CRISTALOTERAPIA SI CHAKRELE – partea a doua

1

Am pornit acum o săptămână (intervalul minim necesar ca informaţiile primite la nivelul corpurilor suprioare să se „decanteze” şi să se „imprime” în interiorul conştiinţei noastre, adică a întregului ce se cheamă OM) pe drumul acesta, identificând pas cu pas, elementele pe care inima de foc a Pământului le-a visat şi le-a materializat în plasma ce curge mereu prin structurile fizice ale mamei. Aşa cum spuneam în articolul precedent aceste bucăţi minunate din coprul pământului sunt adevărate pietre preţioase pentru corpurile noastre, fie că discutăm despre corpul fizic, unde se decantează toate energiile şi informaţiile pentru a ajunge în manifestare, fie că discutăm de parcursul printr-una din cele 6 structuri superioare, corpuri de lumină ce fac parte din fiecare.

Am lăsat în urmă treimea de jos, primele trei chakre, care sunt porţile prin care aceste corpuri subtile sunt legate direct şi nemijlocit de corpul fizic, translatând energie dinspre ele către cel mai de jos corp de vibraţie care ne este componentă activă. Acum, trecând peste centrul fiinţei, asupra căruia ne vom apleca într-un episod separat, vom porni pe acest drum de lumină, acolo unde focul pe care l-am întâlnit în primele trei porţi se transformă normal şi natural în eterul vacuumului cosmic, acolo unde enrgia infinită a ne-creatului sălăsluieşte, acolo unde posibilităţile se desfac în Calabi-Yau-uri infinite. Acolo de unde provine radiaţia spiritului care semnează prezenţa noastră în planul fizic, al manifeastării.

Întâmplător, sau deloc întâmplător de fapt, prima poartă prin care vom păşi este chakra gâtului, care este indisolubil legată de elementul eter, de exact acel spaţiu vid, pe care nu îl putem simţi folosind aparatele primare senzoriale, dar ale cărui influenţe sunt de netăgăduit. Poarta sonică a dezlegărilor ultime se cheamă vishudha şi este situată în dreptul laringelui, fiind numită şi chakra gătului din acest motiv. Aspectele guvernate legate de comunicare, de sunet, de vibraţie, de tonalitate, ne aduc foarte aproape de cuvântul înţelepciune şi tot ceea ce derivă de aici. Dacă în cazul primelor trei chakre legăturile fiziologice erau cela de importanţă majoră, de aici în sus vorbim despre aspecte mult mai subtile ale manifestării, despre aspecte psihologice şi emoţionale, despre manifestările spirituale. Vindecarea şi echilibrarea acestora conduce către o deschidere mai puternică spre fluxul ce curge dinspre Sinele Divin al fiecăruia în structurile fizice, ceea ce se traduce printr-o viaţă trăită în armonie, în linişte, pace, bunătate şi iubire. 5 elemente care să definească poarta cu 16 petale, din „întâmplare” 7-le zilei mele de naştere.

http://www.greatbasinminerals.com/Mineral%20Show%20Pix/Fall%20Denver%202004%20Show%20Pix/Case,%20Cryo%20Tourmaline.jpg

Pentru chakra a 5 a avem o serie de cristale care rezonează pe frecvenţa potrivită şi care în principiu dinamizează procesele ce au loc în cadrul acestei porţi. Accentuează curgerile. Deschide canalele natural ale comunicării la toate nivelurile, de aceea o piatră precum turmalitul albastru este piatra perfectă pentru  accentuarea şi deschiderea totală (atenţie, ele există în stare latent sau prin alegeri anterioare naşterii, sau condiţionate de elemente de destin sau karma, în stare de semi-funcţionare) către intuiţie, chiar către chanelling sau mediumitate, practice toate elemente ale cuvântului comunicare. Aceste comunicări au loc în structurile fluidice ale corpului causal, turmalitul fiind ca un potenţator natural al acestor caracteristici natural ale oricărui om. Trebuie făcută menţiune că piatra, datorită frecvenţelor înalte pe care le receptează şi amplifică nu răspunde decât la deschideri în care cel care o foloseşte o face în slujba celorlalţi. Orice acţiune egotică şi îndreptată fără inimă deschisă şi iubire necondiţionată are efecte total opuse, aşa că de aceea se vorbeşte întotdeauna de a avea cumpătare, de a ştii întotdeauna unde ne este locul şi  de a accepta poziţia şi paşii care ne mai sunt necesari pentru a ajunge acolo. Opalul albastru de exemplu este o piatră care nu poate fi folosită precum turmalina. Ea acţionează de la sine pentru a deschide comunicarea sinceră, din inimă. Este o piatră extraordinar de puternică, fiind denumită şi „Piatra Zeilor”, o piatră cu reale capacităţi vindecătoare, prin această deschidere a canalelor de comunicare din inumă, energie care trancende tot ce e negativ şi lasă în urma ei numai echilibru şi armonie. Chiar dacă este legată de chakra gâtului, energia opalului aduce cu ea influenţele elementului apă şi este puternic rezonatoare şi poate fi folosită în combinaţie cu sunte de delfini şi balene, cântecul cetaceelor fiind pe aceiaşi frecvenţă cu cristalul de opal. Este un lucru cunoscut şi în lumea medicală faptul că acele frecvenţe ale cântecelor delfinilor ajută la tratarea unor afecţiuni pe care medicina le cataloghează ca fiind psihice, cum ar fi autismul sau alte dereglări în menifestare şi că efecetele cele mai puternice le au asupra copiilor, care încă nu şi-au definitivat structurile energetice şi asupra cărora influenţele sunt mai puternice. Un alt element cristalin ce poate ajuta chakra comunicării este quarţul albastru, care este supranumit şi piatra răcorii, dar şi cel mai puternic revigorant din lumea minerală. Este atât de puternic încât lucrează şi fără intenţie, introdus în câmpul auric, purificat în prealabil, funcţionează ca un rezervor infinit de energie, funcţionând cumva ca un (urmărind linkul indicat veţi găsi informaţii structurate despre ce înseamnă un plex şi în particular ce face un plex malaxor) recirculând şi energizând toate energiile necesare acestei chakre.

Sodalitul este un alt cristal ce aduce cu sine efecte benefice la nivelul chakrei vishudha. El echilibrează eliminând gândurile negative, din acest motiv fiind denumit „Piatra Păcii”. Sodalitul ajută gândirea logică şi raţională dar în acelaşi timp anulează efectele vocii interioare din cap, ajutând de exemplu ori în meditaţie, amplificând tăcerea interioară sau stările de insomnie, aducând liniştea necesară somnului. De asemenea ajută a crearea unei stări corecte pentru comunicare, pentru integrare în grupuri, pentru uniune. Ametistul este un alt cristal cu o putere fenomenală de a calma mintea, elimină stresul şi tensiunea, ridică spiritul şi este protecţie împotriva vibraţiilor negative, fiind supranumit şi „Cristalul Supremei Vindecări”. Cristalul de culoare albastru-roşie este piatra de care avem nevoi la acest nivel, fiind aceea care ne conectează energia spirituală a Sinelui Divin de încercările din viaţă şi de linia de destin aleasă, oferind pentru această aliniere perfectă între cele două, calmul şi răbdarea necesară acestei acţiuni. Amplificator şi curăţător al tuturor sentimentelor legate de stările depresive este şi azuritul.

Petru că aici este poarta muzicii (a celor cu suflet albastru) aceste cristale sunt şi cele care reacţionează cel mai puternic la sunet, mantra asociată acestui centru fiind HAM. Dacă nu vă simţiţi comfortabil să o rostiţi de cel puţin 28 ori, respirând adânc şi fiind în stare alpha, atunci vă puteţi alege un cântec liniştitor, ale cărui versuri le ştiţi foarte bine şi să acompaniaţi terapia cu cristale cu acest cântec, ceea ce este foarte important e ca acel cântec să fie pe frecvenţa sufletului vostru şi să nu aveţi nicio oprelişte în a îl cânta din suflet. Sau la fel de bine puteţi acompania tratamentul cu sunete ale naturii (în particular la opalul albastru, sunete ale mării, oceanelor, râurilor sau vieţuitoarelor de acolo).

http://www.forthejoyofit.com/Joy6_Spiritual/Amethyst_Crystal_Geode.jpg

Purcedem mai departe pe drumul nostru , din zona albastră a sunetelor în zona indigo a vederii, ultima treaptă colorată înaintea fântânii cereşti. Aici, pe lotusul cu două petale aducem (cum am observat şi până acum legături intrinseci ale chakrelor alăturate între ele şi automat şi ale cristalelor asociate) în primul rând ametistul. Acesta, pe lângă caracteristicile enunţate anterior (în cazul ametistului de culoarea lavandei, indigo, purpuriu, mov) aduce cu sine şi sentimentul fericirii. Este de asmenea piatra cea mai folosită în lumea Egiptului antic ca protecţie datorită puterii de a transmuta energiile joase în energii de frecvenţă înaltă, potrivite sistemului care le recepţionează. De asemenea, are legătură cu amplificare undelor cerebrale fiind potrivit atât în meditaţii cât şi pentru visare (atât parte de călătorii astrale şi visare lucidă dar şi pentru liniştirea necesară somnului de zi cu zi). Este piatra pe care vindecătorii o purtau la gât, conectată intuitiv şi intenţional cu o altă piatră plasată pe corpul pacientului, devenind punte de transmisie a energiilor vindecătoare. Pe de altă parte poate fi folosită pentru curăţarea casei, plasată undeva în casă, sub efectul luminii lunii, radiază un sentiment de cal şi bunăstare necesar armonizătii energiilor de acolo.

Apatitul este un alt cristal ce rezonează la fel de bine şi cu chakra a 6a cât şi cu a 5a, însă e bine să îl menţionăm aici pentru calităţile lui amplificatoare. Dintre toate pietrele menţionate până acum este cea mai puternică şi complatibilă pentru amplificare efector oricăror cristale din cele existente, fiind cea mai bună antenă receptoare pentru energiile vindecătoare, în acelaşi timp având efect liniştitor pentru a potenţa şi mai mult efectele binfăcătoare ale cristalului cu care se face terapia. Un deschizător pentru perspectiva care ne apare în momentul deschiderii celui de-al treilea ochi (chakra ajna – pragul în care păşim acum) este azuritul, care are ca efect primar această lărgire a perspectivei, deschiderea conştiinţei. Suntem aici, în pargul acestei porţi în legătură cu corpul spiritual, deci tot ce se leagă de această structură are legătură cu înălţarea, dar menţinând echilibrul regăsit în împământarea din primele trei chakre. Folosit în evul mediu ca pigment pentru pictură, în ideea în care elevează prin simpla prezenţă, azuritul este o piatră foarte puternică în ideea în care amplifică şi vindecă efectele de la nivelul creierului (dar şi efectele elevării spirituale) fiind benefică şi ca amuletă şi folosită ca adjuvant în meditaţii sau tratamente.

Deşi în principiu safirul este un cristal albastru, energia pe care o degajă are legături puternice şi cu chakra ajna, fiind un foarte puternic deschizător al căii spinale şi a vizualizărilor. Această informaţie o regăsim într-un vechi mit persan care spune că inima pământului este un imens cristal de safir (după diamant cea mai tare piatră de pe terra) şi că cerul este oglinda acestui imens cristal, oglindind nu numai culoarea dar şi pulsul, energia, trăirile (legătura pe care ştiinţa o caută de sute de ani între activităţile interioare ale pământului şi fenomenele atmosferice).  Acest cristal se leagă de corpul spiritual pentru că este chiar simbolul lui Dumnezeu şi al Cerurilor. Un caz puţi aparte este turmalina indigo, ale cărei capacităţi curative sunt foarte puternice în cazul sistemelor osos şi al cartilagiilor, dar datorită legăturilor intrinseci ale frecvenţei culorii sale cu creierul, turmalina indigo devine un puternic amplificator al legăturilor spiritului cu materia, al manifestărilor spirituale. Opalul revin şi în această poartă pentru că este cumva tot o piatră a transcendenţei. Conform legendelor, când zeii olimpieni au învins titanii, la căderea acestora pe pământ, s-au transformat în opal, în cristalul titanilor, al căror simbol era energia masculină Yang, fulgerul. Căzând, ei s-au transformat în gravitaţia nevăzută a energie Yin, devenind vindecare dar şi acea forţă nevăzută ce amplifică. De asemenea accentuează capacităţile de clar-vedere, fiind de multe ori cristalul din care bolul vrăjitoarelor era confecţionat. Un foarte puternic exerciţiu de purificare îl puteţi face cu 5 bucăţi de opal plasate într-o pentagramă în jurul vostru (pentagon) şi relizând meditaţii în cercul creionat de liniile ce unesc colţurile stelei cu 5 colţuri (este lite-motivul dimensiunii a 3 a, cifra 5, meditând în interiorul purificat al pentagonului, aduceţi în manifestare acele caracteristici nivelului conştiinţei de vibraţie relativă dimensiunii a 4 a, adică următorul nivel de conştiinţă, nu de dimensiune structurală).

http://1.bp.blogspot.com/_NwSX52iytqE/TUyBTOWM5oI/AAAAAAAAAPc/5L-otjJY8bs/s1600/diamondlight.jpg

Am ajuns iată şi în pragul unde cele 7 frecvenţe ale razelor luminii se desfac pentru a se reface în minunata lumină care ne arată viaţa, care face posibilă manifestarea conştiinţei în planul fizic, minunata poartă prin care primim TOT ceea ce ESTE. Aici tăcerea completă este cel mai puternic liant pentru orice. Aici TAO-ismul îşi găseşte scopul final, transcenderea planului fizic şi aducerea aici, în frecvenţa uşoară a lumii fizice, spiritul infinit, al cărui vibraţie face cosmosul întreg să vibreze. Puterea acestei trepte în sistemul corporal uman este greu de exprimat, le conţine pe toate celelalte 6 de până acum şi face legătură cu toate celelalte până la 21, acolo unde cunoaşterea noastră limitată s-a oprit din cauza lipsei informaţiilor superioare. Oricum tot ce trece peste chakra sahasrara este în domeniul care trece dincolo de raţiunea imediată, congruenţele sunt doar intuiţii şi creionări, nu mai putem ralţiona concepte clare şi fixe în legătură cu ce se întâmplă de aici în sus.

Prima piatră care este indisolubil legată de această chakră este diamantul. Identic micului diamant care se află în chakra a 7 a şi care desface şi reface cele 7 frecvenţe separate ale fiecărei chakre, piatra preţioasă cu duritatea şi în acelaşi timp puritatea cea mai mare dintre toate elementele cunoscute fizic omului (caracteristici intrinseci ai acestei porţi subtile),  claritatea şi puritatea acestora fiind adevărate fântâni de binecuvântare pentru cei care îşi plasează cu intenţie în câmpul auric această piatră. Purtat pe deget, diamantul amplifică curgerile din meridianele energetice, purificând şi filtrând energiile pentru a a lăsa în principiu doar acele energii necesare unicităţii fiecăruia. Este dacă vrei, simbol şi al trecerii către cea de-a opta chakră, fiind filtru de destin şi amplificator de semnal. Este piatra destinului, ajutând la iniţierea, identificarea şi atingerea acelor experienţe necesare evoluţiei. O găsim în toate domeniile manifestărilor în planul fizic, de la războinici care şi le aşează pe scut pentru protecţie, de la regi care şi le pun pe coroană pentru înţelepciune şi putere, la magi care şi le aşează în vârful staff-ului magic pentru iluminare spirituală. Oricare i-ar fi poziţia, diamantul este Regele Cristalelor pentru că în structura lui perfectă găsim la un loc toate caracteristicile celorlalte pietre, asemănător chakrei celor 1000 de petale. Diamantul este singura piatră capabilă de auto-curăţare, datorită purităţii extraordinare (de aici şi valoarea lui – deturnată de implicarea banilor în procesul de cunoaştere) având capacitatea de activa complet cea de-a şapta chakră, şi apoi, rând pe rând, concentrându-ne pe fiecare culoare – frecvenţă a fiecărei chakre, să le deschidem pe toate.

Trebuie făcută o mică paranteză înainte de final, foarte importantă. A deschide chakrele nu înseamnă că ele nu sunt deschise natural, dar în traiectul nostru în lumea fizică avem de învăţat diverse lecţii care au efecte asupra sistemelor noastre energetice, un efect posibil fiind oprirea parţială a curgerii energiilor şi informaţiilor prin acel plex. În paralel cu terapia trebuie condusă o muncă de conştientizare a fiecărei probleme identificate, a fiecărei afecţiuni care se tratează cu cristale sau prin orice altă metodă şi în acelaşi timp o împletire şi armonizare a tuturor aspectelor din viaţă. Da, diamantul folosit cu inima curată (este o condiţie esenţială pentru succes în cadrul oricărui tip de terapie vindecătoare, altfel, efectele sunt nule sau chiar contrare, în timp) poate debloca orice problemă, dar este doar o problemă de timp până acea problemă revine în manifestare, cauza fiind linia destinului personal şi gradul de conştientizare şi conştienţa atinsă în viaţa, în ciclurile de încarnări alese şi ca rezultantă directă din misiunea personală.  Nu am să merg mai departe cu alte cristale asociate acestei chakre pentru că diamantul chiar le conţine pe toate celelalte, însă vreau să atrag atenţia asupra unei mici poveşti, unei amintiri ancestrale pe care trebuie să o punem cumva acum în normal, în firesc.

Atlanţii au folosit energia cristalelor până când condiţiile planetare nu au mai permis-o, dar munca pe care au făcut-o poate fi identificată chiar şi azi în structurile bio-energetice ale planetei, care a fost astfel pre-gătită (de noi pentru noi) pentru  perioadele prin care am trecut şi pentru cele care vin. Sunt structuri cristalin-energetice în câmpurile planetare ce acum se activează, asupra lor s-a lucrat folosind intenţia canalizată cu ajutorul unor compactări de energie combinate cu puterea cristalelor. Cunoştinţele acestea ies la suprafaţă acum, floarea vieţii, Mer-Ka-Ba, geometria sacră fiind doar elemente mici din cunoştinţele care au fost folosite pentru aceste lucrări. Suntem legaţi în această matrice de lumină şi culegem acum energii şi informaţii care ne ajută încet încet să revnim la ceea ce cunoşteam atunci, integând toate informaţiile şi energiile noi cu ceea ce ne re-amintim. Şi în tot acest val de dute-vino cristalele (diamantele) au avut rolul lor bine cunoscut pentru că suntem legaţi de tot ceea ce este şi în universul fractal amplificatorii cei mai puternici sunt din lumea minerală, iubitorii cei mai vajnici sunt din lumea vegetală şi intenţiile cele mai puternice din lumea umană. Diamantul le strânge pe toate şi în feţele perfect şlefuite ale diamantului inimii o sa găsim şi răspunsul ultim la orice cursă, la orice întrebare, la orice cerinţă avem. Acolo ne vom regăsi, în ultimul episod al epopeei Cristaloterapiei pentru a asculta pulsul minunat al vibraţiei cosmosului.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
TAUMATURGIA – PUTEREA DE A FACE MIRACOLE

Am făcut zilele acestea o paranteză, o mică buclă pe care, conştient sau inconştient, cu toţii o facem, pentru că...

Închide