CRISTALOTERAPIA SI CHAKRELE – partea a treia

0

Iată că după ce în două rânduri anterioare, am parcurs mai întâi treimea de jos şi apoi treimea de sus, pe crucea energetică ce desenează legătura noastră cu Divinitatea, am ajuns la sfârşitul parcursului nostru, acolo unde floarea vieţii de proiectează în realitatea de zi cu zi, sălaşul a tot ceea ce suntem la orice nivel, INIMA – Anahata. Am lăsat acest capitol la sfârşit şi nu am insistat asupra celei de-a şaptea chakre pentru că în zilele care vine, în anii care vin, aici ne vom aşeza toate experienţele, le vom transforma pentru a ajunge să transcendem planul primar fizic, să ne regăsim conştiinţa extinsă în zone ale trăirii pe care le-am dat uitării de mult şi care, toate, izvorăsc de aici. Se strâng în acest căuş pentru că aici este golul torului câmpului nostru de lumină, aici se strâng şi energiile cosmice dar şi cele telurice şi tot aici se şi armonizează. Chiar dacă în funcţionarea ei, chakra a 4 a e strâns legată şi dependentă de chakrele surate, de mai sus şi de mai jos, această legătură bivalentă e în primul rând dictată de „cât de mare ai inima”, de cât de mult simţi pentru ceilalţi dar cu bun simţ astfel încât să ştii ce e bine şi pentru tine, de cât de mult te sincronizezi cu curgerea energiilor pământului dar şi ale soarelui, de cât de mult intuieşti cu inima ta sentimentul viitorului şi al trecutului, de cât de deschis/ă eşti…

Dacă în cazul chakrei coroană, avem evidenţa cuvântului chiar în descrierea ei (coroană – de purtat pe cap – evidenţiere pentru cei care nu văd încă structurile subtile a structurii imediat următoare, chakra a 8 a) în cazul Anahatei avem ceva mai subtil. De gât poartă zânele întotdeauna talismanul, sau esenţa stelei guvernatoare (cea care dă putere, împuterniceşte – cum inspiratul Tolkien pune pe gâtul minunaţilor Elfi) care întotdeauna este prins/suspendat/ataşat cu un lănţişor (care este actualmente varianta modernă a şnurului mărţişorului – ce desemnează cele două canale pe care urcă Kundalini către cele două nări, amestecându-se, cele două porţi stelare ce deschid calea către spaţiul sacru al inimii) pentru a înmuia inima, pentru a îi da putere spiritului de a întreprinde ce are de făcut sau pentru a deschide căile nevăzute ale comunicării cu inima. Desigur că se poate purta un cristal benefic Anahatei şi pe inel sau pur şi simplu în buzunar, dar purtatul lui de gât este cu atât mai puternic cu cât poziţia amuletei este mai aproape de zona inimii şi implicit de zona unde este situat plexul acesteia. Înainte de a porni mai departe în identificarea frecvenţelor corecte pentru chakra inimii trebuie să fac o precizare în legătură cu talismanele. Cel mai frumos talisman şi cel mai puternic, infinit mai puternic, este chiar inima ta. Acolo stă toată puterea sufletului tău şi niciun talisman, piramidă sau amplificator orgonic nu se poate măsura cu ceea ce vine de acolo. Este piatra filozofală dezvăluită, Graalul după care au umblat secole Templierii, sau cel puţin au lăsat să se înţeleagă, e ceea ce alchimiştii au cătat să descopere: să transforme în pietre preţioase celulele obişnuitului, nicidecum să transforme ţărâna în aur, pentru că valoarea aurului se pierde în faţa strălucirii inimii.

O să păşim pe poarta inimii mai întâi purtând un smarald la gât pentru că este cea mai puternică piatră pentru vindecare, este echilibristica ultimă pe care o poţi oferi şi sistemului limfatic şi glandular. De asemenea datorită calităţii unice de a oferi claritate vederii, dar şi aspectelor transcendente care au loc la nivelul inimii, acolo unde este centrul fiinţei şi se alchimizează energiile Krihariei din cele şase direcţii, simultan (regăsite în structura hexagonală a smarldului), smaraldul oferă şi un stimulent interesant şi puternic intuiţiei, clar-vederii şi a vederii în viitor, în funcţie de gradul de conştiinţă atins de către persoana care îl poartă. Această piatră lucrează eliminând blocajele la nivel psihic, având acelaşi rol de fluidizant al curgerii energiilor ca şi pentru organe. Interesant este că aspectul hexagonal al smaraldului se închide cu efectul benefic asupra coloanei vertebrale, fiind practic unica piatră ce poate lua durerea „cu mâna” dacă este aşezată pe vertebra dureroară. Treimea comunicare-prosperitate-succes ar fi ultimul aspect demn de menţionat în cazul smaraldului.

Următoarea treaptă, cu un nivel de puritate mai jos, jadul, piatra din care s-au făcut arme, piatra chinezilor şi mayaşilor, acest cristal vrede activează la nivelul chakrei 4 două aspecte în principal: visarea şi fidelitatea. Datorită prezenţei în spectrul coloristic al culorii verzi (culoarea ajutorului dezinteresat, al umanităţii exprimate către ceilalţi) cristalul de jad este tot o piatră pentru echilibrare, în principiu de liniştire, deci favorabilă meditaţiei, vindecării sau rugăciunii. Este de asemenea foarte strâns legat de vise, de astral, plasarea unui jad sub pernă garantând visele, adică intrarea în lumea astrală, chiar dacă nu este piatra principală a săritorilor în astral şi nici nu amplifică sau înlesneşte călătoriile astrale sau visarea lucidă. Sub formă de arme, jadul a constituit, tot ca element vindecător, similar cristalelor folosite de către şamani pentru extracţii, cea mai bună armă împotriva energiilor negative.

Vom încheia periplul inimii cu o altă nuanţă a porţii infinitului din noi, cuarţul roz. Familiara culoare a iubirii necondiţionate, această piatră se axează în principiu pe amplificarea acestui sentiment şi pe echilibrarea fluxurilor şi a comunicării între partenerii unui cuplu. Este în acelaşi timp, similar celorlalte două cristale, un echilibrant atât al curgerilor în fizic dar şi al stărilor mentale, proporţional cu sentimentul de iubire pe care îl întăreşte. în final un aspect interesant, dual al cuarţului roz este faptul că este indicat de a fi purtat pentru echilibrare în cazuri de despărţiri sau divorţuri pentru echilibrare psihică dar şi ca întăritor pentru persoane care nu au curajul de a îşi asuma responsabilităţi.

Aţi citit desigur aici, aici sau aici diverse tehnici de curăţare sau de ridicare a vibraţiei. Similar cristalele se pot curăţa cu apă (de obicei cu sare, sau de izvor), prin căldură (a unei lumînări de exemplu, dar nu expuse direct), cu ajutorul aerului, prin intenţie sau prin tehnici învăţate. Ele se încarcă şi se activează la lumina soarelui, a lunii sau prin intenţie.

De o importanţă covârşitoare însă este conştientizarea structurii tri-partite a cristalului ce este paralelă la cele trei structuri umane: fizic, biosic şi noesic. Acestora le corespund piatra propriu zisă, energia şi informaţiile pe care le stochează şi spiritul cristalului, care, datorită organizărilor structurale este foarte puternic şi cu care odată conectaţi putem schimba lesne energii şi informaţii. Deschide-ţi inima şi ai să simţi că acolo, în inima ta e un cristal minunat, un diamant roz cu 1,000 de faţete de lustruit, unii mai au multe feţe de lustruit, unii mai puţine. Aşează spiritul cristalului lângă spiritul tău ori de câte ori ai nevoie şi el va fi acolo pentru tine. Cristalizaţi în viitor…Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
EXERCITII PENTRU RIDICAREA VIBRATIEI – AERUL

Nevăzutul este întotdeauna în jurul tău. Simte asta, conştientizează! Lipsa unui element automat atrage atenţia asupra celui care este, de...

Închide