Frecvența Schumann: sănătate și bunăstare?

0

Pentru a putea explora întrebarea ce stă ca titlu al articolului de față, avem nevoie să înțelegem puțin fenomenul așa numitei Frecvențe Schumann. Frecvența Schumann este un set de vârfuri ale unui spectru de frecvență electromagnetică de vibrație joasă ce face parte din spectrul câmpului electromagnetic al Pământului. Rezonanțele Schumann sunt generate de descărcările electrice în cavitatea formată de suprafața Pământului și ionosferă. De fapt frecvența acestei vibrații în câmpul Pământului variază undeva între 4 și 60 Hz, însă frecvența calculată de omul de știință omonim frecvenței și cea care ne interesează este de 7,83 Hz.

De ce?

Nenumărate studii științifice dar și mai puțin ortodoxe au descoperit o legătură directă între starea de sănătate a corpului uman și Frecvența Schumann. Faptul că această frecvență de 7,83 Hz înseamnă pentru mintea umană o stare de profundă relaxare (unde theta predominante și puține alfa) dar și un potențial bun pentru hipnoză, meditație și niveluri crescute de hormoni de creștere. În același timp, frecvența crește fluxul sangvin în creier, ceea ce însemnă o foarte bună stare de sănătate.

Este din ce în ce mai clar că sistemul nervos este influențat de câmpul electromagnetic al Pământului. Acesta este unul dintre motivele pentru care natura este un factor atât de important pentru sănătatea fizică dar mai ales pentru sănătatea mentală, mediul urban, lipsit de vegetație fiind cel mai bun exemplu în acest sens. Ieșirea regulată în natură, sub orice formă, este un catalizator important pentru amplificarea nivelurilor de unde alfa cerebrale, în detrimentul undelor beta, pe care le promovează traiul în mediu artificial.

Deși frecvența Schumann a fost rădăcina unor importante tehnologii moderne mai puțin cunoscute și păstrate sub anonimat, în articolul de față ne vom concentra pe beneficiile pe care aceasta le are asupra sănătății noastre și a modurilor în care putem să profităm de ea.

Pentru că marea majoritate dintre noi nu mai avem paturi metalice ca să le ”împământăm” direct la pământ, așa cum s-a făcut într-un anumit azil, ca experiment cu rezultate uimitoare pentru pacienți, avem la dispoziție atât tehnologie umană, dar și gadget-uri extraordinare ce ne pot ajuta să ne reconectăm la acestă frecvență, pentru o mai bună stare de sănătate, imunitate și claritate mentală. Unul dintre ele, pe care am avut și eu plăcerea să-l folosesc, cu beneficii sesizabile imediate – vitalitate crescută după nopți nedormite, claritate și calm mental profund, chiar și în condiții de stres și o mai bună imunitate la viruși sau bacterii – este aparatul Vital Protect.

Ca tehnologie umană, imediat disponibilă, este propria noastră conștiență.

Cum funcționează?

În primul rând faptul că avem informația, ne oferă o stare de confort, știind că suntem ”protejați” tot timpul. De exemplu, în trafic, stând la stop, atunci când nu avem ce face, în loc să ne enervăm pe lentoarea ce plutește în aer, putem să intenționăm să ne reconectăm la Frecvența Schumann pentru a beneficia de o stare de sănătate corporală și mentală îmbunătățite.

Desigur că, pentru efecte îmbunătățite, putem să facem acest exercițiu mai bine în mijlocul naturii, în liniște, într-un mediu neperturbat de frecvențele artificiale ale liniilor de înaltă și joasă tensiune sau de bogăția extraordinară de unde radio, wi-fi sau gsm.

Și dacă vă doriți să aflați ceva mai multe despre Frecvența Schumann puteți să citiți un articol mai vechi publicat pe site aici, sau să cautați după termenul cheie Schumann, pentru că am acoperit în mai multe articole acest fenomen uimitor, ce pare să treacă dincolo de aparențe și să conecteze într-un câmp unitar mintea umană și câmpul electromagnetic al Pământului, ceea ce ne poate spune multe despre importanța fenomenului.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Marele zid al Siberiei, vechi de 2.000 de ani descoperit în Munții Altai

Metereze gigantice protejau Munții Altai în partea de nord, spune arheologul profesor Andrey Borodevsky. Complexul de ziduri - acum aproape...

Închide