Înghețată raw cu banane și caju

0

Am să vă atenționez direct de la început că această înghețată crează dependență!

Deci, în cazul în care ești pregătit pentru câteva calorii în plus pe buze și șolduri, dar și să te entuziasmezi în legătură cu bananele, atunci nu mai căuta în altă parte, pentru că acest desert poate fi pregătit în 5 minute. Ei bine, o jumătate de oră dacă luăm în considerare și amestecatul în mașina de făcut înghețată. Dar, dacă aveți o mașină electrică de făcut înghețată poți să faci și altceva în timp ce se prepară înghețata. Este important să înmoi cajuul pentru o consistență fină, iar rezultatele cele mai bune se vor obține cu un blender puternic, de viteză mare. Desigur că orice blender poate face o treabă bună.

Toată lumea iubește  această înghețată – este bogată și cremoasă, dulce. Folosește banane foarte coapte pentru cea mai bună aromă.

Eu folosesc nectar de cocos sau sirop pur de arțar pentru această rețetă. Dar fac și catering pentru 20 de oameni și atunci folosesc și alți înlocuitori de zahăr. Produsul pe care îl folosesc se numește ”Exact ca zahărul” este făcut din răsdăcină de cicoare, calciu, vitamina C și arome naturale din cojile de portocale. Nu are gluten, lactoză, drojdie, soia sau derivate animale (notă: și normal că nu se găsește la noi pe piață…dar poate fi achiziționat de pe Amazon la un preț destul de piperat). 

Această rețetă poate fi adaptată pentru orice fruct. Ai putea adăuga o banană coaptă și două cești de mure, zmeură sau afine, sau orice alt fruct (notă: în afara ananasului care nu se leagă din cauza substanțelor conținute, ce nu sunt neutralizate decât de piperul chilli). Poți adăuga nucă de cocos și ciocolată. Doar cerul este limita! Eu aș păstra totuși în rețetă o banană pentru gust și textură. Un lucru important pe care vreau să îl punctez estă să lași înghețata în aparatul de făcut cremă 30 de minute. Vei obține în acest fel un produs mult mai cremos, care seamănă mai mult cu înghețata din comerț. Apoi așează amestecul într-un congelator câteva ore și acesta se va întări și mai mult.

  • 2 cești de caju nesărat, lăsat la înmuiat în apă 2 ore
  • 1 cană de apî filtrată
  • 3 banane mari foarte coapte
  • 1/4 cană de nectar de cocos, sirop de arțar sau ”Just like sugar” pentru gust
  • 1 lingură de extract natural de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare pentru un plus de gust
  1. Pune toate ingredientele în blender și pisează-le între 30 și 60 de secunde până devin un amestec omogen și cremos. folosește îndulcitor după gust.
  2. Transferă amestecul în mașina de făcut înghețată și urmează instrucțiunile din manual. Pune la congelator și servește (notă: se poate folosi o mașină manuală de făcut înghețată care produce direct amestecul înghețat dorit)

sursa:Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ghizii spirituali – puteri superioare ce au grijă de noi

Chiar de la începutul existenței sufletului nostru, am fost alocați acestor ființe ce iubesc , care ne îngrijesc, ne învață...

Închide