Post în funcție de fazele lunii

0
Eu sunt Luna și Luna sunt eu. Oamenii, mai ales femeile, au avut dintotdeauna o profundă legătură cu Luna.

O viață trăită în armonie cu fazele lunare are o semnificație specială pentru femei: acestea sunt din punct de vedere emoțional dar și fizic în sintonie cu fazele lunii. Având în vedere că Luna scade, se retrage și se reînoiește în fiecare lună, femeile sunt de asemenea invitate să facă același lucru. Ele călătoresc prin diferite stări emoționale în acleași mod în care Luna călătorește în jurul Pământului. Cu cât femeile sunt mai sincronizate cu aceste faze cu atât pot folosi diferitele energii, în loc să consume energie luptând contra lor. Este cunoscut faptul că Luna influențează oceanele, mareele și râurile Pământului prin atracția sa gravitațională, dar este mai puțin cunoscut faptul că Luna influențează și apa din corpul uman. O alimentație care ține cont de aceste forțe ale Lunii ajută la purificarea corpului dar și la pierderea în greutate.

Dieta lunară de bază constă într-o zi de post de 24 de ore, în care se consumă doar apă și suc. Această zi corespunde cu luna plină sau cu luna nouă. În timpul acestei zile de post, corpul tău este purificat de toxine și acest tip de alimentație va permite eliminarea și drenarea lichidelor în exces. Dieta lunară bazată pe un program mai extins începe cu o zi de post în lună plină, așa cum am descris mai sus în cazul dietei de bază, acesta fiind startul pentru un program ușor de urmat și în timpul altor faze lunare, un program alimentar pe bază de alimente naturale puțin procesate, cu puține cereale și multe verdețuri, puține fructe și proteine nobile.

Este important să știi că ziua de post lunar detoxifiază corpul tău, iar lipsa de toxine face să devină și mai ușoară pierderea în greutate. Alimentația lunară ajută și să decizi un nou program de dietă. Perioada lunii în descreștere ce urmează imediat după luna plină este, de cele mai multe ori, momentulcel mai potrivit pentru a începe o cură de slăbire, datorită unei diminuări corespondente a apetitului și a poftelor corpului. Pe lângă posibilitatea pierderii în greutate, acesta reprezintă și un mod optim de dezintoxicare dar și de întărire al sistemului imunitar.

Dacă stilul tău de viață este unul frenetic și te împiedică să gătești mâncăruri elaborate, dieta în funcție de fazele lunare poate fi un mod optim ce te ajută să slăbești, să te simți mai ușoară și mai sănătoasă. De notat că acest tip de post, cel exclusiv cu lichide, nu este recomandat pentru femeile gravide dar nici pentru mamele care alăptează.

sursa: https://www.naturopataonline.org/alimentazione/diete/19136-digiuna-con-la-luna.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Teoria gravitației a lui Einstein se verifică și în condiții extreme

Dă drumu la o bilă de sticlă și o ghiulea din Turnul înclinat din Pisa în același timp și ele...

Închide