Iesiti din casa – fericirea este maxima la 13,9 grade Celsius

0

In publicatia , Shawn Achor va recomanda sa petreceti timp in aer liber pentru a amplifica starea de fericire:

Faptul de a va face timp sa iesi din casa intr-o zi insorita va poate aduce mari beneficii; un studiu stiintific facut in aceasta directie ne arata ca daca ne petrecem 20 de minute afara, atunci cand este timp frumos, nu numai ca ni se amplifica starea de bine, dar ne ajuta sa gandim cu mai multa claritate si imbunatateste memoria.

Acestea sunt vesti minunate pentru cei dintre noi care isi fac probleme gandindu-se ca pentru a aduce o schimbare pozitiva in propria viata sunt nevoiti sa introduca noi activitati in programul lor deja plin uneori pana la saturatie. Douazeci de minute reprezinta un interval de timp pe care trebuie sa il petrecem in aer liber pentru a ne imbunatati starea de spirit, un interval de timp pe care ni l-am putea aloca foarte usor, combinandu-l de pilda cu pauza de pranz de la serviciu.

stock-footage-young-family-taking-a-walk-in-a-park

 

 

 

 

 

 

 

Un studiu facut in Marea Britanie, la  a aratat, de asemenea, ca timpul petrecut in aer liber ne-ar putea aduce literalmente mai multa fericire.

Plimbarile in aer liber, pe malul marii, intr-o zi calduroasa, la orele dupa-amiezii, reprezinta scenariul perfect. Intr-adevar,participantii la studiu s-au dovedit a fi vadit mai fericiti atunci cand isi petreceau orele in aer liber decat atunci cand traiau in mediul urban.

 a publicat in anul 2011 un studiu de cercetare prin care au demonstrat ca temperatura mediului, de asemenea, are un impact important asupra fericirii persoanelor, dincolo de variabilele vremii precum viteza vantului sau umiditatea. Ei au descoperit ca starea de fericire este maximizata la o temperatura de 13.9°C, asa ca aruncati un ochi si la starea vremii inainte de a iesi pentru 20 de minute sub cerul liber.

Certamente studii ca cele de fata sunt interesante, dar ele nu reprezinta reteta completa a fericirii. Insa, daca acestea ne ofera ingrediente pentru fericire de ce sa nu le luam in calcul. Stim ca fericirea este defapt o stare de constiinta, un derivat al bucuriei interioare care se manifesta constant in sufletul nostru odata ce ne-am reconectat la propria esenta si odata ce ne traim viata conform valorilor instrinsece ale acesteia, depasindu-ne propriile limitari impuse si autoimpuse. Insa, uneori, pentru a ne elibera de o stare neplacuta, ne putem folosi, cu succes chiar de aceste mici trucuri care ne fac sa gustam mai din plin din pocalul fericiri. Un mijloc simplu, de folosit oricand, o metoda care sa ne scoata din rutina biroului sau a propriei locuinte este oricand binevenit daca ne ajuta sa respiram bucurie.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Meditati – reorganizati-va creierul pentru fericire

Meditatia este deseori considerata ca fiind importanta pentru imbunatatirea focusului, a claritatii si a atentiei, dar si pentru mentinerea starii...

Închide