Puterea vindecatoare a oceanului

0

“Amintirile noastre in legatura cu oceanul vor persista, mult timp dupa ce urmele pasilor nostri pe nisip vor fi sterse.” ~ Anonim

O vizita la ocean (mare) pe plaja ne va face sa ne simtim vii si curatati – fizic, emotional si spiritual. Combinatia dintre soare, mare si nisip este cea mai naturala si usoara forma de terapie la indemana omului. In antichitate, grecii, romanii si egiptenii au inteles proprietatile terapeutice ale apei de mare. Hipocrate, Galen, Platon si Aristotel recomandau bai fierbinti nu numai pentru curatarea ranilor dar si pentru preventie.

Beautiful_Ocean_Waves_sea_www.picturespool.blogspot.com_-1024x682

Mai multe studii au demonstrat faptul ca marea ajuta la refacerea noastra fizica, mentala si emotionala. Un studiu din 2012 spune ca apa de mare intareste corpul impotriva virusilor, bacteriilor si a factorilor patogeni. Apa de mare in special ajuta la intarirea imunitatii celulare, iar unul dintre doctorii implicati in studiu a adaugat ca aceasta joaca un rol cheie in eliminarea multor tumori. Un alt studiu a ajuns la concluzia ca exista multe beneficii ale statului langa mare – sunetul valurilor are un efect de vindecare asupra mintii si a corpului, pentru ca induce o stare profunda de relaxare. Aproximativ 70% din suprafata Pamantului este acoperita de apa, iar 96% din aceasta se afla in oceane. Fiecare organism uman este facut din aproximativ 55 – 60% apa. Intr-adevar apartinem oceanului.

Beneficii ale aerului de mare si ale nisipului

Aerul de mare este incarcat cu ioni negativi, care maresc capacitatea corpului de a absorbi mai mult oxigen. Folosirea tehnologiei moderne (laptopuri, gadgeturi, microunde etc.) ne expune la radicali liberi daunatori care erodeaza energia naturala a corpului, insa atunci cand suntem la malul marii, ne simtim energizati si relaxati in acelasi timp. Oamenilor cu dereglari ale somnului li se recomanda de obicei sa stea cat mai mult la malul marii, pentru ca astfel se induce un somn sanatos.

Chiar si plimbatul in picioarele goale pe nisip neutralizeaza impactul radicalilor liberi din corp pentru ca nisipul contine multe minerale de care noi avem nevoie. Acest fapt induce schimbari psihologice pozitive ce conduc la o stare de santate buna, la intarirea sistemului imunitar, la reducerea inflamatiilor si la imbunatatirea circulatiei sangvine. Jocul in nisip este extrem de benefic copiilor pentru ca le stimuleaza imaginatia, le ofera un mediu in care sa se poata exprima artistic in mod liber, promoveaza dezvoltarea cognitiva si le imbunatateste abilitatile creative.

Beneficiile apei de mare

“Marea spala toate bolile umanitatii.” ~ Euripide (420 iC)

Apa de mare este benefica in multe feluri, ea fiind folosita pe scara larga in medicina moderna. In 1897, un doctor francez, René Quinton a descoperit ca apa de mare si plasma din sangele nostru sunt in proportie de 98% identice. Sangele nostru are o molecula de fier in plus, pe cand apa de mare are o nolecula de magneziu in plus, in afara acestor diferente, toate moleculele sunt identice. Atunci cand ne scufundam in apa de mare calduta, corpul absoarbe mineralele de care are nevoie, prin piele.

Printre multele minerale care se gasesc in apa de mare se afla si iodul, care ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, in acelasi timp imbunatatind functiile tiroidei. Apa de mare mareste elasticitatea pielii si imbuntateste circulatia sangvina, ajutand corpul sa duca sangele si nutrientii la organe. Apa de mare este agentul de vindecare pentru mai multe afectiuni, precum astmul, osteoporoza, depresia, boli de piele precum dermatita, eczmele, dereglarile post-partum si infectii fatale.

Platon spunea „Marea vindeca toate afectiunile omului”. Cu mult timp in urma, multi credeau in puterile vindecatoare ale marii, de aceea Thalassoterapia (din cuvantul grecesc „thalassa”, care inseamna mare) era un mod eficient de a trata multe afectiuni. Thalassoterapia este modul terapeutic in care se foloseste apa de mare, climatul de la mare si produsele marine precum algele, iarba de mare si noroiul aluvionar. Terapeuti de pe intregul glob incurajeaza folosirea apei de mare ca terapie alternativa pentru eczeme si psoriazis, probleme articulare, artrita, circulatie slaba, imobilitate si probleme post-operatorii.

Inotul in mare are un impact benefic asupra muschilor si a celulelor nervoase – imbuntateste circulatia sangvina si este un extrardinar factor de imbunatatire a sanatatii emotionale. Un studiu recent a demonstrat ca, pe langa multe ate beneficii, inotul in mare poate adauga ani buni la viata voastra!

Nu ratati nicio sansa de a merge pe plaja, de a simti nisipul pe talpi si de a asculta sunetul relaxant al valurilor. Oceanele pot aduce o schimbare mentala in modul in care ne percepem viata; ne invata despre calm, profunzime, imensitate, armonie, deschidere mentala, lista fiind practic fara sfarsit.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Terapia prin arta pentru minte si suflet

“Sarcina terapiei nu este aceea de a elimina suferinta ci de a-i da voce, pentru a gasi o forma in...

Închide