Extractul din frunze de măslin distruge bacteriile si virușii

0

Extractul din frunze de măslin poate fi un tonic sănătos pentru distrugerea bacteriilor și pentru întărirea imunității. Potrivit studiului efectuat de cercetători de la Rappaport Faculty of Medicine, Israel, frunzele de măslin practic ucid aproape toate tipurile de bacterii, inclusiv Candida Albicans și E Coli. Cercetarea ce a urmat studiului din Israel a confirmat rezultatele, incluzaînd pe lista întăritorilor sistemului de imunitate și potențialul acestei frunze.

Măslinul și frunzele sale sunt cunoscute pentru abilitatea lor de rezista infecțiilor, atacurilor microbilor și a insectelor. După ani de cercetare, oamenii de știință au izolat acum o moleculă unică, oleuropeina, care este responsabilă pentru efectele antibacteriale ale frunzelor măslinului.

Oleuropeina omoară bacteriile și blochează întregul sistem specific virusurilor

Oleuropeina, nutrientul cheie, este cel mai concentrată în frunze față de alte părți ale măslinului. Frunzele sunt bogate în fitonutrienți și antioxidanți, dintre care – oleuropeina și hidroxytyroxolul sunt bioactive. Alți compuși fitonutrienți amari din frunzele de măslin – acidul cafeic și verbascosida – lucrează împreună pentru a crea un mediu rezistent la distrugerile bacteriale.

Pentru a crea efectul antibacterial, oleuropeina se desface îm acid elenolic, substanță cu acțiune antibacteriană. Totuși, oleuropeina urmează un mecanism diferit în cazul efectelor antivirale. Mecanismul unic antiviral constă în faptul că aceast interferează cu producția de proteine a virusurilor – care este critică pentru supraviețuirea acestora. În plus, aceasta pătrunde și în celula virală și îi blochează replicarea.

Evitați rezistența la antibiotice consumând frunze de măslin

Spre deosebire de antibioticele clasice ce produc rezistență la antibiotice, frunzele de măslin sunt sigure și eficiente pentru o folosință pe termen îndelungat. Frunzele de măslin sunt puternice întăritoare ale sistemului imunitar, sunt agenți puternici antibacterieni, dar și niște antioxidanți puternici. Toți acești factori lucrează n mod sinergic pentru combaterea infecțiilor și a altor boli.

Potrivit unui studiu publicat în revista Molecules, frunzele de măslin au fost eficiente atât împotriva bacteriilr gram negative cât și a celor gram pozitive. Cercetătorii au arătat că frunzele conțin o combinație neobișnuită de acțiuni antibacteriene și antifungice – care le transformă într-un antibiotic eficient.

În afara efectelor antioxidante, oleuropeina are și un efect prin declașarea procesului de consum de către celulele imune a particulelor și a germenilor străini. Studiile au arătat că oleuropeina are o activitate antioxidantă mai puternică decât vitamina C și E, pentru că aceasta acționează împreunp cu ceilalți antioxidanți din frunzele de măslin.

O analiză amănunțită a evidențiat efectele antimicrobiale ale frunzelor de măslin împotrva bacteriilor și ciupercilor. Atunci când a fost introdus un extras pe bază de apă într-un vas Petru, toate bacteriile au fost distruse într-un interval de trei ore.

Beneficiile oleuropeinei nu se opresc aici – există o grămadă de studii ce arată că aceasta are efecte de reducere a colesterolului, efecte preventive împotriva cancerului și a distugerilor cauzate de radicalii liberi – toate acestea putând fi regăsite în extractele de frunze de măslin.

Practicienii holistici și naturopați încurajează consumul suplimentelor din extract de frunze de măslin pentru persoanele ce au luat antibiotice o perioadă îndelungată de timp. Chiar dacă nu există niște recomandări ”standard” în legătură cu dozajul, cartea  “Handbook of Medicinal Herbs” (Cartea de buzunar a planetlor medicinale) de James A. Duke recomandă 500 mg – de patru ori pe zi, pentru o perioadă scurtă de timp. În mod natural, este bine să consultați un profesionist calificat să determine dozajul potrivit pentru tine.

sursa:Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Activistul cuantic

Vă invit într-o călătorie fascinantă a unor confirmări fără niciun dubiu a unor informații cunoscute în cadrul cercurilor spirituale și...

Închide