Cum să te vindeci vorbind cu corpul tău

0

Celule tale ascultă

Fiecare parte a corpului tău are propria conștiință și propriul suflet.

Aceste cuvinte transformatoare, rostite de femei vraci indigene, au pornit călătoria mea interioară de descoperire a extraordinarei capaictăți de vindecare a corpului uman.

Atunci când am descoperit această perspectivă, sufeream de dureri cronice. Am hotărât să introduc aceste idei în rutina mea zilnică de meditație.

M-am gândit dacă mă poate auzi corpul meu… dacă pot să îl conving să se vindece în aceste condiții?

Image-1-healing

Mă poate auzi corpul meu?
Calea către libertate

În acea noapte, după ce m-am relaxat prin meditație, m-am angajat intern într-o conversație din inimă cu corpul meu, cu speranță dar fără nicio idee legată de rezultate. După aproximativ o oră de comunicare concentrată, s-a întâmplat ceva uimitor.

Țesuturile mele au început să răspundă. Țesuturile de legătură au contractat și au dilatat țesuturile bolnave. Nervii s-au activat și mușchii gambelor au început să facă de la sine mișcări, independent de controlul meu conștient.

Pentru că acest răspuns a continuat, unul dintre mușchii gambei care era paralizat de afecțiunea neuropatică – diagnosticată sub numele de Distrofie simpatetică de reflex – a prins viață sub forma unor impulsuri asemănătoare unor descărcări electrice prin zonă.

Inima a început să îmi bată tot mai puternic pentru că am realizat că am pășit pe calea către vindecarea mea.

Calf-Image

Indicații pentru vindecare dinamică

Având un trecut în acupunctură și medicină orientală, știam foarte bine cât de des întâlnită este durerea cronică în țara noastră și m-am întrebat care sunt implicațiile acestui fenomen asupra celorlaltor persoane ce suferă.

Pe măsură ce am făcut progrese în cazul afecțiunii mele, am organizat aceste informații într-o formă ce putea fi predată și mi-am schimbat meseria, devenind hipnoterapeut.

Atunci când mi-am instruit clienții, le-am explicat că practica regulată a meditației este necesară pentru antrenarea creierului ca să intre în stare alfa și theta. Atunci când este în aceste stări, comunicarea dintre mintea conștientă și coprul fizic se îmbunătățește în mod dramatic.

Image-4-healing

Am descoperit că în momentul comunicării, există trei pași pentru câștigarea cooperării corpului:

  • Abordează-ți corpul cu o compasiune reală, înțelegând că el este făcut din celule conștiente care au emoții
  • Construiește încrederea, având o conversație mentală despre dorințe ta de a coopera și de a depăși suferința
  • Permite schimbările în conversație, folosind gânduri și cuvinte diverse ce ajută la un răspuns emoțional elevat

Din propria mea experiență, direcțiile de mai sus sunt necesare pentru a crea un răspuns de vindecare dinamică în corp.

Health-Image-

Forța intenției umane

Am descoperit recent un set similar de factori descoperit de către cerecetătorul Cleve Backster, care a studiat 36 de ani biocomunicațiile în cazul plantelor, animalelor și a celulelor umane. El numește cei trei factori intenție, aliniament și spontaneitate.

Backster, fost specialist de interogatorii la CIA, scria despre momentul definitv care l-a condus la adevărata sa muncă în această lume, în cartea sa ”Percepția primară”.

Acest moment a avut loc într-o dimineață de februarie, în 1966, atunci când am hotărât să monitorizez Dracaena din laborator folosind poligraful.

Image-healing-plant

El a atașat eloctrozi la o frunză și a început să se gândească cum să obțină un răspuns în activitatea electrică a plantei. În cazul ființelor umane, această descărcare electrică este asociată emoțiilor intense.

Și-a imaginat atunci că arde frunza legată de electrod. În exact secunda în care ideea i-a apărut în minte, poligraful a înregistrat o reacție extremă din partea plantei.

Uimit, a pornit către birou secretarei sale pentru a lua o cutie de chibrituri, gândindu-se că planta poate într-un fel să detecteze forța intenției umane.

Burning-leaf

Pot plantele să devină legate de cei care au grijă de ele?

Când s-a întors cu chibriturile, planta încă prezenta același nivel înalt de reacție, care interfera cu modalitatea normală de observare a modificărilor pe fișa poligrafului. Backster a decis să ”elimine amenințarea” ducând chibriturile la locul lor, pe biroul secretarei.

În acest moment, fișa a început să arate o tendință de descreștere a graficului, pentru că, în mod aparent, planta începea să se calmeze. Când Backster a încercat să obțină iarăși aceleași rezultate, prefăcându-se că va arde planta, nu a existat nicio reacție. Planta părea că poate să facă diferența între o amenințare reală și una artificială.

El a descoperit în cele din urmă că plantele devine atașate de cei care au grijă de ele, răspunzând atât la emoțiile lor negative cât și la cele pozitive, ba chiar și la întoarcerea lor acasă după perioade lungi de timp. Interpretarea graficelor obținute a arătat că plantele pun în prim plan emoțiile celor care au grijă de ele în primul rând față de emoțiile celrolaltor persoane.

Image-garden-healing-2

Semne ale conștiinței

Backster a extins cercetările sale și asupra celulelor umane, căutând semne ale conștiinței.

El a colectat celule albe din partea unor donatori, le-a legat la niște electrozi pentru a înregistra reacțiile acestora pe măsură ce donatorii au experimentat diferite stări emoționale, El a descoperit că este nevoie de emoții spontane pentru a trezi reacții electrice în celule.

De exemplu, dacă unul dintre donatori s-a forțat să simtă o emoție, celulele nu au răspuns. Totuși, atunci când persoana în cauză a primit un telefon de la fiica sa, celulele au răspuns într-un mod semnificativ.

El a observat că distanța pare să fie irelevantă în cadrul acestor experimente. De exemplu, unul dintre donatori a lăsat celulele în laborator și apoi s ținut un jurnal detaliat al emoțiilor stresante pe care le-a experimentat pe drumul spre casă dintr-un alt stat, precum pierderea unei ieșiri de pe autostradă, stând la o coadă lungă la aeroport și decolarea avionului.

Mai târziu, incidentele sale înregistrate în jurnal au fost comparate cu graficul înregistrat și s-au descoprit corelații puternice între momentele de stres puternic și reacțiile electrice din celulele sale. Garficul a devenit tăcut din nou în momentul în care a ajuns acasă și a mers la somn.

01-human-cells

Abilitatea pură de a crea vindecare

Aceste experimente au fost conduse în timp ce a fost folosit un echipament ce a ecranat radiațiile electromagnetice – energiile normale folosite pentru transmisia informațiilor. Celulele s-au comportat ca și cum ecranajul nu ar fi existat, sugerând faptul că această comunicare se face prin intermediul unui câmp neidentificat de știința convențională.

Unii oameni de știință cred că dezvoltările viitoare ale fizicii cuantice ne pot ajuta să înțelegem acest câmp ce comunică la nivel de intenție emoțională dintre toate lucrurile vii. Entanglementul cuantic este un proces prin care două particule de materie care au interacționat una cu celalaltă, se comportă ca și cum ar fi conectate după ce au fost separate de mulți kilometri.

Atunci când se face o schimbare energetică în proprietățile (poziția, momentumul și rotația) uneia dintre particule, proprietățile celeilalte, de la distanță, se vor schimba instantaneu.

Quantum-Entanglement

Fenomenul științific și cercetările lui Cleve Backster ne atrag atenția asupra conceptelor orientale ale Unimii – perpsectiva prin care întreaga natură este interdependentă. Culturile antice înțelegeau această interacțiune ca un câmp universal de energie vie ce susține viața în timp ce ghidează evoluția conștiinței în întregul univers.

Tehnicile de meditație implicate în practica mea ne atrag atenția către alinierea la acest câmp. Energia din acest câmp este apoi concentrată într-o vindecare fizică printr-o intenție clară – adusă printr-o conversație ce evocî emoțiile spontane – și prin alinierea corpului fizic la mintea conștientă.

Această metodă pe care o numesc Antara (înăuntru în sanskrită), permite oricui să experimenteze abilitatea pură de a crea vindecare generată printr-o alianță a minții și a corpului în interiorul acestui câmp universal de energie vie.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ascultă

Ascultă! În mijlocul sunetului, în esența lui, se găsește ceva de preț, ceva mult mai profund decât ceea ce poate...

Închide