Impamantarea: beneficii!

0

Fie ca stai pe saltea la un curs de yoga, fie ca muncesti de acasa, nu este un lucru neobisnuit sa „te impamantezi”. Acest fenomen este definit ca o nevoie de a fi „echilibrat” mental si fizic si de a-ti gasi armonia intre interior si exterior.

Atunci cand este pusa in practica, impamantarea poate fi realizata in trei moduri distincte:

1. O conexiune fizica cu pamantul de sub tine.

2. O schimbare a concentrarii mentale, permitandu-ti sa iti centrezi mintea.

3. Orice usureaza mintea si corpul, pentru a iti permite existenta aici si acum.

Impamantarea este un mecanism prin care iti poti stabiliza energiile, centra mintea si iti permite sa te concentrezi pe momentul prezent. Ca rezultat, poti sa respiri profund, sa te detasezi si sa te concentrezi pe TINE chiar in acel moment (indiferent de timp sau de loc).

Introducerea practicii impamantarii in viata de zi cu zi poate fi facuta in mai multe feluri, iar una dintre metodele cu impact profund este prin practica yoga. Unele posturi yoga produc acest efect, permitand corpului si mintii sa se relaxeze si sa te conectezi fizic cu pamantul.

Chakra radacina, sau Chakra sacrala (Muladhara) are legatura cu modul in care corpul nostru este conectat la Pamant si actioneaza ca o „autostrada” pentru energia naturala. Localizata la baza coloanei vertebrale, langa coccis, chakra radacina serveste ca punct de intrare pentru energiile universale si sustine o fundatie sanatoasa pentru functiile corporale.

Nu este nimic neobisnuit ca, avand aceste informatii despre impamantare, traditia chineza subliniaza intarirea si sustinerea acestui „punct radacina”. Chi-ul Pamantului este creat de catre modelele energetice si campurile magnetice ale Pamantului, care ne inconjoara. Multe exercitii care intaresc corpul si mintea sunt facute cu picioarele goale, tocmai pentru o impamantare buna.

O practica de baza in traditia chineza este cresterea unei „radacini”. Punctul KD1, in acupunctura (de-a lungul meridianului rinichiului) are legatura cu deschiderea acestui canal si o conexiune intre suprafata pamantului si picioarele dar si corpul persoanei.

Atunci cand folosesti yoga pentru impamantare, te bazezi atat pe concentrarea fizica, dar si mentala pentru a intari aceasta conexiune cu pamantul, pentru a sustine armonia mintii si a corpului.

In Yoga, exista patru posturi care sunt eficiente pentru impamantare (atat mental cat si fizic). Acestea sunt:

1. Postura Muntelui (Tadasana)

2. Postura Copacului (Vrksasana)

3. Postura Cainelui, varianta cu fata la sol (Adho Mukha Svanasana)

4. Postura Copilului (Balasana)

Insa exista multe alte metode de a te impamanta, in afara poturilor yoga. In vreme ce impamantarea are partial si un aspect psihologic, pentru partea strict fizica, aceasta se poate realiza foarte simplu printr-o plimbare in aer liber (in natura desigur).

Corpurile noastre tanjesc dupa o conexiune sanatoasa cu natura si cu Pamantul. Aceasta conexiune ne sustine vitalitatea, ne mentine in viata si ne energizeazaa. Mai mult decat atat, aceasta conexiune cu natura ne aduce aminte de perfectiunea lumii din jurul nostru. Ca oameni, noi petrecem mult prea mult timp izolati in mediul nostru artificial, deconectati de lumea exterioara. Aceasta deconectare este un risc semnificativ pentru intreaga noastra stare de sanatate si  bunastare.

Inca o data, ca sa intaresti aceasta „radacina” si sa absorbi energiile Pamantului prin impamantare, se poate face cel mai usor printr-o plimbare in natura descult/a.

Aceasta practica a devenit cunoscuta sub numele de Impamantare. Creand o conexiune directa la Pamant, plimbandu-ne desculti, corpul poate absorbi de la o sursa inepuizabila, electroni liberi. Acesti electroni, arata studiile facute, actioneaza ca antioxidanti si creaza o stabilizare dar si o neutralizare a radicalilor liberi rezultati din inflamatii, rani si/sau toxine.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
TREZIREA

Mi-au ramas intiparite niste cuvinte, adanc in sufet, cuvinte pe care aceste imagini le-au scos la iveala, parca au irumpt...

Închide