O substanta din Ayahuasca poate inversa complet efectele diabetului

0

Diabetul afecteaza in ziua de azi sute de milioane de oameni de pe intregul glob. Doar in America, Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor estimeaza ca numarul persoanelor afectate, la aproximativ 20 de milioane. Metodele si curele potentiale care pot inversa efectele diabetului produc rezultate promitatoare, iar una dintre acestea este o substanta chimica ce se gaseste in mai multe plante de oe intregul glob. Aceasta este si ingredientul principal din mixtura psihoactiva ce este cunoscuta sub numele de . Diabetul este o boala auto-imuna ce impiedica pancreasul persoanei afectate de la a mai produce insulina, hormon ce permite oamenilor sa extraga energia din mancare. Acest lucru se intampla atunci cand sistemul imunitar al persoanei ataca si distruge celulele producatoare de insulina din pancreas. Cauza nu este in mod efectiv inteleasa, insa cercetatorii cred ca exista factori genetici si de mediu care intervin in acest proces. Stiinta moderna ne spune ca nu exista o cura pentru aceasta boala.

In ziua de azi, exista aproximativ 380 de milioane de persoane afectate de diabet de tip 1 si 2. Ambele cazuri sunt rezultatul unei deficiente a celulelor beta din pancreas ce produc insulina, unde substanta in cauza arata ca are cele mai promitatoare efecte. Un nou studiu publicat in revista Nature Medicine – un studiu condus de catre cercetatori de la the Icahn School of Medicine de pe Muntele Sinai, fondata de catre JDRF si the Institutul National de Sanatate – devaluie urmatoarele:

„Folosind trei mostre de celule insulare diferite provenite de la soareci si de la oameni, am demonstrat ca harmina este capabila sa produca proliferarea celulelor beta, sa creasca masa insulara si sa imbunatateasca controlul glicemiei. Aceste observatii sugereaza ca substantele analoage harminei pot avea aplicatii terapeutice pentru tratarea diabetului la oameni” – .

Dupa ce au descoperit ca harmina poate produce celule beta intr-o cultura, cercetatorii au injectat celule insulare umane in soareci diabetici si le-au administrat harmina. Acest fapt a pornit productia de celule beta, ceea ce in schimb a aduc glicemia din sange la un nivel normal. S-a descoperit ca harmina a triplat numarul de celule beta din pancreasul soarecilor. Studiul a cercetat mai bine de 100.000 de medicamente potentiale si dintre toate acestea, harmina a fost singura substanta care a putut porni procesul de multiplicare al celulelor beta, producatoare de insulina.

„Rezultatele noastre aduc dovezi evidente pentru faptul ca harmina poate porni proliferarea de celule beta intr-o asemenea masura incat sa poata fi considerata un tratament pentru diabet. Cu toate ca mai avem mult de munca pentru a imbunatati specifictatea si potentele harminei, dar si a compusilor legati de aceasta, credem ca rezutatele de fata reprezinta un pas cheie pentru niste tratamente viitoare eficiente pentru diabet” – Sef al studiului Andrew Stewart, MD, Director al the Diabetes, Obesity and Metabolism Institute de la the Icahn School of Medicine. –

Se crede ca regenerarea celulelor beta este raspunsul si tratamentul perfect pentru diabet, insa mai avem putin pana in acel moment. Se pare ca urmatorul pas pentru cercetatori este sa produca medicamente prototip care vor tinti doar celulele beta.

Alte rezultate promitatoare au fost obtinute de catre Harvard  Stem Cell Institute. Cerccetatori au descoperit recent cum sa obtina cantitati mari de celule producatoare de insulina. Acestia sustin ca aceasta descoperire este la fel de mare ca descoperirea antiboticelor, care (desi incununata de succes) nu a aparut fara consecinte severe pentru sanatate. Celulele beta derivate din celule stem sunt folosite acum in teste pe animale, iar cercetatorii spera sa inceapa testele clinice cat de curand. Puteti afla mai multe despre aceasta descoperire .

 

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Ne-miscarea

Apropie si departeaza. Fa acest exercitiu cu toate simturile tale. Intra cat de profund poti in materia energetic-senzoriala a fiecarui simt,...

Închide