O planta chinezeasca putin cunoscuta plus fier omoara celulele canceroase in 16 ore

1

Potrivit studiilor publicate in revista Life Sciences, artemisinina – un derivat al platei Pelinita, sau Iarba sfintei Sofia (Artemisia annua – sweet wormwood) folosit in Medicina Traditionala Chinezeasca – poate distruge 98% dintre celulele canceroase din sani in mai putin de 16 ore.

Planta singura poate produce o reducere cu 28% a celulelor canceroase in cazul cancerului la san, insa atunci cand este combinata cu fier, Pelinita a reusit sa distruga cancerul aproape complet. Mai mult decat atat, celulele normale nu au fost afectate in mod negativ in experiment, folosind acest tratament.

Artemisinina a fost folosita in trecut ca o remediu impotriva malariei, insa s-a dovedit un extraordinar remediu pentru cancer. Atunci cand subiectilor din cadrul li s-a dat si un supliment de fier, care de multe ori se acumuleaza in tesuturile mamare, dar in mod special in celulele canceroase de acolo, artemisinina a putut „tinti”in mod selectiv celulele „rele” si sa le lase pe cele „bune” neatinse.

“In concluzie, rezultatele noastre demonstreaza ca artemisinina intrerupe expresia factorului de transcriptie E2F1 care mediaza ciclurile celulare din celulele canceroase in cazul cancerului la san si reprezinta calea de transmitere prin care artemisinina controleaza reproducerea si cresterea celulelor canceroase”.

Fierul se acumuleaza in celeulele canceroase datorita receptorilor speciali care sustin diviziunea celulara, numiti receptori transferrin. Celulele normale au si ele acesti receptori, insa cele canceroase ii au din abudenta si astfel pot fi tintiti de catre combinatia de artemisinina si fier, cu o precizie uimitoare.

Au fost multe experimente care au demonstrat ca derivate ale Pelinitei pot elimina complet boli in prezenta fierului. Extractul a fost folosit de mii de ani in China pentru a trata malaria. Parazitul malariei nu poate trai in prezenta artemisininei pentru acesta este bogat in fier, insa tratamentul a fost la fel de eficient si in cazul cancerului. Bioinginerii Henry Lai si Narendra Singh de la University of Washington, Seattle, au fost cercetatorii ce au facut initial aceasta descoperire.

Acesta este un alt exemplu de planta ce face ca celulele canceroase sa intre in „apoptoza”.

In timp ce extractul din Pelinita a fost intr-un fel dificil de procurat la un pret rezonabil pentru foarte multi ani, el este produs la sacra larga de catre biotehnologia accesibila azi. Va fi acesta un rezultat pozitiv si promitator?

“Volatilitatea este caracteristica principala care a facut ca acest medicament ce salveaza viata sa fie o pasare atat de rara”, spune Jack Newman, cercetator sef la firma Amyris, de biotehnologie, din California. „Cand am inceput sa discutam despre acest subiect„, spune Newman, „i-am dat o sansa de 1 la 1.000 sa functioneze„.

Producatorul de medicamente francez Sanofi se asteapta sa produca intre 50 si 60 de tone de artemisinina anual, incercand sa umple necesarul global de pe piata.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

  1. Artemisia anuum (Pelinita) nu e chinezeasca ci creste din abundenta la noi, impreuna cu pelinul (zis „negru” fiindca e mai inchis la culoare), de la campie la munte (prin vaile apelor mai ales) sa cum nici goji nu e planta „tibetana” ci creste la noi peste tot, in zonele joase, fiind cunoscut drept „gardurarita” sau „catina de garduri”!
    Desi nu sunt chinezesti aceste plante sunt chiar mai benefice decat cele aduse din China (daca de acolo le-or aduce!) deoarece un principiu naturist spune ca plantele locale sunt in concordanta cu modul ancestral de viata al localnicilor (hrana, mediu ambiant, apa) si au efect mai puternic.
    Asadar, cautati (si adunati) pelinita de la noi (dar nu de pe marginea soselelor circulate fiindca acumuleaza aerosoli toxici de la gazele de esapament). Si faceti-va singuri ceaiuri si tincturi, ca nu e deloc mare filozofie si nici munca multa!
    Si, mai ales, nu dati o caciula de bani pe preparatele zise „chinezesti”!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum sa faci foc cu apa

Iata o tehnica de a face focul, daca nu aveti la indemana decat o sticla cu apa si un soare...

Închide