Inima, o sursa puternica de energie

1

Inima voastra este o sursa de energie

Stiati ca inima voastra  este organul din corp care produce cea mai mare cantitate de energie si nu creierul? Masurat cu ajutorul unui aparat de EKG, curentul electric produs de catre inima este de 50 de ori mai puternic decat cel produs de catre creier. Campul electromagnetic al inimii poate fi detectat chiar si la 4.50 m distanta de corp. In consecinta, energia inimii ii poate influenta si pe altii: un parinte care isi tine in brate copilul il va invalui cu energia lui plina de iubire. La fel se intampla si cu indragostitii care se imbratiseaza. Mai mult decat atat, oamenii care se afla la o distanta destul de mica pentru a avea o conversatie isi vor influenta unii altora campurile si tonul conversatiei.

Inima voastra este mult mai mult decat o pompa care face ca sangele sa circule prin organism. Inima are multe functii complexe. Ea este o glanda endocrina care produce hormoni. Adaposteste un sistem nervos sofisticat, asa numitul „mic creier al inimii”, care strange informatii, comunica si are propria inteligenta. Inteligenta creierului este diferita de cea a inimii si are un alt rol. Cercetari recente in domeniul neuro-cardiologiei au imbunatatit intelegerea noastra asupra rolurilor celor doua orgae. Cercetatorii au recunoscut de mult timp faptul ca propriul creier are puterea de a influenta inima. Insa recent s-a demonstrat ca inima are puterea de a modula activitatea cerebrala si de a-i optimiza functionarea.

Cercetatorii descriu o stare de bine, pe care au denumit-o , care se obtine prin sincronizarea creierului si a inimii, ceea ce produce beneficii remarcabile atat in domeniul sanatatii proprii dar si a energiei personale cat si in relatiile cu ceilalti.

Cum puteti sa accesati energia puternica a inimii proprii?

Un mod foarte simplu de a va ccesa energia este sa declansati coerenta cardiaca. Am dezvoltat o tehnica foarte simpla denumita „Zambetul-inimii” („Heart-Smiling”) ce va permite sa va accesati energia inimii si sa va refaceti energia personala prin intentie.

este o tehnica extrem de simplu de invatat ce va permite sa va acordati la dinamica emotiilor inalte ale inimii, precum aprecierea, recunostinta, compasiunea, generozitatea, intelegerea si iubirea. Aceste emotii, atunci cand sunt simtite si experimentate, elibereaza hormoni in sange, care au ca fect imediat starea de bine si energizarea. Zambetul-inimii este o unealta practica ce are puterea de va schimba starea interioara si de a va imbunatati relatia cu voi insiva si cu lumea voastra.

Potrivit declaratiilor lui Pierre Teilhard de Chardin, „iubirea este cea mai extraordinara energie cosmica”. Avem acces la aceasta energie uimitoare si o putem folosi in viata de zi cu zi. Ea „locuieste” in inima noastra si ne putem acorda la ea pentru a ne incarca bateriile si o putem transmite celor pe care ii iubim. 

Care sunt beneficiile folosirii zilnice a energiei inimii?

Cercetarile in domeniul energiei inimii si al ceoerentei cardiace indica beneficii clare in managementul stresului, in sanatatea fizica si emotionala, in imbunatatirea capacitatilor mentale si a experimentarii unor relatii interpersonale armonioase acasa si la locul de munca. Practicantii metodei Zambetul-inimii raporteaza ca se simt instantaneu mai calmi si mai energizati. Acestora le este natural sa se simta mai usori si sa nu isi mai iroseasca energia si timpul pe ceea ce te secatuieste de energie. Se simt neconditionati si liberi sa isi cheltuiasca energia pe ceea ce este important pentru fiecare.

Invatati deci folositi Energia Inimii voastre pentru a va transforma viata in bine, acasa si la munca.

L’Énergie du Cœur

Tehnica Zambetului-Inimii. Urmati acesti 3 pasi simpli:

  1. Respirati, avand atentia concentrata in zona din jurul inimii
  2. Experimentati emotiile inalte ale inimii precum apreciere, recunostinta, compasiune, intelegere, iubire etc. …
  3. Lasati sa se nasca natural din inima voastra un zambet pe buze

Antrenamentul Zambetului-Inimii

Desi este o tehnica foarte simpla, practica zilnica a acestei tehnici conduce catre a deveni o a doua natura a voastra. Ca in cazul oricarei tehnici, se sugereaza un program de antrenament (nota: desi este un adevar in forma in care este prezentat si valabil pentru majoritatea oamenilor, acesta este experimentat in manifestare numai datorita sistemului de credinte care modeleaza realitatea, deci in cazul in care aveti aceasta convingere lucrati la aceasta pentru a o face eficienta din prima zi, prin ceea ce credeti)

Antrenamentul este format din patru niveluri:

  • Nivelul 1: singur intr-o situatie pasnica
  • Nivelul 2: singur intr-o situatie dificila
  • Nivelul 3: in prezenta altei persoane, intr-o situatie pasnica
  • Nivelul 4: in prezenta altei persoane, intr-o situatie conflictuala

Mai intai, invatati sa declansati un zambet din inima prin intentie, cand totul este calm. Apoi, cand ati „prins” metoda, puteti sa treceti la nivelurile urmatoare, care sunt ceva mai delicat de atins.

Ca in orice proces de invatare, consistenta si perseverenta sunt esentiale. Este recomandat sa practicati tehnica de mai multe ori pe zi pana in momentul in care se naste natural un zambet din inima pe fata voastra, oricare ar fi circumstantele.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cateva exercitii simple de mindfulness

Exercitiu de mindfulness folosind mainile Inclestati-va mainile cu putere pentru 5 - 10 secunde, apoi eliberati-le si observati cum va...

Închide