CRISTALOTERAPIA

1

Cristalele sunt ultima treaptă de evoluţie în lumea minerală, sunt pasul ante-mergător lumii vegetale, transformarea ultimă a conştiinţei minerale în vegetal. Este absolut normal ca treapta superioară a mineralelor să fie cumva rezonantă cu structurile subtile ale omului şi de aceea, CRITALOTERAPIA să fie un instrument atât de eficient pentru echilibrare energetică.

Cristalele sunt cimatica non-temporală a energiei minerale. Este dansul unui stop cadru pentru care răbdarea eonilor este singura constantă. Deşi aparent imuabile şi nemişcate, cristalele sunt cele mai sensibile organe minerale ale Pământului. Poartă în ele vibraţia pragului pe care îl ating cu intenţia lor pură, cu serviciul pe care îl oferă necondiţionat celui care le mânuieşte. Cristalul, datorită particularităţilor de structură, particularităţi care se pot regăsi în frumuseţea lui exterioară şi în forma pe care se structurează, oglindă a interiorului, este un extraordinar rezonator. În microtuburile formate între hexagoanele şi pentagoanele structurilor energetice ale cristalului, sunetul şi vibraţia îşi găsesc tuneluri de maplificare, în nodurile energetice pe care structura interioară a cristalului formează în pântecele pământului pot sta infinite akashice biblioteci. Geometria cristalelor şi reflecţia-refracţia luminii asupra lor este un alt aspect care trebuie luat în calcul atunci când vorbim despre Cristaloterapie. Desigur că trebuie să vorbim şi despre culoare, pentru că fiecare culoare se asociază în Cristaloterapie cu energia fiecărei chakre, urmărin podul curcubeu de la rosul muladharei către indigo-ul sahasrarei, pentru fiecare energie din plexurile noastre existând un cristal care în definitv nu face decât să amplifice curgerea prin acea chakră, astfel deblocând-o.

 

http://lightoflifeinstitute.com/wp-content/uploads/2010/01/Crystal-healing.jpg

Cristalul are o capacitate aproape infinită de a înmagazina energie, sub orice formă bio-energetică putem cunoşte la ora actuală. Are capacitatea de citi amprentele energetice, poate fi umplut cu energii de tot felul, şamanii chiar le folosesc pentru extragerea unor energii sau entităţi din corpul unor persoane. Desigur că nu orice cristal se pretează pentru aşa ceva, dar unul curat şi limpede (vorba ceea „precum cristalul) va asista şamanul perfect în operaţiune de extracţie.

Simetria ce caracterizează structurile cristaline este dovada fizica a unor structuri subtile de o calitate şi forţă extraordinară. Într-un fel, şi noi oamenii, avem la nivel molecular, la nivelul proteinelor structuri asemănătoare, dar într-un sistem fizic mult mai dinamic. În cazul cristalelor acest dinamism se regăseşte la nivelul energiilor pe care le circulă, la sursele acestora pe care le identifică şi le canalizează şi la transportul, înglobarea şi transmisia acestor fluxuri de energie.

Terapia cu cristale este practic de două feluri. O primă abordare se bazează doar pe cunoştinţele prtacticantului şi presupune amplasarea ori pe corpul pacientului, ori în interiorul aurei acestuia, a unor cristale. Cunoscând, după culoare şi caracteristici, calităţile cristalului diferit, se obţin rezultate uimitoare în ceea ce priveşte stabilizarea structurilor energetice şi eliminarea unor eventuale blocaje apărute pe traseul durgerii fluxurilor energetice. Dar există şi varianta în care cristalul este doar amplificator pentru semnalul vindecătorului, devine un releu care transmite mult mai puternic şi mai departe semnalul iniţial. Pentru oricare dintre cele două abordări rezultatele sunt uimitoare pentru că aşa cum spuneam, cristalele sunt plasate undeva la graniţa dintre fizic şi astral, stările fizice prin care substanţele componente trec pentru a ajunge în acea formă particulară a materiei sunt amprenta evoluţiei lor. Iar dovada pe care oamenii de ştiinţă o pot găsi în interiorul cristalelor atunci când le studiază folosind razele X (un experiment care din „întâmplare” a dezvăluit legătura intrinsecă dintre lungimea de undă a razei X – adică frecvenţa de vibraţie caracteristică – şi structurile cristaline) este un alt capitol din magicul acestei lumi, din matematica subtilă a celestului. Mai mult, combinaţia cristaloterapiei cu de exemplu presopunctura sau reflexoterapia poate aduce succese extraordinare la capitolul viondecare, chiar dacă trebuie să reamintesc de fiecare dată că orice vindecare trebuie dublată de conştientizarea problemei care a generat-o, numai aşa înlăturându-se cauza efectivă a bolii (desigur că păstrând echilibrul între vindecare şi conştientizare, atât cât ne permite conştienţa şi conştiinţa). Este binecunoscută legătura cristalelor cu diversele energii astrale care în conştientul colectiv al umanităţii s-au tradus de către astrologie. Astfel, un talisman sau o amuletă confecţionată cu un anume cristal care rezonează exact la energiile planetelor sau constelaţiilor aflate într-o zodie sau alta pot ajuta purtătorul să manifeste mai pe deplin unele caracteristici care îl pot ajuta să evolueze. Bineînţeles că şi aici trebuie adusă în discuţie problema echilibrului. O persoană deschisă, care trăieşte conştient şi manifestă din plin, natural şi pentru că simte că aşa e bine, caracteristici ale binelui (în ideea în care noi îl percepem ca fiind bine şi nu ca pol pozitiv pe axa manifestărilor umane) este în sine un talisman, o amuletă care radiază, identic cu cristalele, acele vibraţii care însoţesc structurile cristaline. De aceea, foarte multe persoane deschise, în ziua de azi, vorbesc despre grila energetică cristalină, despre structuri cristaline umane şi nu în ultimul rând găsim şi în etimologia cristalinului (parte transparentă a ochiului care funcţionează ca lentilă) dovezi ale legăturilor noastre cu aceste structuri. Universul fractal ne povesteşte din plin despre aceste legături.

http://www.larimarsource.com/larimar/spheres/images/25mm222AA.jpg

Deumult, pe vremea când oamenii erau deschişi datorită condiţiilor vibraţionale şi a poziţiei ascendente pe sinusoida axei teporale, ştiau despre calităţile incredibile ale cristalelor. Cel mai cunoscut exemplu pe care îl pot oferi ca şi exemplificare este ceal al piramidelor de la Gizeh, unde, vârful fiecărei piramide era un cristal pur (sunt dezbateri în legătură cu piatra care stătea acolo, dar toţi cei care au presupus ce fel de cristale era au căzut de acord că era vorba de un cristal sau mai multe, albe sau roz ce străluceau puternic în soarele zilei şi de asemenea refelctau soarele răsăritului şi apusului).

Cele mai bune şi eficiente combinaţii pe care le putem realiza cu ajutorul cristaloterapiei se realizează combinând vibraţiile şi energetica structurilor cristaline care rezonează cu sistemele energetice umane şi adaosul meloterapiei sau aromoterapiei pentru a stimula cât mai mult din plaja senzorială a omului, pentru a face să rezoneze pe frecvenţa corectă tot mai mult din meridianele energetice, chakre sau corpuri subtile sau să corecteze unele anomalii la nivel de câmpuri sau aure. Oricare ar fi folosul acestora, dacă avem un cristal în casă, e bine de ştiut la ce poate fi folosit, putem să învăţăm o tehnică de curăţare a acestuia (pe lângă clasica spălare cu apă, care funcţionează aproape în totalitate pentru toate tipurile de cristale) şi să învăţăm 2, 3 tehnici în care putem folosi acest cristal, să nu lăsăm intenţia şi iubirea care au format acea minunată structură perfectă să rezoneze doar aleatoriu la ce oferim prin casă, ca forme gând, sentimente sau simţiri. Să redevenim magi, care îşi montează în vârful băţului magic (staful magului – extensie energetică nu neapărat materială) un cristal care îi potenţează calităţile. Să călcăm iar pământul magic ce se trezeşte sub paşii copiilor din noi, care cred în basme şi legende, care văd în tot ceea ce este pecetea unor curgeri divine. Cristalizaţi pe NoulPământ!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
RUMI

Despre Jalāl ad-Dīn Muḥammad Balkhī sau Jalāl ad-Dīn Muḥammad Rūmī am aflat de la un astrolog, foarte bun prieten cu...

Închide