Patru superalimente suprimate, cu potențial medical uimitor

0

Informațiile de astăzi legate de alimente sănătoase sunt constant suprimate, iar diferite substanțe sunt chiar interzise, precum canabisul (care rămâne principalul competitor pentru capacitatea turmericului de a echilibra și de a vindeca). De fapt, suprimarea sistematică a informațiilor legate de efectele curative și echilibrante ale unor plante precum canabisul, turmericul, usturoiul, ghimbirul și habanero, dar și a sistemelor de vindecare cu plante, a medicinei tradiționale și a absolut orice este natural și nu farmaceutic, a fost un real succes de când s-au ridicat marile companii farmaceutice ce refuză remediile naturale ca fiind ”alternative”, devenind deja o obișnuință în societatea de astăzi – într-o asemenea măsură încât acestea sunt catalogate ca fiind o nebunie, niște trucuri ieftine sau ceva de genul acesta.

Următoarele superalimente sunt adaptogeni ce echilibrează și vindecă.

1. Chaga

Chaga (în imaginea de mai sus) și alte ciuperci medicinale sunt niște modalități supreme de a crește vitalitatea și pentru a atinge vindecarea dar și echilibrarea organismului. Extractul de chaga este cea mai puternică sursă de antioxidanți de pe planetă și în mod notabil, s-a dovedit a avea și proprietăți anti-cancerigene. Chaga cauzează moartea celulelor deformate fără afectarea corpului, prevenind creșterea celulelor canceroase. S-a demonstrat și că protejează ADN celular și poate stimula sistemul imunitar.

IÎn țările unde este permisă, chaga a fost studiată pe îndelete și este prescrisă de medici, sub forma ciupercii reishi. În Rusia, în special, chaga este folosită pentru valoarea sa medicală, fiind integrată în extractul de cireș – singurul copac pe care chaga crește în natură – pentru a îmbunătăți efectele curative ale extrasului de chaga.

Personal, îmi place mult să consum chaga cu ginseng. Dacă ai nevoi medicale, te încurajez să cercetezi pentru a vedea dacă chaga, ciupercile medicinale și/sau ginsengul nu ar putea să fie potrivite pentru tine.

Notă: Trăim vremuri când tradițiile sunt frustrant de înaintea științei. Potențialul curativ al micoterapiei (medicina cu ciuperci) este vast și este abia la începutul călătoriei științei de a îl înțelege și cu toate că dovezile științifice sunt de neatacat, ciupercile psihoactive sunt pe scară argă interzise de lege indiferent de valoarea lor medicală. Cu toate că chaga nu este ilegală, senzația de ”tabu” îi diminuează mult uzul terapeutic.

2. Migdale și caise (în această combinație)

Am fost într-o cafenea turcească în San Francisco, imediat după ce am învățat și experimentat achimia internă a migdalelor și a caiselor. Am primit o caisă mică și un produs de patiserie cu migdale odată cu cafeaua și mi-am spus: ”Oh, migdalele și caisele sunt magie. Am să încerc așa ceva”.

S-au uitat la mine ca și cum le-aș fi spus un secret pe limba lor. După ce s-au dezemticit, m-au întrebat de unde știu de magia dintre migdale și caise.

Combinația dintre migdale și caise, chiar și sub formă de produs de patiserie, este folosită în Medicina tradițională chineză. Simpla combinație a fost considerată mult timp o cură pentru cancer. Ea este asociată cu longevitatea, deoarece unul dintre cei mai longevivi oameni din lume, Sun Tzu, consuma frecvent migdale cu caise. Potrivit propriilor experiențe, este și un bun agent de curățare al intestinelor! (Ai grijă, combinația în sine nu cauzează diaree, dar crește cantitatea de materii eliminate.)

Oamenii de știință din vest au folosit extracte diferite pentru a demonstra eficacitatea caiselor și a migdalelor, totuși, calitățile curative nu au putut fi replicate prin folosirea extractelor unor compuși în izolare. Medicina tradițională chineză notează că alchimia digestiei potențează valoarea medicinală a amestecului, iar extractele din această cauză nu vor funcționa.

3. Shilajit

Acesta însemană efectiv ”catran de munte”. Shilajit-ul este o substanță groasă, lipicioasă ce se scurge din stânci în munții înalți din Asia. El conține cel puțin 85 de minerale în forma sa ionică și a fost văzută în Ayurveda de milenii ca cea mai bun transportator de energie și nutriție în corpul uman.

O expresie vedică legată de Shilajit sună în felul următor: ”Nu există nicio boală pe care Shilajit nu poate să o înfrângă dacă este consumat destul de repede”. Iar din propria mea experiență, am început să cred că Shilajit este de fapt piatra filosofală pentru alchimia internă.

Această substanță este interzisă în Canada (notă: la noi nu este interzisă). Aparent, există o sumedenie de extracte de Shilajit pe piața globală, unele dintre ele conținând plumb. Din ceea ce înțeleg, depinde de modul în care este gestionat acest extract.

Având o istorie antică, legendele despre Shilajit sunt multe, iar societatea modernă încă are multe întrebări legate de Shilajit – dacă este derivat dintr-o sursă minerală sau vegetală, sau cum de se comportă ca ulei însă este solubil în apă. Ceea ce este de clar este faptul că Shilajit-ul este mai plin de minerale decât orice altă substtanță de pe pământ, în general având efectul amplificării oricărui remediul herbal sau mâncare pe care o consumi.

Există foarte puține afecțiuni, din studiul meu, pe care nu le poate îmbunătăți adiția la dietă a Shilajit-ului, totuși, din nou, te încurajez să cercetezi singr (cunoscut și ca mumeo în Rusia) pentru a vedea dacă îți poate fi benefic.

4. Nimic în afara elementelor

Cel mai puternic lucru pe care îl putem face pentru noi înșine, deseori, este să nu faci nimic! A sta liniștit în cele patru elemente, fără să încerci să faci altceva este practic una dintre cele mai puternice vindecări și mai tari practici pe care le poți face. Petrece ceva timp fără să faci nimic și fără să consumi decât cele patru elemente în forma lor cea mai pură.

Foc: Mergi și joacă-te la soare! Lumina soarelui are un potențial vindecător în corpul uman în sute de feluri diferite. Dacă ești sensibil la lumina solară, minimizează expunerea și poartă o pălărie. Există întotdeauna potențialul de a folosi prea mult dintr-un remediu, inclusiv în cazul helioterapiei.

Apă: Bea apă pură. Ține post o vreme și consumă doar apă. Nenumărate funcții imunologice încep doar fără consum de hrană pentru anumite perioade de timp: 16 ore, 1 zi sau 2 zile de post pot fi extrem de benefice.

Aer: Respiră și joacă-te în aer curat. Nu face altceva decât să respiri în natură – fie că este vorba de munți, plajă, parc public sau oriunde este confortabil și natură.

Pământ: Scoate-ți pantofii și conectează-te cu Pământul. Energia vindecătoare și care te face să te simți bine a planetei este un mod simplu de a te conecta pur și simplu doar prin scoaterea pantofilor! Suntem ființe chimico-electrice. Dacă umblăm cu picioarele goale, practic ne împământăm în electromagnetismul pământului, ceea ce produce beneficii măsurabil la nivel chimic și electric.

sursa: http://www.wakingtimes.com/2018/07/25/4-suppressed-superfoods-with-amazing-medicinal-potential/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Dezvoltarea vederii șamanului: cea de-a doua atenție

Șamanul este antrenat să vadă lumea invizibilă a energiei și a spiritului. Cu ceva practică, poți și tu să îți...

Închide