Cum am depășit artrita și m-am întors la nivel olimpic

0

Era august 2000, tocmai câștigasem medalia de aur la cele mari două turnee braziliene de Ju-Jitsu din lume și am deschis primul Monkey Bar Gymnasium. Nu mai trebuie să spun că mă simțeam extrem de bine!

Trei ani mai târziu, lucrurile s-au schimbat dramatic. Cu toate că centrul meu mergea strună, eu nu prea mai putea să antrenez pe nimeni în Ju-jitsu sau să fac eu însumi exerciții. De ce? Aveam dureri severe în mâini și picioare, plus dureri de genunchi și spate! Nu am mai avut nicio problemă de acest tip până atunci. De ce mi s-a întâmplat tocmai mie asta? Am avut dieta perfectă de atlet: făină de ovăz, nuci, proteină zer ți o banană la micul dejun, batoane proteice ca gustare, sandwich cu piept de pui cu pâine integrală la prânz, smoothie cu proteine ca băutură de recuperare după antrenament și somon, brocoli sau cartofi la cină. Perfect!

Cel puțin așa credeam atunci.

Vezi tu, mâinile nefolosibile și durerea de spate pe care o experimentam era de tipul acela care exclude practic orice activitate. Pentru că nu putem face niciun antrenament, am început să am depresie, să fiu obosit și apoi să mă îngraș.

După ce durerea a devenit de nesuportat, am mers la doctor. Am fost diagnosticat cu artrită. Nu am putut accepta acest răspuns deci am căutat și alte păreri, însă toate au confirmat diagnosticul. Am crezut că am să rămân handicapat de această afecțiune pentru restul vieții mele.

Într-o bună zi, de nicunde, un individ pe nume John Allen Mollenhauer m-a sunat pentru a discuta cu mine despre invențiile mele în materie de fitness și la final m-a întrebat despre sănătate. Fără prea mult aplomb, i-am povestit despre afecțiunea mea iar el a spus: ”știi că este reversibilă”. John mi-a explicat baza nutriției bazate pe plante și mi-a recomandat să citesc o carte numită Studiul China. Mi-a trimis o copie nepublicată și a subliniat ideile principale; tot el mi-a recomandat să nu mai consum produse animale treizeci de zile și am să văd că durerea din mâini va dispare aproape total. Treizeci de zile mai târziu așa a fost – iar în încă treizeci de zile durerea a dispărut cu totul!

Am trecut efectiv de la handicap la o sănătate bună în câteva săptămâni. Când am luat această decizie, eram foarte îngrijorat că îmi voi pierde toți mușchii pentru care am muncit din greu. Greșit! Am acum aceiași masă musculară și greutate din 2003 înainte de a trece la o dietă exclusiv cu plante. Iar performanțele mele atletice chiar s-au îmbunătățit!

În afara sănătății de fier, îmi place și modul în care mănânc pentru că este blând cu animalele și este bun și pentru mediu. Știam că procesul de creștere al animaleleor industrializat și răul făcut animalelor, iar apoi consumul cărnii acestora sau a produselor lactate nu era bun pentru stomacul meu. Iar atunci când am aflat că pot fi la fel de puternic, subțire și atletic la fel ca înainte, fără a ucide animale, ei bine, m-am implicat complet!

Transforamrea vieții mele s-a întâmplat cu peste opt ani în urmă și de atunci mă mențin în putere. Mi-am făcut datoria să învăț și să aplic tot ceea ce știu atunci când vine vorba despre nutriție bazată pe plante pentru a putea face pentru alții ceea ce John și Studiul China au făcut pentru mine. Am început să aplic stilul meu de viață bazat pe plante la Monkey Bar gymnasium. Am văzut rezultate uimitoare la cleinții, colegii și prietenii mei, care, la fel ca și mine au simțit îmbunătățiri ale sănătate și performanțe atletice superioare.

sursa: https://www.forksoverknives.com/how-i-overcame-crippling-arthritis-and-returned-to-elite-level-fitness/#gs.uki8yngAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Misterul interferențelor stradale

Enigma interferețelor stradale (INS) a fost înregistrată în mai multe locuri pe glob. Mulți oameni spun că pot opri luminile...

Închide