Ciocolata neagră îmbunătățește memoria, vederea și somnul

0

Studiile au arătat că ciocolata îmbunătățește memoria, vederea și somnul. Un aport zilnic de flavonoizi de cacao îți crește performanțele cognitive în moduri remarcabile
Boaba de cacao este bogată în flavonoizi, o clasă de compuși naturali care au efecte neuroprotective.

Cercetători italieni au examinat literatura disponibilă după efectele administrării acute și cronice de flavonoizi de cacao asupra mai multor domenii cognitive
Cu alte cuvinte: ce se întâmplă în creierul tău la câteva ore după ce consumi flavonoizi de cacao și ce se întâmplă când susții o dietă prelungită cu aceste substanțe?
Într-un stdiu, participanții au fost rugați să consume flavnoizi de cacao pe perioade de la 5 zile până la 3 luni. Rezultatele au fost foarte interesante pentru că au dezvăluit îmbunătățiri ale memoriei și o îmbunătățire a procesării vizuale.

Ciocoalata îi poate ajuta pe cei cu dereglări ale somnului

Cercetătorii au descoperit și că ciocolata îi poate ajuta pe cei care suferă de insomnie cronică sau din cauza schimburilor de la muncă.

Adulții mai în vârstă au deseori probleme cu memoria sau alte probleme cognitive minore. Oamenii de știință au descoperit că performanțele cognitive s-au îmbunătățit odată cu consumul zilnic de flavonoide de cacao. Factori precum atenția, viteza de procesare, viteza memoriei și fluența verbală au fost afectate în mod puternic.

“Rezultatele sugerează că potențialul flavonoidelor de cacao de a proteja cgniția în cazul populațiilor vulnerabile este real, acest lucru realizându-se prin intermediul procesului de îmbunătățirea a performanțelor cognitive de-a lungul timpului.

Dacă ne uităm la mecanismele de bază, flavonoidele de cacao au efecte benefice pentru sănătatea cardio-vasculară și pot, de asemenea, să crească volumul sângelui în creier, în circumvoluțiunile dințate din hipocamp. Această structură este în mod special afectată de înaintarea în vârstă și de aceea este o sursă potențială ale potențialului de declin al memoriei odată cu vârsta”, au declarat cercetătorii Valentina Socci și Michele Ferrara de la Universitatea  L’Aquila , din Italia.

Doze zilnice regulate de ciocolată neagră sunt sănătoase

Ar trebui deci cacaoa să devină un supliment alimentar pentru îmbunătățirea cogniției? Un consum regulat de cacao și ciocolată poate să aibă într-adevăr efecte benefice în timp asupra funcțiilor cognitive. Există, totuși, posibile efecte secundare ale consumului de cacao și ciocolată. Acestea sunt de obicei legate de valorile calorice ale ciocolatei, de unele componente chimice inerente din planta de cacao precum cofeina șu teobromina, dar și unei varietăți de aditivi pe care îi adăugăm ciocolatei, cum ar fi zahărul sau laptele.”

Cu toate aceste, oamenii de știință sunt primii care pun rezultate studiului în practică: ”Ciocolata neagră este o sursă bogată de falvonoizi. Deci putem consuma mereu ciocalată neagră. În fiecare zi.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Oamenii de știință demonstrează existența particulei angelice, atât materie cât și antimaterie în același timp

În 1937, fizicianul Ettore Majorana a emis ipoteza existenței ”particulei angelice” și, potrivit fizicii de astăzi, această particulă ar trebui...

Închide