HRANA VIE

2

Tot ceea ce construieşte viaţa noastră de zi cu zi se compune în propria noastră persoană, tot ceea ce gândim, tot ceea ce simţim, tot ceea ce facem, mâncăm, respirăm, atingem etc. etc. Funcţiile primare ale omului pe lângă rolul lor fiziologic care este fără tăgadă esenţial, fiecare la rândul lui, existenţei noastre în planul fizic, au şi raportarea lor la corpurile subtile. De altfel principiile medicinei homeopate pe acest lucru se şi bazează, la fel acupunctura sau presopunctura, medicina tradiţională chinezească şi câte şi mai câte. Dacă respiraţia este calea către cer, digestia este calea către Pământ. Este cărarea către curăţenia interioară în care putem şede – desigur că aici e vorba despre o metaforă despre ceea ce înseamnă meditaţia în ciaţa omului – poate lăsa loc unei linişti de trăiri, pentru că digestia curată şi liniştită înseamnă sentimente clare şi frumoase.

Există o legătură directă între cele două, o legătură pe care o putem identifica şi la nivelul corpurilor subtile în legătura dintre chakra a doua Swadisthana şi corpul Astral, sau aşa numitul corp Sentimental. Un efect pe care un terapeut ce foloseşte masajul Chi Nei Tsang îl exploatează la maximum, pentru că prin masajul zonei stomacului se eliberează toată tensiunea emoţională care „se lipeşte” de această zonă la nivel de energie, dar care se resimte clar ca sentiment fizic. De aceea, dacă studiezi puţin aspectul hranei ai să găseşti că sunt multe aspecte ale alimentaţiei care se identifică în starea de sănătate a unui individ. În tradiţia ortodoxă de exemplu se ţine post lunea, miercurea şi vinerea şi în toate posturile. Dacă alegi să numeri zilele în care nu posteşti ai să ajungi la un număr cu mult inferior jumătăţii lui 365. În Tibet există reguli stricte de alimentaţie, toate formele organizate în jurul unei idei spirituale conţine o direcţie către alimentaţia echilibrată.

În contextul în care în ziua de azi ne creem alimentele folosind agenţi de îngroşare în loc să mâncăm inteligent, cred că trebuie punctate câteva lucruri pe care oricine le poate pune în dieta zilnică pentru a-şi menţine o stare de sănătate cât mai bună, sau oricum să nu contribuie la deteriorarea acesteia. La fel cum muzica, aerul de munte, o carte bună sau un film sensbilizant şi emoţionant ne pot ridica sufletul, sunt câteva elemente care pot face din masa zilnică un moment sacru. Ştii că mătuşa ta de la ţară făcea cruce pe spatele pâinii înainte de a o tăia, sau făcea acelaşi lucru tăind mămăliga cu sfoara? Ei bine, ea ştia că darul Lui pentru tine e acolo, ascuns în fiecare îmbucătură şi că atât ceea ce mănânci, cât şi ce mănânci sunt definiorii pentru ce primeşti de la acea mâncare. În acest context, o masă cu cât conţine mai multă viaţă (hrană neprelucrată – şi aici desigur că privesc înspre lumea vegetală şi cea a fructelor) cu atât aportul la vitalitatea ta este mai crescut. Încercă o cură Oshawa – care este o dietă strictă bazată pe cereale – şi ai să vezi cum ai să ai mai multă energie decât în orice alt moment al vieţii tale când te hrăneai – credeai tu – raţional, oferindu-ţi toţi carbohidraţii şi proteinele necesare activităţii zilnice. Nu am să merg pe acest drum pentru că nu îmi este familiar, o să las nutriţioniştii să explice aceste aspecte.

Aşa cum aerul se transformă în alveolele pulmonare în energie – iar pe partea de energie, particulele de prana coboară pe calea Shushuma până în tronul lui Kundalini – aşa cum soarele porneşte producţia de vitamina D ce ajută nu numai la fixarea calciului şi fosforului (în oase şi dinţi, la nivelul intestinelor) dar reglează şi activitatea glandulară (dintre acestea tiroida şi paratiroida, dar şi hipofiza care mai este cunoascută şi sub numele de glanda pituitară ce are un rol foarte important în reglarea activităţii majorităţii glandelor) la fel mâncarea aduce odată cu substanţele ce devin esenţe în stomac şi trec în celule prin pereţii intestinului subţire, aduce şi trăirile respectivelor entităţi şi la nivelul stomacului de transmit prin chakra 2.

De aceea e foarte important de reţinut faptul că legumele crude, fructele crude nu aduc odată cu ingerarea doar lor un set de substanţe nutritive nealterate (datorită caracterului raw, orice preparare termică desfăcând legăturile organice din complecşii conţinuţi) dar şi elementele vii pe care lumea vegetală le poartă în structurile nevăzute. Similar cum frunzele sau fructele pe care le folosim pentru ceai (doar că în cazul acela infuzia de exemplu nu extrage decât ca în homeopatie vârful icebergului din substanţe, restul fiind informaţie conţinută în bio-câmpurile plantei) la fel şi alimentele devin parte din noi, ne hrănesc atât corpul fizic cât şi celelelalte corpuri subtile. Atunci când mănânci hrană vie (neprelucrată) cel mai important aspect al acestui fapt este pe lângă faptul că primeşti toate substanţele intacte şi prin mestecare, digestie şi apoi transfer la nivelul intestinului subţire (închizând în acest fel un triunghi al vieţii, un ciclu de viaţă-moarte-transformare) substanţele organice conţinute nealterate, primeşti tot suportul informaţional, energia vitală şi iubire a acesteia şi în acelaşi timp un impuls pentru curăţarea tuturor structurilor fizice.

Nu vreau să fac o pledoarie pentru hrana exclusiv vegetariană dar în momentul în care am înţeles că nu e un pas atât de mare de la conştiinţa animală la cea umană în materie de frecvenţă de manifestare, mi-am dat seama că dacă priveşti destul de adânc în tine după un răspuns îl vei afla şi răspunsul sufletului meu în legătură cu acest subiect a fost definitiv în favoarea eliminării acestui fel de hrană din alimentaţi. Şi ştii ce fericire a fost pe sufletul meu, deşi grupa 0 – grupa sangvină în care mă încadrez, un alt reper important în stabilirea alimentaţiei –  este grupa vânătorilor, a mâncătorilor de carne? Am avut ocazia să cunosc la un curs de Munay Ki pe cineva care era vegetarian de 20 de ani. Prezenta cele mai puternice biocâmpuri dintre toate persoanele pe care le-am întâlnit până acum şi totul se datorează alimentaţiei (desigur că, în momentul în care devii vegetarian conştient, într-un fel similar cum a ţine post nu însemnă doar a nu mai consuma carne, alimentezi mai multe canale deodată). Fructele/legumele sunt daruri ale Mamei Pământ pentru copiii ei, noi. Şi în ele – PLANTE – stă întreaga cunoaştere, întregul potenţial vindecător şi tot impulsul evolutiv posibil. Totul e să fim conştienţi de acest lucru şi să manifestăm alegerile noastre de o manieră în care să devenim ocrotitori ai vieţii, ajutători, îndrumători. Să fim similar vieţii pe care o înghiţim, ceea ce şi devenim atunci când o facem.

Poftă bună!Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. S-ar trezi oamenii mai repede, daca ar accepta o astfel de alimentatie. Foarte frumos site-ul.

  2. Multumim Gabi. Da, orice pas catre constientizare inseamna trezire… pentru ca intr-un final sa iti dai seama ca erai treaz, inconstient de faptul ca visezi. Doar o subtile schimbare de perceptie :).

    PS: nu ma gandeam ca mai citeste cineva posturi scrise cu atat de mult timp in urma, insa ma bucura

    Zi minunata
    Razvan

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
FUNDATIA KESHE SI NOUL PAMANT

Întrabă orice profesor de fizică ce ramură a fizicii ar fi interesant de dezvoltat, de găsit răspunsuri le întrebările ce...

Închide