fabaceae, originar din Africa tropicală. Copacul produce fructe comestibile într-o teacă, ce sunt folosite intens în bucătării din întreaga lume, precum Indonezia, Malaezia și Filipine, Insulele din Pacific, America latină și SUA. Pulpa comestibilă a fructului este verde și acră atunci când acesta nu este copt. Pulpa necoaptă este folosită în bucătărie ca factor de acrire. Pe măsură ce fructul se coace, devine mai moale și dulce. Fructul copt este folosit la gemuri, sucuri, sorbete, înghețată și alte gustări.

Iată șapte beneficii ale tamarindului:

1. Tamarindul ajută sistemul digestiv

Tamarindul conține o cantitate însemnată de fibre. Acestea stimulează mițcările peristaltice și cresc secreția de sucuri gastrice, care ajută digestia, previn constipația și protejează corpul de condiții mai severe precum cancerul de colon sau rectal. O ceașcă de tamarind conține 6 grame de fibre dietetice.

2. Tamarindul poate ajuta la menținerea unei tensiuni sănătoase

Tamarindul este plin de potasiu și are un conținut scăzut de sodiu. El este binecunoscut pentru conținutul foarte mare de potasiu. O ceașcă de tamarind conțin uimitoarea cantitate de 753 de miligrame de potasiu, comparativ cu cele doar 33,6 miligrame de sodiu. Acest lucru ajută la relaxarea vaselor de sânge și la menținerea unei tensiuni sănătoase.

3. Tamarindul ajută rinichii

Tamarindul, pentru că are o cantitate mare de potasiu, este foarte util la curățarea și eliminarea depozitelor toxice din rinichi.

4. Tamarindul este eficient împotriva infecțiilor

Tamarindul este o sursă excelentă de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant natural, extrem de potent, care este solubil în apă și care ajută corpul să dezvolte o mai mare rezistență împotriva infecțiilor și elimină în același timp și radicalii liberi din corp, ce cauzează cancer.

5. Tamarindul este excelent pentru piele și pentru un păr mătăsos și puternic

O cantitate adecvată de vitamina C nu ajută doar la întărirea sistemului imunitar dar poate crea și menține colagenul din corp, o proteină esențială ce se găsește în păr și piele. De asemenea, tamarindul coține și vitamina A, care menține părul mătăsos, printr-o secreție mai mare de sebum.

6. Tamarindul te poate ajuta să dormi mai bine

Tamarindul este bine cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra somnului din cauza conținutului mare de magneziu, un mineral ce este direct legat de îmbunătățirea calității, duratei și a liniștii din timpul somnului. Tamarindul ajută și la reglarea metabolismului, la reducerea dereglărilor de somn și la eliminarea insomniei.

7. Tamarindul este plin de complexul de vitamine B

Tamarindul este o sursă foarte bună de elemente din complexul de vitamine B, precum riboflavină și niacin (B3). Niacina este recunoscută pentru colesterolul ”bun” și pentru reducerea riscului de boli cardio-vasculare. O deficiență de niacină conduce la Pelagra – o boală caracterizată de diaree, demență, dermatită și insomnie. Tamarindul este și o sursă bună de acid folic. Acidul folic (B9) ajută corpul să producă celule roșii sănătoase și previne anemia. El este necesar și la diviziunea celulară rapidă și la creștere, cum ar fin în timpul copilăriei timpurii și a sarcinii. O deficiență de acid folic la femeile însărcinate poate conduce la nou născuți cu greutate mică și poate produce deficiențe în tuburile neuronale la nou născuți.

sursa: https://www.dovemed.com/healthy-living/natural-health/7-health-benefits-of-tamarind/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Walt Whitman despre identitate și paradoxul sinelui

“Există, în momentele noastre cele mai bune, o conștiință, un gând care se naște, independent, în afara restului, calm, precum...

Închide