Posturi intermitente planificate pot opri diabetul de tip 2

0

Posturi intermitente planificate ar putea ajuta la vindecarea diabetului de tip 2, sugerează câțiva doctori care au publicat un articol în revista BMJ Case Reports, supă ce trei pacienți pe care îi aveau în supraveghere, care au făcut acest lucru, au reușit să elimine nevoia de insulină complet.

În jur 1 din 10 oameni din SUA și Canada au diabet de tip 2, care este asociat cu alte boli severe și moarte la o vârstă tânără. Se crede că această boală înseamnă cheltuieli de aprozimativ 245 miliarde de dolari pe ani.

Schimbările de stil de viață sunt cheia ținerii bolii sub control, însă ele în sine nu pot controla întotdeauna nivelul glicemiei, iar în timp ce chirurgia bariatrică (o bandă gastrică) este eficeintă, ea nu este lipsită de riscuri, spun autorii. Medicamentele pot gestiona simptomele și ajuta la evitarea complicațiilor, însă nu pot opri boala atunci când s-a declanșat, adaugă autorii.

Trei bărbați, cu vârsta între 40 și 67, au încercat posturile intermitente planificate pentru a vedea dacă le ameliorează simptomele. Ei luau câteva medicmaente pentru a-și controla boala, dar și unități zilnice de insulină. În plus, față de diabet de tip 2, cu toții aveau hipertensiune și niveluri mari de colesterol.

Doi dintre ei au postit în zile alternative, pentru 24 de ore, în timp ce al treilea a postit câte trei zile la rând pe săptămână. În timpul postului, li s-a permis să bea niște băuturi cu puține calorii, precum ceai/cafea, apă sau supă și să mănânce o masă cu foarte puține calorii, seara.

Înaintea regimului de postit, cu toții au trecut printr-un seminar de 6 ore de nutriție, care a inclus informații despre felul în care se dezvoltă diabetul și care este impactul său asupra corpului; rezistența la insulină; mâncatul sănătos și cum să își gestioneze diabetul prin intermediul dietei, inclusiv despre postul intermitent.

Ei au urmat acest model în jur de 10 luni după care au fost măsurate din nou glicemia, glicemia medie, greutatea și circumferința în talie.

Toți trei au putut renunța la injecțiile cu insulină după o lună de la începutul perioadei de post. Într-unul din cazuri au fost necesare doar cinci zile.

Doi dintre ei au reușit să își oprească administrarea tuturor pastilelor pentru diabet, în timp ce al treilea a renunțat la trei din cele cinci medicamente pe care le lua. Cu toții au pierdut în greutate (între 10 și 18%), reducându-și și nivelul glicemiei, ceea ce poate preveni riscurile de complicații viitoare, spun autorii.

Experiența a fost pozitivă, toți trei reușind să își mențină programul de dietă fără prea mari dificultăți.

Acesta este un studiu observațional și se referă la doar trei cazuri de bărbați. De aceea, este imposibil să tragem o concluzie clară în legătură cu succesul pe scară largă a acestei abordări de rezolvare a diabetului de tip 2.

„Utilizarea unui post terapeutic pentru tratarea diabetului de tip 2 este o metodă practic ”nemaiauzită”, scriu autorii. ”Acest caz de față a demonstrat că un regim bazat pe posturi de 24 de ore poate vindeca sau elimina nevoia unei medicații pentru diabet”, au tras aceștia concluzia.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/10/181009210738.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Care sunt beneficiile untului de shea?

Untul de shea provine de la nucile arborelui de shea, care provine din Africa. Neprelucrat și nerafinat, untul de shea...

Închide