Faceti miscare fizica – 7 minute pot fi de ajuns!

0

Poate ca ati auzit niste discutii recente in legatura cu dovezile stiintifice in legatura cu cele 7 minute de miscare fizica mentionate in The New York Times. Daca ati crezut ca nu aveti timp pentru exercitii, poate totusi creati pentru ele un spatiu in viata voastra. Exercitiile au un efect extrem de profund asupra fericirii si bunastarii noastre incat este un lucru demonstrat faptul ca ele sunt o strategie eficienta impotriva depresiei. Intr-un studiu citat in cartea lui Shawn Achor, , trei grupuri de pacienti au fost tratati impotriva depresiei, fie doar prin medicatie, fie prin exercitii sau o combinatie a celor doua. Rezultatele studiului au fost o surpriza pentru mine. Cu toate ca cele trei grupuri au experimentat imbunatatiri similare in ceea ce priveste nivelul fericirii pentru inceput, urmarile in timp au fost radical diferite. :

Grupurile  au fost testate sase luni mai tarziu pentru a li se evalua rata de recidiva. Dintre cei care au luat doar medicamente, 38% au revenit cu depresie. Dintre cei care au fost in grupul in care s-au combinat cele doua, 31% au recidivat. Marele soc l-am avut din partea grupului unde s-a folosit doar miscarea, unde procentul de recidiva a fost doar de 9%. 

Nu trebuie sa ajungeti sa fiti deprimati pentru a beneficia de pe urma exercitiilor. Acestea va pot ajuta sa va relaxati, sa va imbunatatiti creierul si imaginea corporala, chiar daca nu slabiti. Un studiu publicat in a descoperit ca oamenii care fa miscare au o relatie mai buna cu corpul lor chiar daca nu exista miscari fizice:

Greutatea, forma si imaginea corpului au fost evaluate pentru 16 barbati si 18 femei inainte si dupa sase serii, fiecare a cat 40 de minute, de exercitii si sase serii a cate 40 de minute de citit. In ambele situatii, greutatea si forma corporala nu s-au modificat. Diverse aspecte in legatura cu imaginea corporala, totusi, s-au imbunatatit dupa exercitii.

Am explorat exercitiile in profunzime si mai de mult si am vazut ce efecte au asupra creierelor noastre, precum eliberarea de proteine si endorfine ce ne fac sa ne simtim mai bine, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos.

 

sursa: 

 

 

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Practicati surasul – poate elimina durerea

Zambetul in sine, ne poate face sa ne simtim mai bine, insa este mai eficient cand il alaturam si unor...

Închide