Cum ne afectează sănătatea erupțiile solare

0

Te-ai simțit vreodată ciudat fără să știi de ce, imediat după ce o erupție solară a intrat în atmosfera Pământului?

Potrivit oamenilor de știință, erupțiile solare crează schimbări în starea de sănătate a oamenilor.

O erupție solară este o explozie pe Soare care are loc atunci când energia înmagazinată în câmpurile magnetice încolăcite este brusc eliberată. O activitate atât de intensă ne influențează mintea și corpul. Din ce în ce mai mulți oameni  de știință sunt convinși că Soarele ne afectează sănătatea mentală și fizică.

Naveta TRACE observă o explozie de raze X din activitatea solară din regiunea activă AR9906, 21 Aprilie 2002.

Activitatea Soarelui pe măsură ce interacționează cu câmpul magnetic al Pământului, crează schimbări masive în perspectivele, stările interioare, emoțiile și comportamentele oamenilor.

“Ideea prin care petele de pe Soare sau erupțiile solare pot influența sănătatea umană pe Pământ pare să nu ai aibă credibilitate științifică.

Totuși, atunci când s-au descoperit corelații semnificative între internările în spital și în registrele de sănătate cu Activitatea Solaro-magnetică (S-GMA), a apărut încercarea de a documenta în mod științific niște dovezi plauzibile și observabile pentru a crea un mecanism și un model care să le susțină. Există din ce în ce maim ulte cercetări ce corelează S-GMA cu efectele biologice și asupra sănătății oamenilor.

Există la ora actuală absența unui mecanism bio-fizic cunoscut și credibil care să lege S-GMA cu aceste efecte”, scrie Dr Neil Cherry Associate, profesor asociat de Environmental Health la the Lincoln University, în lucrarea sa științifică.

În opinia Dr. Neil Cherry este posibil ca semnalul Rezonanței Schumann să fie mecanismul plauzibil care să lege nivelurile de S-GMA cu efectele biologice și asupra sănătății oamenilor.

Rezonanțele Schumann (SR) sunt un spectru de vârfuri în frecvențe extrem de joase (ELF) din spectrul câmpului electro-magnetic al Pământului.

Rezonanțele Schumann sunt rezonanțe electro-magnetice globale, excitate de descărcările fulgerelor în cavitatea formată de suprafața Pământului și ionosferă.

The Institute of North Industrial Ecology Problems din Rusia a măsurat efectele solare din 1948 până în 1997 și a descoperit că activitatea geo-magnetică a prezentat trei vârfuri sezoniere în fiecare din acești ani (din martie până în mai, în iulie și în octombrie).

Fiecare vârf a marcat o creștere a nivelului de anxietate, depresie, dereglări bipolare și suicid în orașul Kirovsk.

Erupțiile solare pot fi extrem de puternice. Planeta noastră este mică comparativ cu erupțiile solare mari. (în imagine Pământul la scară)

Erupțiile solare pot fi extrem de puternice. Planeta noastră este mică comparativ cu erupțiile solare mari.
Acest fapt i-a făcut pe oamenii de știință să creadă că furtunile solare ne desincronizează ritmul circadian, cu alte cuvinte ceasurile biologice. Glanda pienală din creierul nostru este afectată de activitatea geo-magnetică.

Din această cauză glanda produce melatonină în exces, iar melatonina este sistemul încorporat al creierului de ”oprire” ce ne ajută să dormim.

“Sistemul de reglare circadian depinde de elemente din mediu repetabile pentru a sincroniza ceasurile interioare”, spune psihiatrul Kelly Posner, de la  Columbia University. ”Câmpurile magnetice pot fi unul dintre aceste elemente”.

Efectele psihologice ale ejecțiilor coronale masive pot rezulta în dureri de cap, palpitații, schimbări de stare și senzații generale de rău. Gândirea haotică și confuză dar și comportamentele iraționale cresc și ele.

Potrivit profesorului Raymond Wheeler de la the University of Kansas și a omului de știință rus Alexander Chizhevsky, furtunile solare pot cauza în mod direct conflicte, războaie și chiar moarte printre oamenii de pe Pământ.

Wheeler a dus mai departe munca lui Chishevsky, studiind violențele din 1913; măsurând timpul dintre bătălii și severitatea acestora. Aceste descoperiri au fost comparate cu ciclurile solare de 11 ani.

Rezultatele au arătat că pe măsură ce Soarele ajunge la apogeul activității sale, există a creștere a neliniștii, a răscoalelor, a rebeliunilor, a revoluțiilor și a războaielor dintre națiuni. Pe măsură ce câmpurile magnetice se intensifică, reacția din creierul uman a fost o mixtură de accese de furie mortale și dorință neînsetată de sânge.

Pe măsură ce Wheeler a continuat comparațiile, el a descoperit un model izbitor ce poate fi urmărit cu 2.500 de ani în urmă.

Din punct de vedere știinific este clar că furtunile solare ne pot afecta sănătatea și pot crea schimbări în mintea noastră și în corp.

Scris de – A. Sutherland Editor AncientPages.com

sursa: http://www.messagetoeagle.com/how-solar-flares-affect-human-health-our-mind-and-body/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Apa și secretele sale: apa are o memorie mult mai lungă decât durata vieților noastre

Bei apă cu memorie! Încearcă să bei apă cât mai curată. Adevărata natură a apei, care este sursa vieții -...

Închide